Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Problem Z hamulcami...Blokuje koła!
Autor Wiadomość
Zioter 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3.2 2004
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-01-2017, 17:37   [3.2 DID] Problem Z hamulcami...Blokuje koła!

Witam nie mogłem znaleść działu do przywitania sie więc robie to tutaj.
ELO wszytkim zmotoryzowanym I WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU :D
Pewnie zebym nie stał sie nowym posiadaczem Pajero niebylo by mnie tutaj a tak jestem i to z nowym problem :rolleyes:

A więc tak jak w temacie mam problem z hamulcami samoczynnie zaciskajacymi sie szczekami co w rezultacie uniwmozliwia jazde :-X Auto mam od ponad miesiaca problem trapi mnie 2 tyg niezaleznie od pogody temp predkosci poprostu nie znam dnia ani godziny kiedy sie zblokuja. Przed zacisnieciem wyskakuje lampka ,abs,esp,esp off autko zwalnia i pedal hamulca twardy. Po odczekaniu okolo godzinki puszcza lub po odkreceniu ktoregos z odpowietrznikow upuszczeniu trochę płynu(duze cisnienie) auto jedzie normalnie i kontrolki gasna. Klocki i tarcze nowe przod i tyl nowy plyn i czyszczone tloczki odpowietrzone tez. Wyjolem juz nawet pompe z zamiarem kupna uzywanej i zauwazylem ze kable elektryczne od silnikczka do komputera pod zaslepka gumowa przerdzewiale i cale zasniedziale. wszystko wyczyscilem skrecilem i 3 dni spokoju az do dzisiaj. Prosze o pomoc czy moze to byc cos innego czy pompa do wymiany. Kupic uzywke czy regeneracja jak tak to gdzie co i jak

Dzieki z góry wszystkim za odpowiedz
Pozdrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 09-01-2017, 09:31   

Kable do silniczka przykręcane są na śrubko, sprawdź czy jest dobry styk tam.
To samo w bezpiecznikach i przekaźnikach od ABS sprawdź czy nie ma śniedzi.

Zioter 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-01-2017, 16:24   

Dzięki wielkie jutro jade 180 KM od siebie po pompę używana bo wszystko już porobilem posprawdzalem nawet na powypinanaych przekaznikach bezpieczniku 80A od ABS na odlaczonych kablach od pompy i nic tylko czekać ze 3h lub upuscic płynu troszczę puszcza i spokój i tak w kolko...

komputer pokazuje jeden błąd 61 master cylinder pressure sensor...

[ Dodano: 11-01-2017, 22:30 ]
Pompa założona narazie kol nie blokuje ale świecą się kontrolki ABS esp ESP off .....???? :evil: :!: :?:

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 11-01-2017, 22:44   

Jak się świeca kontrolki to trzeba podpiąć pod interfejs i sprawdzić co go boli albo wymieniać wszystko na chybił trafił bo może w końcu się trafi.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 12-01-2017, 08:08   

Zioter napisał/a:
Dzięki wielkie jutro jade 180 KM od siebie po pompę używana bo wszystko już porobilem posprawdzalem nawet na powypinanaych przekaznikach bezpieczniku 80A od ABS na odlaczonych kablach od pompy i nic tylko czekać ze 3h lub upuscic płynu troszczę puszcza i spokój i tak w kolko...

komputer pokazuje jeden błąd 61 master cylinder pressure sensor...

[ Dodano: 11-01-2017, 22:30 ]
Pompa założona narazie kol nie blokuje ale świecą się kontrolki ABS esp ESP off .....???? :evil: :!: :?:

a jak z twardością hamulca?

Zioter 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-01-2017, 18:43   

Witam pedał jest dużo mietszy niż wcześniej ale na dawnej pompie był twardszy pod koniec bo nawet stop widziałem trzeba było nieŹle depnac żeby zapalily się

[ Dodano: 12-01-2017, 18:46 ]
A wymieniać to już chyba wymieniłem wszystko (cała pompa klocki tarczę i przewody gumowe z przodu ) tylko przekazniki stare i śruby

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 13-01-2017, 09:23   

Zioter napisał/a:
Witam pedał jest dużo mietszy niż wcześniej ale na dawnej pompie był twardszy pod koniec bo nawet stop widziałem trzeba było nieŹle depnac żeby zapalily się

[ Dodano: 12-01-2017, 18:46 ]
A wymieniać to już chyba wymieniłem wszystko (cała pompa klocki tarczę i przewody gumowe z przodu ) tylko przekazniki stare i śruby

Odpowietrzyć.

Zioter 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-01-2017, 14:38   

Dzieki wielkie temat zamykam wszystko dziala :) wtyczka na 3 pin taka trojkatna pod zbiornikiem byla odwrotnie wlozona.a Co do odpowietrzenia to jeszcze raz musze bo pedal no postoju lekkko wpada
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu