|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
POMOCY !!! Czujnik abs |
Autor |
Wiadomość |
ZyGzaK_G
Nowy Forumowicz
Auto: SG4x4 2,5d,L300 4x4,Pajero2,5d
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-06-2016, 22:00 POMOCY !!! Czujnik abs
|
|
|
Witam
Dzis okazało sie w moim SG 4x4 1998r 2,5d ze mam uszkodzony czujnik ABS nr części "mr307048" i kilka pytań:
- gdzie kupić takowy bo w serwisie to 2100zł
- czy są jakieś zamienniki?
- czy pasuje od innego modelu miska?
z góry dzięki za pomoc |
_________________ Najlepszym sposobem przepowiadania przyszłości jest jej tworzenie |
|
|
|
 |
Zdzisiu
Forumowicz
Auto: Space Gear 2.4 automat
|
Wysłany: 03-07-2016, 00:26
|
|
|
Będzie ciężko, czujniki abs do mitsu są drogie po prostu. Jak nic nie znajdziesz na szrocie to można spróbować zrobić własny ekwiwalent. Teoretycznie czujnik abs to hallotron lub czujnik indukcyjny który wisi nad taką "zębatką" przyczepioną do piasty koła. Trzeba by rozgryźć jego parametry pracy za pomocą miernika i wymienić po prostu ewentualny hallotron czy co tam siedzi, za 5 zł w sklepie. |
|
|
|
 |
ZyGzaK_G
Nowy Forumowicz
Auto: SG4x4 2,5d,L300 4x4,Pajero2,5d
|
Wysłany: 03-07-2016, 19:15
|
|
|
Za 2 tyg wracam to się odezwę na priv to może mi przetłumaczysz to co napisałeś na Polski a może taki czujnik pasuje od jakiegoś Pajero albo cuś? |
_________________ Najlepszym sposobem przepowiadania przyszłości jest jej tworzenie |
|
|
|
 |
Zdzisiu
Forumowicz
Auto: Space Gear 2.4 automat
|
Wysłany: 03-07-2016, 19:24
|
|
|
Pewnie z czegoś pasuje co nie zmienia faktu że do mitsu czujniki są drogie. To co napisałem to tylko teoria.
Dodane:
Dowiedziałem się ze trzeba przede wszystkim sprawdzić przewody do czujnika, przemalują się w środku izolacji, oraz że w mitsu raczej czujniki indykcyjne są. Co do dopasowania to są katalogi, gdzie są rozmiary i impedancja podane, podobno z jakiegoś fiata jest nie mal identyczny. |
|
|
|
 |
|
|