Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Urodzinowy prezent od starszego pana
Autor Wiadomość
mat294 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2015, 08:53   Urodzinowy prezent od starszego pana

Wczoraj wieczorem dostałem przedwczesny (dzisiaj mam urodziny) prezent od pana po udarze.
Jak myślicie, robić czy nie?
Półoś wyrwana, wahacz do śmieci, amorek też, i pewnie coś sie znajdzie jeszcze.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 27-09-2015, 11:10   

Poczekac na wycenę, przyglądnąć się kwocie i decydować. :wink:

se7en 
Mitsumaniak

Auto: Galant
Wysłany: 27-09-2015, 11:23   

odwołaj sie po pierwszej wycenie, jest zawsze specjalnie zaniżona :roll:
i dobrze by było przy ubezpieczycielu sciagnac koło :finga:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 27-09-2015, 15:15   

Tu raczej nie ma się nad czym zastanawiac, kosztorysowo auto jest do kasacji, bo poszły poduszki powietrzne, żeby to dobrze naprawić trzeba będzie wybulić najmniej 3500zł jeżeli się okaże, że skrzynia do wymiany (jezeli skrzynia renault i pólośka wypadła rozpadając sie w środku skrzyni to raczej będzie wymiana)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 28-09-2015, 21:57   

Dziwne że poduchy wywaliło no chyba że tak specjalnie pod wycene, jak będą chcieli dać za mało powiedz że chcesz dokonać naprawy w rozliczeniu bezgotowkowym wtedy robią ci w aso auto a za wszystko płaci ubezpieczyciel.

mat294 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma II
Wysłany: 29-09-2015, 12:56   

Ja to sie ciesze, że wywaliło, bo z 50/h się w miejscu zatrzymałem. Co ciekawe wytrzelił napinacz pasażera, a kierowcy nie...
Drugie auto przyjęło całość uderzenia na siebie, też się dziwie, że u mnie mało co widać.
Niestety starszy pan wylądował w szpitalu (ratownicy go wyciągali z auta, ja tylko wyrwałem jego maskę i aku odpiąłem, bo wszystkie płyny szły na ziemie juz.
Sprawa trafi do sądu itd. itp. Na ten moment jest dochodzenie, winny będzie dopiero za jakiś miesiąc, i za miesiąc ubezpieczyciel ruszy dupe.
Polska.
Ja mam na szczęście tylko ścięgna ponaciągane w szyi.
Kusi mnie robić, bo dużo serca już włożyłem w to auto, pytanie tylko czy się nie przestawił po tym?

nytsug 
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Wysłany: 29-09-2015, 18:11   

To czy się przestawił czy nie zobaczysz na zbieżności dopiero po wymianie wahacza i innych uszkodzonych elementów, łącznie z felgą. Czasem jak mocno ruszone to można po przekątnych miarką zwijaną to zbadać:D Nawet jak masz ruszone trochę auto to naciągną Ci go na "raku" co do milimetra. Nawet nowiutkie 1-2 letnie auta tak robią:)

Jak dla mnie to te uszkodzenia nie wskazują na ruszoną budę. Widziałem gorsze dzwony.

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 30-09-2015, 03:46   

Musisz się uzbroić w cierpliwość jak podluznica cała to bym robił zobaczymy jaka decyzja ubezpieczyciela .

MManiak 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DID 102KM
Wysłany: 18-10-2015, 20:41   

Autko wyglądało super, więc jeśli konstrukcyjnie jest wszystko w porządku, to pokusiłbym się o naprawę. Jest tylko jeden problem i sam się o to martwię w swojej Cari. Mianowicie chodzi właśnie o poduszki. Jakby nie było, jest to dość istotny element bezpieczeństwa w samochodzie, a ja mam obawy co do poprawności funkcjonowania tego elementu w moim aucie. Z tego co widzę, Twój samochód nie jest mocno zniszczony, a mimo to poduszki wyskoczyły. I dobrze. Ale sztuką jest to dobrze naprawić. I teraz patrząc na jakość oferowanych usług z dziedziny napraw powypadkowych, warto zastanowić się w jaki sposób podejść do tematu. Ja kupiłem auto po kolizji, tzn. stłuczka z przodu i z tyłu jednocześnie (poprzednia właścicielka stała w korku), ale nie mam pewności, czy owe poduszki wyskoczyły. Siła uderzenia nie była duża "ponoć". Także mat294, jeżeli masz wystarczającą wiedzę, aby wymienić poduszki samemu i masz dojścia, żeby je kupić, to byłbym skłonny na Twoim miejscu do naprawy. Jeśli nie, to pozostaje ASO, jednak ceny zwalają z nóg...

Odpowiedz do tematu