|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9DI-D] Wysokie ciśnienie paliwa - wyłącza silnik |
Autor |
Wiadomość |
artury2000
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9 DID Comfort 2003r
|
Wysłany: 22-02-2016, 18:31 [Cari 1.9DI-D] Wysokie ciśnienie paliwa - wyłącza silnik
|
|
|
Witam, mam problem z moją Cari, po zdiagnozowaniu na komputerze wyszło:
1)Błąd ciśnienia paliwa.
2)Świece żarowe - uszkodzone
Elektryk sprawdził na kompie - bardzo wysokie ciśnienie przy lekko dotkniętym pedale gazu dochodzące nawet do 900 barów gdzie 300 to norma. Potrafi spaść nieco i przez chwilę pracuję normalnie. Po przy-gazowaniu wyłącza zapłon i koniec. Odpala bez problemu za każdym razem ale praca silnika jest bardzo nie równa i głośna.
Zaczęliśmy eliminować krok po kroku elementy, które mogą mieć wpływ na ten problem:
1.Wymiana regulatora ciśnienia (nowy)
2.Wymiana czujnika ciśnienia (używany na gwarancji)
3.Wymiana świec żarowych (nowe)
4.Wyczyścił wtryski, zrobił test przelewowy wszystko OK.
5.Wymiana filtru paliwa.
Po wielokrotnym podłączeniu komputera : Błąd wysokiego ciśnienia paliwa.
Efekt - nic się nie poprawiło, elektryk się poddał a ja zostałem z problemem i bez samochodu.
W forumowiczach nadzieja, może ktoś miał podobny problem, szczerze liczę na POMOC !!!
Cari zadbana, szanowana i nie zajeżdżona - 130tyś km przejechanych tylko przeze mnie. |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 22-02-2016, 18:44
|
|
|
Szukaj dobrego pompiarza, do sprawdzenia wtryskiwacze i pompa |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
artury2000
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9 DID Comfort 2003r
|
Wysłany: 23-02-2016, 10:40
|
|
|
Witam ponownie,
nie wiem czy to jest istotna informacja ale w trakcie zmieniania filtra paliwa, elektryk na tymże filtrze znalazł małą sprężynkę bardzo przypominającą tę od długopisu pstrykanego ???
Dziwne |
|
 |
rwd14b
Nowy Forumowicz
Auto: carisma II 1.9 DID, I 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-02-2016, 14:01
|
|
|
Nie wiem czy to pomoże, ale sprawdź przewody i wtyczki. W carismie II jest gaz sterowany elektronicznie. Wyjmij, podmuchaj, przeczyść, możesz psiknąć preparatem do elektryki. Miałem poważny problem z Mazdą. Dużo diagnozowania i wymian, a winowajcą była wtyczka za grosze. |
|
|
|
 |
|
|