[3.2 DID] Problem Z hamulcami...Blokuje koła! |
Autor |
Wiadomość |
Zioter
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3.2 2004
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2017, 17:37 [3.2 DID] Problem Z hamulcami...Blokuje koła!
|
|
|
Witam nie mogłem znaleść działu do przywitania sie więc robie to tutaj.
ELO wszytkim zmotoryzowanym I WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU
Pewnie zebym nie stał sie nowym posiadaczem Pajero niebylo by mnie tutaj a tak jestem i to z nowym problem
A więc tak jak w temacie mam problem z hamulcami samoczynnie zaciskajacymi sie szczekami co w rezultacie uniwmozliwia jazde Auto mam od ponad miesiaca problem trapi mnie 2 tyg niezaleznie od pogody temp predkosci poprostu nie znam dnia ani godziny kiedy sie zblokuja. Przed zacisnieciem wyskakuje lampka ,abs,esp,esp off autko zwalnia i pedal hamulca twardy. Po odczekaniu okolo godzinki puszcza lub po odkreceniu ktoregos z odpowietrznikow upuszczeniu trochę płynu(duze cisnienie) auto jedzie normalnie i kontrolki gasna. Klocki i tarcze nowe przod i tyl nowy plyn i czyszczone tloczki odpowietrzone tez. Wyjolem juz nawet pompe z zamiarem kupna uzywanej i zauwazylem ze kable elektryczne od silnikczka do komputera pod zaslepka gumowa przerdzewiale i cale zasniedziale. wszystko wyczyscilem skrecilem i 3 dni spokoju az do dzisiaj. Prosze o pomoc czy moze to byc cos innego czy pompa do wymiany. Kupic uzywke czy regeneracja jak tak to gdzie co i jak
Dzieki z góry wszystkim za odpowiedz
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 09-01-2017, 09:31
|
|
|
Kable do silniczka przykręcane są na śrubko, sprawdź czy jest dobry styk tam.
To samo w bezpiecznikach i przekaźnikach od ABS sprawdź czy nie ma śniedzi. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Zioter
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-01-2017, 16:24
|
|
|
Dzięki wielkie jutro jade 180 KM od siebie po pompę używana bo wszystko już porobilem posprawdzalem nawet na powypinanaych przekaznikach bezpieczniku 80A od ABS na odlaczonych kablach od pompy i nic tylko czekać ze 3h lub upuscic płynu troszczę puszcza i spokój i tak w kolko...
komputer pokazuje jeden błąd 61 master cylinder pressure sensor...
[ Dodano: 11-01-2017, 22:30 ]
Pompa założona narazie kol nie blokuje ale świecą się kontrolki ABS esp ESP off .....???? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 11-01-2017, 22:44
|
|
|
Jak się świeca kontrolki to trzeba podpiąć pod interfejs i sprawdzić co go boli albo wymieniać wszystko na chybił trafił bo może w końcu się trafi. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 12-01-2017, 08:08
|
|
|
Zioter napisał/a: | Dzięki wielkie jutro jade 180 KM od siebie po pompę używana bo wszystko już porobilem posprawdzalem nawet na powypinanaych przekaznikach bezpieczniku 80A od ABS na odlaczonych kablach od pompy i nic tylko czekać ze 3h lub upuscic płynu troszczę puszcza i spokój i tak w kolko...
komputer pokazuje jeden błąd 61 master cylinder pressure sensor...
[ Dodano: 11-01-2017, 22:30 ]
Pompa założona narazie kol nie blokuje ale świecą się kontrolki ABS esp ESP off .....???? |
a jak z twardością hamulca? |
 |
|
|
|
 |
Zioter
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-01-2017, 18:43
|
|
|
Witam pedał jest dużo mietszy niż wcześniej ale na dawnej pompie był twardszy pod koniec bo nawet stop widziałem trzeba było nieŹle depnac żeby zapalily się
[ Dodano: 12-01-2017, 18:46 ]
A wymieniać to już chyba wymieniłem wszystko (cała pompa klocki tarczę i przewody gumowe z przodu ) tylko przekazniki stare i śruby |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 13-01-2017, 09:23
|
|
|
Zioter napisał/a: | Witam pedał jest dużo mietszy niż wcześniej ale na dawnej pompie był twardszy pod koniec bo nawet stop widziałem trzeba było nieŹle depnac żeby zapalily się
[ Dodano: 12-01-2017, 18:46 ]
A wymieniać to już chyba wymieniłem wszystko (cała pompa klocki tarczę i przewody gumowe z przodu ) tylko przekazniki stare i śruby |
Odpowietrzyć. |
 |
|
|
|
 |
Zioter
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-01-2017, 14:38
|
|
|
Dzieki wielkie temat zamykam wszystko dziala wtyczka na 3 pin taka trojkatna pod zbiornikiem byla odwrotnie wlozona.a Co do odpowietrzenia to jeszcze raz musze bo pedal no postoju lekkko wpada
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|