Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Warto kupić?
Autor Wiadomość
doggerss 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-05-2016, 16:01   Warto kupić?

Cześć, spodobał mi się Lancer z tej oferty: http://otomoto.pl/oferta/...r-ID6ynEDl.html

Możecie mi doradzić czy jest wart uwagi? Naczytałem się rożnych opinii na temat silnika itp. i trochę się zastanawiam. Facet pisze w opisie, że wymieniał filtry, rozrusznik, rozrząd itd - nie wiem czy to dobrze czy nie koniecznie bo sugeruje, że coś trzeba w nim robić.

Z góry dzięki za pomoc bo nie za bardzo ogarniam :-)

S3ba 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer X
Wysłany: 22-05-2016, 11:44   

Mam 2.0 DiD i sobie chwalę. Mój Lancer jest 2008r. od 2011 w moich rękach. Żadnych dodatkowych kosztów oprócz standardowych filtrów, oleju, tarcz czy klocków :)
Przy tym przebiegu i wieku wymiana rozrządu to standard, ja i swojego wymieniałem w tamtym roku przy przebiegu ~120000km. Ale to prewencyjnie, nie z konieczności. Co do rozrusznika to nie wiem, nie znam się.
Ten z oferty ma bardzo ładnie silnik umyty, dawno takiego czystego nie widziałem :D Nie mówię, że to źle, ale wygląda na auto bardziej od handlarza niż od osoby prywatnej.

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 22-05-2016, 12:42   

Widzę Kolga ze Szczecina.. to się udzielę :)

Czy warto?
Trudne pytanie - jeżeli jeździsz trasy - to warto się przyjerzeć modelowi.
Zobacz po ile takie furki chodzą na Mobile.de.
Jak dla mnie cena spoko.. No i gościu się nie boi i pokazuje rejestrację - dom ma zadbany, więc może o furki też dba :)
Pojedź, przejedź się, porozmawiaj.
Dla porównania przejedź się też innym modelem i będziesz wiedział coś więcej.

doggerss 
Forumowicz

Wysłany: 22-05-2016, 13:09   

S3ba a jak jest u Ciebie ze spalaniem? Ja głownie jeżdżę w mieście.
Auto mi się podoba i jeśli nic na u mechanika nie znajdą to bardzo prawdopodobne, że go wezmę. Pytam o tego konkretnie bo może ktoś mi doradzi na co jeszcze zwrócić uwagę itd ;)

Do tej pory jeżdżę Carismą i tylko przed przeglądem cokolwiek robiłem więc to też na plus :)

S3ba 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer X
Wysłany: 23-05-2016, 08:16   

Spalanie różne, w mieście ciężko mi określić, bo to zależy czy małe/duże miasto, ile w korkach się stoi, itp. Mój w trasie na felgach 18" przy prędkościach 80-120 pali między 5,6-6,2l na obecnych oponach (Dunlop Sport Maxx RT). Na Bridgestone Turanza poniżej 6l nie chciał zejść. Wskazania z komputera :)

Arczi89 
Mitsumaniak
03057/KMM

Auto: Lancer X 2.0 DiD
Wysłany: 23-05-2016, 14:48   

Ze spalaniem jest naprawdę bardzo różnie. Na 205/16 trasa Kielce - Warszawa i powrót koło 5l mierzone pod korek. Kielce - Kraków 225/18 na ogół koło 5,6-6l. Zależy ile wyprzedzania. Kraków miasto koło 6,5-7,5l pokazuje komputer.

doggerss 
Forumowicz

Wysłany: 23-05-2016, 16:45   

To fajnie. Mi Carisma pokazuje zwykle 10-12l w mieście (automat) ;)

Pojadę go obejrzeć na pewno. Na co zwracać uwagę? Jest coś szczególnego co warto sprawdzić?
Jestem prawie pewien, że będę chciał go sprawdzić gdzieś na stacji jeśli sprzedawca nie będzie miał nic przeciwko ;)

RalfPi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Wysłany: 23-05-2016, 17:11   

Diesel do miasta to taki średni pomysł.
Dużo rozruchów, silnik nie dogrzany = problemy.
Z elastyczności nie skorzystasz tyle co na trasie.

Odpowiedz do tematu