Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:56
[I 2.0] Wahacze przednie Outlander I 2003
Autor Wiadomość
wolf242 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander I . 2.0 4WD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-04-2016, 19:14   [I 2.0] Wahacze przednie Outlander I 2003

witam serdecznie, przymierzam sie do wymiany wahaczy przednich w moim Oulanderze, czy możecie polecić jakieś dobre zamienniki, za pomoc dziękuję z góry.

stanleyr 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 4WD
Wysłany: 21-04-2016, 09:18   

http://allegro.pl/wahacz-...6133152749.html

Coś takiego zamówiłem wczoraj. także jeszcze nie przetestowałem. Pochodzenie to WŁOCHY.
Gość zapewnia że dużo tego sprzedali i reklamacji jeszcze nie mieli, a gwarantują dwuletni okres.

wolf242 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-04-2016, 18:34   

stanleyr napisał/a:
http://allegro.pl/wahacz-mitsubishi-outlander-i-2003-2008-przod-i6133152749.html

Coś takiego zamówiłem wczoraj. także jeszcze nie przetestowałem. Pochodzenie to WŁOCHY.
Gość zapewnia że dużo tego sprzedali i reklamacji jeszcze nie mieli, a gwarantują dwuletni okres.

dzięki za linka, też myślałem o czymś podobnym, jak założysz to daj znać jak się spisują, ja planuje wymianę za 2-3 tyg. pozdrawiam

heer75 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0+Vialle LPi
Wysłany: 22-04-2016, 10:07   

stanleyr napisał/a:
Pochodzenie to WŁOCHY.

Niestety kolego:) TAIWAN pelna geba.
Co nie znaczy, ze beda zle.

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 22-04-2016, 10:39   

Jeśli problemem jest sama tuleja gumowa, to w cenie nieco droższej można kupić oryginał w Mitsustyle i wymienić. Jeśli problemem jest coś więcej niż sama tuleja, to ja bym zaryzykował te wahacze. Osobiście wymieniałem tylko tuleje, raz na zamienniki które wytrzymały pół roku, a później na oryginał który wytrzymał 4 lata i właśnie domaga się kolejnej zmiany z jednej strony.

stanleyr 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0 4WD
Wysłany: 22-04-2016, 10:56   

można kupić oryginał w Mitsustyle

Kolego czy możesz dać więcej namiarów na ten MITSUSTYL bo szukam tylnego tłumika.

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 22-04-2016, 11:12   

stanleyr napisał/a:
Kolego czy możesz dać więcej namiarów na ten MITSUSTYL bo szukam tylnego tłumika.
http://bfy.tw/5Opf

wolf242 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-04-2016, 13:29   

elektryk napisał/a:
Jeśli problemem jest sama tuleja gumowa, to w cenie nieco droższej można kupić oryginał w Mitsustyle i wymienić. Jeśli problemem jest coś więcej niż sama tuleja, to ja bym zaryzykował te wahacze. Osobiście wymieniałem tylko tuleje, raz na zamienniki które wytrzymały pół roku, a później na oryginał który wytrzymał 4 lata i właśnie domaga się kolejnej zmiany z jednej strony.

Problemem jest sworzeń, ale i tak trzeba zdjąć cały wahacz, jeszcze przemyślę temat, bo za bardzo nie chce mi się wybijać sworzeń, no chyba że będzie to prosty temacik :) . pozdrawiam :) :)

elektryk 
Forumowicz

Wysłany: 23-04-2016, 21:47   

wolf242 napisał/a:
Problemem jest sworzeń, ale i tak trzeba zdjąć cały wahacz, jeszcze przemyślę temat, bo za bardzo nie chce mi się wybijać sworzeń, no chyba że będzie to prosty temacik :) . pozdrawiam :) :)
Ja nie masz prasy i kopyta pod wymiar sworznia i robisz samemu to taniej może wyjść cały kompletny wahacz. Ja zawsze robiłem to u mechanika, nawet z jego opowieści wynika że śruby był tak zapieczone że rozważali ich cięcie. W domu bez dostępu do klucza udarowego nie brałbym się za taką robotę.

TomekONY 
Forumowicz

Auto: Outlander I
Wysłany: 14-07-2016, 16:04   

Dziś próbowałem zdjąć wahacz, żeby wymienić sworzeń i jest tragedia...
Nie dałem rady odkręcić śruby w tej tulei od strony silnika.
Nakrętka jak się wydaje jest zamontowana na stałę w wahaczu i u mnie jest tak zardzewiała, że śruba ani drgnęła. Dorobiliśmy nawet dłuższą rączkę, próbowaliśmy różne klucze i jest lipa.

wolf242 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 15-07-2016, 20:20   

Mam ten sam problem, wszystkie sruby praktycznie pusciły a ta jedna od strony silnika nie. na razie odpuściłem i od czasu do czasu zapuszczam różnymi odrdzewiaczami itp, może w końcu puści, chociaż można jeszcze spróbować udarem, albo podgrzać palnikiem. Jak coś wymyślę to opiszę. pozdro

TomekONY 
Forumowicz

Auto: Outlander I
Wysłany: 15-07-2016, 22:48   

U mnie ta śruba nie poszła ale udało się podgrzać palnikiem i dopasować ściągacz i zdjąć sworzeń.
Ogólnie pogratulować trzeba mitsubishi takiego rozwiązania, choć z tego co rozmawiałem ze znajomym takie kwiatki i u innych się zdarzają...

Odpowiedz do tematu