|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kilka pytań do Was |
Autor |
Wiadomość |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2007, 20:45 Kilka pytań do Was
|
|
|
Hej,
Pyt 1. W ofercie Kia Ceed pojawia sie taka opcja.. ciekawe jest to urządzenie
Pakiet Skórzany:
skórzana tapicerka foteli oraz boczków drzwi, podgrzewane fotele z funkcją stopniowania, urządzenie antyoblodzeniowe wycieraczek przednich czy ktoś z Was wie jak to działa albo jak to montować... patrzyłem trochę po googlu i nic ciekawego nie znalazłem, a ostatnio jeżdżąc w śnieżycy stwierdziłem że brakuje mi czegoś podobnego
Pyt 2. Wiem że już był kiedyś temat dotyczący regulacji zaworów ale nie doszukałem sie jak to jest w DID (hydrauliczne popychacze czy ręczne) patrzyłem też na forum Reanault ale odmian silnika F9Q było mnóstwo i nie wiem który jest właściwy (730, 745, 750 itp.)
Pyt 3. Czy turbina montowana w Cari DID to turbina Garett czy inna? Wiem że i Mitsu korzystało z tych turbin oprócz swoich własnych (chyba)
Pozdrawiam
KK |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2007, 20:50
|
|
|
KrisKros napisał/a: | urządzenie antyoblodzeniowe wycieraczek przednich |
jest to nic innego jak mata podgrzewajaca szybe w miejscu gdzie zatrzymuja sie wycieraczki, na upartego mozna cos takiego zrobic.
takie systemy sa od dawna juz dostepne min. w toyota |
|
|
|
 |
KrisKros [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2007, 20:58
|
|
|
arturro napisał/a: | jest to nic innego jak mata podgrzewajaca szybe w miejscu gdzie zatrzymuja sie wycieraczki, na upartego mozna cos takiego zrobic.
takie systemy sa od dawna juz dostepne min. w toyota |
Myślałem że to coś montowane w samym piórze wycieraczki (jakaś spirala grzejąca same pióro) |
Ostatnio zmieniony przez 26-02-2007, 22:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2007, 22:55
|
|
|
no co ty, wiesz ile takie pioro by kosztowalo |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2007, 21:44
|
|
|
arturro, nawet Miśki to mają -->Pajero, Pajero Sport i chyba Outlander |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2007, 22:08
|
|
|
podgrzewane piora wycieraczek czy miejsce w ktorym sie zatrzymuja na szybie? |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2007, 22:58
|
|
|
Oczywiście chodziło mi o miejsce w ktorym sie zatrzymuja pióra na szybie |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2007, 23:00
|
|
|
nie no tak
wiele marek ma to na wyposazeniu. |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2007, 00:08
|
|
|
No tak, ale przecież we wszystkich (prawie) autach i tak miejsce zatrzymywania się wycieraczek to miejsce w które dmucha ciepłe powietrze przy ustawieniu nawiewu na przednią szybę... |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-03-2007, 10:31
|
|
|
gdyby tak bylo szyba odparowywalaby w nieskonczonosc poniewaz wycieraczki zatrzymuja sie na maxa na dole natomiast nawiew jest ustawiony duzo powyzej konca szyby, dodatkowo zanim dmuchawa zacznie wiac cieplym mija troche czasu, a miejsca pogrzewane elektrycznie grzeja po kilku sekundach. |
|
|
|
 |
|
|