Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zakup O III I+ - doposażenie
Autor Wiadomość
kabe30 
Forumowicz

Auto: O III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-08-2016, 12:28   Zakup O III I+ - doposażenie

Witam, jeden z moich pierwszych postów, więc serdecznie pozdrawiam wszystkich użytkowników.
Po dosyć długich przemyśleniach, zmęczony łażeniem po salonach i wczytywaniach w różne internetowe wieści gminne, podjąłem decyzje o zakupie O III, mam nadzieję, że właściwą. Ponieważ samochód ma być niedługo do odbioru, chciałbym się Was poradzić, jakie elementy warto jeszcze domówić w serwisie. Na pewno będą to czujniki na przód, może na tył. Czy polecacie jakąś opcję czujników? Przednie dostanę w gratisie, ale znając polskie realia, mogą to być przysłowiowe "patyczki z dzwoneczkami". Może warto parę złotych dopłacić do czegoś lepszego, przy założeniu, że ma służyć ładnych kilka lat. Prosiłbym Was o sugestie, co jeszcze na etapie zamawiania można dołożyć, pozdrawiam, Krzysztof

Marki 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.2 Intense Plus
Wysłany: 10-08-2016, 15:04   

witamy w gronie użytkowników Outka. Ja proponiję wszystkie możliwe listwy zapezpieczające, drzwi, progi, tylnia klape, tylny zderzak od góry (przy wsadzaniu rzeczy do bagażnika), niech montują w serwisie, dają gwarancję, bardzo się przydaje bo na lakierze zaraz wszystko widać.
czujniki z tyłu też polecam, sama kamera to mało bo w błocie czy śniegu, a nawet w deszczu niewiele widać i trzebaby wychodzić i czyścić. poza tym chyba wielkiego wyboru nie ma. wersje mało konfigurowalne. wkładka do bagażnika bardzo przydatna, zwłaszcza jeżeli nie używasz lub nie masz dodatkowych siedzeń.
pozdrawiam, miłego użytkowania

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 10-08-2016, 16:15   

kabe30 napisał/a:
ale znając polskie realia, mogą to być przysłowiowe "patyczki z dzwoneczkami". Może warto parę złotych dopłacić do czegoś lepszego, przy założeniu, że ma służyć ładnych kilka lat.
czujniki no name potrafią tak samo działać jak ori a nawet lepiej. Tylko trzeba na dobry no name trafić. Nie wiem czy jest w O3, ale jakaś kratka/siatka oddzielająca bagażnik, rękaw do przewozu nart, itp.

kabe30 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2016, 19:03   

Wykładzinę do bagażnika już znalazłem. Z listwami to macie rację, poprzedni sąsiad tak mi poobijał drzwi, że przed sprzedażą musiałem malować. Za czujniki z tyłu Aso pragnie 9 stówek, cena chyba akceptowalna. Tylko nie wiem jakie zamówić, czy dźwiękowe, czy z małym wyświetlaczem na desce. Trochę gorzej jest z osłonami i listwami, za badziewny plastik chcą sporo $$. Czy lakier jest taki słaby? W serwisie coś wspominali o powłoce ceramicznej, że niby spokój na 100 lat, itp., ale tematu jeszcze nie rozgryzłem. W starej Toyocie lakier był akceptowalny (też metalik). Ale cóż, ekolodzy rządzą. Pocieszający jest chociaż fakt, jeśli się nie mylę, że klima chodzi na uczciwym, tanim gazie. Planowany odbiór pewnie za tydzień, wiec mam jeszcze trochę czasu na kombinowanie, może jeszcze macie jakieś sugestie? Pozdrawiam,

Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Wysłany: 10-08-2016, 20:21   

Czujniki przód +tył obowiązkowo. Z lakierem, co byś nie robił i czego byś nie kładł i tak jest do dupy. Dla mnie to skreśla Mitsubishi na wieki. Byle dotyk=rysa . Jeśli masz dzieci, za jakiś czas zrozumiesz o czym tu piszę. Jaką masz wersje wyposażenia?

kabe30 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2016, 20:27   

Zamówiłem I+. Ten bez plusa był jakiś mocno uboższy. Przy czym 7 miejsc nie potrzebuję, ale tzw. dobrodziejstwo inwentarza.... W poprzednim samochodzie miałem 7 miejsc i było tylko więcej sprzątania. Niestety, za demontaż trzeba rzucić kasiorę

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2016, 20:35   

Miejsca ma mnóstwo ,przewieziesz nim wszystko. Jaki kolor i jaki silnik?

kabe30 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2016, 20:43   

2,0 benzyna plus cvt, kolor to brązowy metalik. Długo się zastanawiałem na jaki zmienić, myślałem na początku o Skodzie sb, potem rav4 i cx5 (podstawą był automat). Skoda szybko odpadła, a na pozostałe, pomijając, że sporo droższe, to trzeba czekać parę miesięcy. A tu prawie od ręki, niezła gwarancja, gap w fajnej cenie i rzeczywiście duuuuuża przestrzeń.

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2016, 20:46   

Ale to dobre auto. Dobra skrzynia cvt (bezproblemowa jeśli się o nią dba) , kwestia nauczenia się jeździć tym silnikiem w trasie ale to z czasem wejdzie Ci w krew. Ogólnie lakier i plastiki to wielkie minusy tego auta. Chyba jedyne minusy...

kabe30 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2016, 21:04   

Grimm napisał/a:
Dobra skrzynia cvt (bezproblemowa jeśli się o nią dba)...

Rozumiem, że chodzi o regularne wymiany oleju w skrzyni?

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2016, 21:13   

Nie tylko. Poczytaj sobie w necie jak się nią obsługiwać i jakich błędów nie popełniać. To dość istotny temat bo chyba lepiej zapobiegać...

kabe30 
Forumowicz

Wysłany: 10-08-2016, 21:46   

Dzięki za sugestie, poczytam

_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 11-08-2016, 12:37   

Czujniki z tyłu zamów. Dobrze uzupełniają się z kamerą cofania. Ja polecam jeszcze dołożyć podgrzewanie foteli.

kabe30 
Forumowicz

Wysłany: 11-08-2016, 22:04   

Z czujnikami pewnie się jakoś dogadam. Ale fotele, raczej wątpię. Tylko zastanawiam się, czy jest możliwe dołożenie ogrzewania foteli na poziomie serwisu. Wydawało mi się, że jest to raczej część fabryczna....
Natomiast mam do Was pytanie o lakier. Czy rzeczywiście jest aż taka padaka?

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 12-08-2016, 09:42   

kabe30 napisał/a:
Natomiast mam do Was pytanie o lakier. Czy rzeczywiście jest aż taka padaka?

Celowo zapytałem o kolor Twojego OIII. Gdyby był biały, to zapewne padaki (aż tak dużej ) by nie było ale, że masz ciemny lakier to potwierdzam-jest mega padaka.

Odpowiedz do tematu