Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szarpanie silnikiem w trakcie jazdy
Autor Wiadomość
passat1 
Forumowicz
Szymon

Auto: Mitsubishi Endeavor 06' 3,8PB
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-08-2016, 18:39   Szarpanie silnikiem w trakcie jazdy

Witam ponownie!
Pomóżcie Koledzy- kiedy jadę równo trzymając nogę na pedale gazu to podczas jazdy gwałtownie odcina na sekundę lub dwie jakby dopływ paliwa. I tak przez całą drogę. Na gazie nie ma tego problemu. Co się dzieje???

hunter871 
Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero sport 2.5
Wysłany: 05-08-2016, 23:01   

mialem ten sam problem tylko na odwrót na benzynie bylo ok a na gazie szarpało problem sie skonczył po wymianie kabli od swiec

passat1 
Forumowicz
Szymon

Auto: Mitsubishi Endeavor 06' 3,8PB
Wysłany: 07-08-2016, 15:15   

No właśnie na gazie leci jak po szkle. A na PB to masakra... Chyba mnie krew zaleje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 12-08-2016, 16:56 ]
Byłem dzisiaj w serwisie i stwierdzili, że uszkodzony jest pozycjometr przepustnicy. Czy noże mi ktoś wskazać jak on wygląda i czy ewentualnie można to jakoś naprawić, zregenerować itp. itd?

carsontaxi 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero sport
Wysłany: 01-08-2017, 09:31   

moje pajero szarpie na gazie , wymieniłem świece i na jakis czas był spokój . teraz od pewnego czasu szarpanie znów sie powtarza , z jakiej firmy polecacie przewody ? wiem ze orginal troche drogi .moze sa jakies dobre zamienniki ?a wogole to jak sprawdzić czy to rzeczywiście wina przewodów

tomekr 
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 3.0 automat
Wysłany: 02-08-2017, 10:39   

Ja zakupiłem przewody Tesli za ok 160 zł. W sklepie powiedzieli, że są dobre ale z kolei gazownik powiedział, że ich nie poleca bo nie dają rady na gazie. Wymieniłem więc je na NGK za 290 zl, takie też były poprzednio założone. Różnica w cenie znaczna ale wymiana wymaga sporo zachodu więc wolałem nie eksperymentować. Po wymianie zrobiłem dopiero niecałe 3 tys km więc na razie nie wiele mogę powiedzieć po za tym, że jest ok.

carsontaxi 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero sport
Wysłany: 02-08-2017, 19:11   

dzieki za odpowiedz , ja niedawno wymieniłem świece , na chwile sie poprawiło ale teraz widze ze jest coraz gorzej i chyba przez to jest słabszy . na benzynie smiga bez zastrzeżeń

Odpowiedz do tematu