Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań do Was
Autor Wiadomość
KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 20:45   Kilka pytań do Was

Hej,
Pyt 1. W ofercie Kia Ceed pojawia sie taka opcja.. ciekawe jest to urządzenie
Pakiet Skórzany:
skórzana tapicerka foteli oraz boczków drzwi, podgrzewane fotele z funkcją stopniowania, urządzenie antyoblodzeniowe wycieraczek przednich czy ktoś z Was wie jak to działa albo jak to montować... patrzyłem trochę po googlu i nic ciekawego nie znalazłem, a ostatnio jeżdżąc w śnieżycy stwierdziłem że brakuje mi czegoś podobnego

Pyt 2. Wiem że już był kiedyś temat dotyczący regulacji zaworów ale nie doszukałem sie jak to jest w DID (hydrauliczne popychacze czy ręczne) patrzyłem też na forum Reanault ale odmian silnika F9Q było mnóstwo i nie wiem który jest właściwy (730, 745, 750 itp.)

Pyt 3. Czy turbina montowana w Cari DID to turbina Garett czy inna? Wiem że i Mitsu korzystało z tych turbin oprócz swoich własnych (chyba)
Pozdrawiam
KK

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 20:50   

KrisKros napisał/a:
urządzenie antyoblodzeniowe wycieraczek przednich

jest to nic innego jak mata podgrzewajaca szybe w miejscu gdzie zatrzymuja sie wycieraczki, na upartego mozna cos takiego zrobic.
takie systemy sa od dawna juz dostepne min. w toyota

KrisKros
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 20:58   

arturro napisał/a:
jest to nic innego jak mata podgrzewajaca szybe w miejscu gdzie zatrzymuja sie wycieraczki, na upartego mozna cos takiego zrobic.
takie systemy sa od dawna juz dostepne min. w toyota

Myślałem że to coś montowane w samym piórze wycieraczki (jakaś spirala grzejąca same pióro)
Ostatnio zmieniony przez 26-02-2007, 22:50, w całości zmieniany 1 raz  

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 22:55   

no co ty, wiesz ile takie pioro by kosztowalo :)

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 21:44   

arturro, nawet Miśki to mają -->Pajero, Pajero Sport i chyba Outlander :P

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 22:08   

podgrzewane piora wycieraczek czy miejsce w ktorym sie zatrzymuja na szybie?

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 22:58   

Oczywiście chodziło mi o miejsce w ktorym sie zatrzymuja pióra na szybie 8)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 23:00   

nie no tak :-)
wiele marek ma to na wyposazeniu.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2007, 00:08   

No tak, ale przecież we wszystkich (prawie) autach i tak miejsce zatrzymywania się wycieraczek to miejsce w które dmucha ciepłe powietrze przy ustawieniu nawiewu na przednią szybę...

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2007, 10:31   

gdyby tak bylo szyba odparowywalaby w nieskonczonosc poniewaz wycieraczki zatrzymuja sie na maxa na dole natomiast nawiew jest ustawiony duzo powyzej konca szyby, dodatkowo zanim dmuchawa zacznie wiac cieplym mija troche czasu, a miejsca pogrzewane elektrycznie grzeja po kilku sekundach.

Odpowiedz do tematu