Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
naprawa zawieszenia
Autor Wiadomość
alfredo 
Mitsumaniak

Auto: ASX benzyna
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-03-2016, 21:26   naprawa zawieszenia

Cześć.
Szykuje mi się do wymiany łożysko amortyzatora. Słychać wyraźnie z jednej strony.
Czy robić od razu drugą?
Jaki to koszt?
Po wymianie regulacja zbieżności?
Skoro będzie rozbierane zawieszenie, to czy przy okazji wymienić coś obligatoryjnie, czy tylko jak trzeba?

Wyjeżdżone 100kkm (95% trasa, więc zawieszenie nie jest jakoś mocno zmęczone)

Z góry dzięki za wszelkie rady.
Pozdrawiam.

misiekpk82 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 did AWD
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-07-2016, 22:39   

Kolego ja wymieniałem amory przy przebiegu 135 tyś wyciekł lewy przód, oprócz amorów kupiłem zestaw naprawczy KGB w skład którego wchodzi górne mocowanie - czyli ta poduszka widoczna po otworzeniu maski z 3 nakrętkami i było tam również łożysko o które pytasz - choć tak naprawdę to z łożyskiem ma mało wspólnego gdyż jest to poliuretanowa tuleja, o dziwo u mnie i łożysko i poduszka były sprawne więc zostawiłem oryginały, koszt tego zestawu naprawczego to ok 150 zł samo łożysko widziałem na allegro za ok 60zł. Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu