POmpa wspomagania |
Autor |
Wiadomość |
Stach
Forumowicz
Auto: cari 1.6 97r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-12-2015, 15:47 POmpa wspomagania
|
|
|
Witajcie panowie. Mimo wszystko chciałbym prosić was o pomoc w znalezieniu pompy wspomagania do mojej cari. Na alle...nima . Jedynie do diesla . Inne strony bynajmniej które znalazłem też lipa a jak coś mają to kosmos nie cena. Znacie jakiś sklep gdzie mógłbym tanio tzn w rozsądnej cenie kupić nową ? Czekam na odpowiedź też od pana Malika. Jeżeli był gdzieś taki temat przepraszam ,jeżeli możecie skierujcie mnie na niego gdyż go nie znalazłem |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 13-12-2015, 16:02
|
|
|
Podaj VIN, albo symbol pompy |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21013 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 13-12-2015, 16:23
|
|
|
Poszukaj używek na allegro (po nr. OE) lub starą oddaj do regeneracji .
Nówki to raczej nie kupisz . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Stach
Forumowicz
|
Wysłany: 13-12-2015, 23:48
|
|
|
Sprawa jest taka że nie mam możliwości by wyciągnąć pompę i auto odstawić . Tylko dlatego że potrzebuję go . Dużo jeżdżę. No zadowolony jestem ponad 70tys za nami . Zawieszenie naprawdę idealne. Ostatnio na trzepakach byłem i wszystko jest ok;-) drobne wycieki głównie z pompy. No i tyle. Tylko używana pompa kupie założę i niech będzie padlina:-( dosyć tanie są na allegro. Nowa bym chętnie kupił. O regeneracji mógłbym pomyśleć. Tylko znaleźć dobrych majstrow. A to nowej kupić idzie widzę w kilku sklepach ale ceny straszne. A odnośnie numeru vin to wolał bym nie dawać publicznie na forum. Dużo się afer robi od jakichś przebitkach numerów blach i kraść. Wolę być ostrożny w tym państwie prawa:-P |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 14-12-2015, 01:16
|
|
|
Bizi78 napisał/a: | Nówki to raczej nie kupisz |
Bez żadnego problemu. W ASO. Ale strzelę, że ASO zażyczy sobie więcej, niż jest warta ta Carisma Stach napisał/a: | Sprawa jest taka że nie mam możliwości by wyciągnąć pompę i auto odstawić . |
Poszukaj w okolicy warsztat specjalizujący się w regeneracji pomp, np. :
http://wloszczowa-regener...tokrzyskie.html
(nie wiem, co to za miejscowość wła-wa przy Twoim nicku)
Zazwyczaj wymiana polega na tym, że oddajesz starą pompę, bierzesz regenerowaną. W większości warsztatów mogą także od razu wymienić Ci pompę. Gorzej, że Carisma jest na tyle rzadko spotykanym modelem auta, że mała jest szansa, żeby mieli taką pompę gotową - wtedy oddajesz do regeneracji swoją.
Kupno używki na Allegro czy szrocie to niestety loteria - pompa może być w gorszym stanie, niż Twoja. Niby zawsze możesz kupić używkę i dać ją (profilaktycznie) do regeneracji, no ale to są koszty...chociaż chyba i tak mniejsze, niż kupno nowej. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
Stach
Forumowicz
|
Wysłany: 14-12-2015, 06:13
|
|
|
Obecnie to Śląsk. Także tu poszukam. Trudno regeneracja czeka |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 14-12-2015, 07:09
|
|
|
Teoretycznie w IC możesz zamówić (po regeneracji) z 2 letnią gwarancją.
Co do regeneracji to może robertdg poda jakiś namiar na Śląsku . |
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 14-12-2015, 07:56
|
|
|
Stach napisał/a: | Dużo się afer robi od jakichś przebitkach numerów blach i kraść. Wolę być ostrożny w tym państwie prawa:-P | Serio, w niespełna 20-letnim aucie
Bizi78 napisał/a: | Co do regeneracji to może robertdg poda jakiś namiar na Śląsku . | To troszkę duże woj. a jakbym miał strzelac na przestrzeni od powiatu Kłobuckiego po żywieczczyzne, czy od raciborza po zawiercie, to prościej otworzyć panoramę firm |
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
 |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 14-12-2015, 12:50
|
|
|
Cytat: | To troszkę duże woj. a jakbym miał strzelac na przestrzeni od powiatu Kłobuckiego po żywieczczyzne, czy od raciborza po zawiercie, to prościej otworzyć panoramę firm |
Bardziej mi chodziło o jakiś zaufany warsztat z woj. . |
 |
|
|
|
 |
Stach
Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2015, 17:55
|
|
|
Ostatnio nawet słyszałem o identycznym aucie z numerami vin rejestracja kolor wsio. Auto na kradzieże. Właścicielowi legalnego auta było ciężko wytłumaczyć się że jego auto stało w garażu. Także ostrożnym wolę być.
Odnośnie pompy. Pan Malik nie ma pompy. Wyczekałem się kilka dobrych dni na odpowiedź. Cóż. Regeneracja. Jeden warsztat mówi od 100 do 400 plus że wymontuje mi to ich warsztat i wsadzi z powrotem to dodatkowo 200zł. Dla mnie. Drogo. Nie mam potrzeby tyle wydawać. Szukam kogoś do regeneracji dalej. I cóż. Weekend garaż i demontaż pompy:-P zastanawiam się pomimo wszystko nad używana. Ale no właśnie... |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

|
Wysłany: 15-12-2015, 18:10
|
|
|
Stach napisał/a: | wymontuje mi to ich warsztat i wsadzi z powrotem to dodatkowo 200zł. | A wiesz, ze przy wymianie pompy nalezy przepłukać układ wspomagania, nie zrobisz tego strzykawką ani kompresorem, musisz podać płyn pod duzym ciśnieniem a do tego sterując rozdzielaczem w odpowiedni sposób wypłukać listwe. Jeżeli Twoja pompa rozleciała się i zostawiła drobne opiłki wewnątrz to zwykłe założenie drugiej pompy na wiele sie nie zda. |
 |
|
|
|
 |
Stach
Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2015, 22:16
|
|
|
Tak ale dzięki że o tym piszesz gdybym nie wiedział to już bym wiedział:-P wracając do tematu. Taki tam sobie znajomy mechanik stwierdził żeby to narazie jeździć. A co tam ze wyje a co tam ze cieknie. Wy też tak robicie? Cieknie wam pod autem i jeździcie?:-P mam kilka innych wyciekow drobne spod miski olejowej i kilka osłon gumowych do wymiany. Ale mnie zdenerwował nie lubię jak coś mi wyje. Moje auto musi być ok. Jeżdżę dużo dbam i dzięki temu zawsze mogę liczyć na cari:-) myślę też czy wogole ktoś z was regenerowal już pompę? Łożysko które tam może wyc jest wymienne? Czytałem że nie w każdej pompie jest wymienne. Już nie wiem. Wkurza mnie to bo wyciek mi troszkę tam brudzi. A lubię czysto pod autem też:-P oczywiście chodzi o wycieki itp:-P
[quote="Bizi78"]Teoretycznie w IC możesz zamówić (po regeneracji) z 2 letnią gwarancją.
Co do regeneracji to może robertdg poda jakiś namiar na Śląsku .[/quote
Nie wiedziałem że taka usługę tam też mają |
|
|
|
 |
Bizi78

|
|
|
|
 |
Stach
Forumowicz
|
Wysłany: 22-02-2016, 06:25
|
|
|
Pompa wymieniona na używana. Zobaczymy co będzie z czasem ile ta wytrzyma. Szkoda że kupić nie idzie nowej:-o |
|
|
|
 |
|