|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ubytki płynu w chłodnicy??? |
Autor |
Wiadomość |
endriu [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2005, 19:32 ubytki płynu w chłodnicy???
|
|
|
Mam problemik z układem chłodzenia, wymieniłem płyn w chłodnicy i nie mogę odpowietrzyć (lub nie umiem!) układu. Efekt jest taki, że przy przegazowaniu lub wchodzeniu na wyższe obroty pompa wodna podaje płyn, a w nagrzewnicy bulgocze...
Mam jeszcze obawy co do ubywania płynu, nie mogę zlokalizować wycieku, a tak, jakby go jednak ubywało... nie jestem w końcu pewien co jest grane...
Czy układ się jakoś odpowietrza?
Jak wyczaić, co się dzieje z płynem, jeśli go... i jeszcze jedna sprawa. Otóż w zbiorniczku wyrównawczym wlałem nawet nieco więcej płynu niż do kreski "max" - pomyślałem sobie, że układ sam "pobierze" sobie płyn, gdy będzie ubytek w chłodnicy ale nic podobnego. W zbiorniczku tyle samo płynu, a w chłodnicy jakby mniej??? ... ubywa? |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2005, 19:55
|
|
|
endriu napisał/a: | wyrównawczym wlałem nawet nieco więcej płynu niż do kreski "max" - pomyślałem sobie, że układ sam "pobierze" sobie płyn, gdy będzie ubytek w chłodnicy ale nic podobnego. W zbiorniczku tyle samo płynu, a w chłodnicy jakby mniej??? ... ubywa? |
Jednym słowem masz zatkany przewód doprowadzający płyn ze zbiorniczka wyrównawczego do chłodnicy , chyba że zbiorniczek masz zamontowany poniżej chłodnicy co nie jest prawidłowe.Jeśli chodzi o układ to sam się powinien odpowietrzyć tylko musisz mieć wszyskie "odbiorniki" cieczy chłodzącej otwarte na maxa i i rozgrzej silnik trochę więcej jak zwykle najlepiej do temp. około 95'C |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 01-11-2005, 20:47
|
|
|
hmmmm...
Patrz dział CARISMA - tam znajdziesz odpowiedź...
PZDR |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
|
|