Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
zakup lancera 2.0 DID 2008- nr vin
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-01-2012, 18:05   

Znaczy nie wiem nad czym tutaj myśleć. 2.0 DiD w Lancerze to stara konstrukcja VW na pompowtryskach. Koniec i kropka. Taka sama było w Outku i Gradisie. Z początku produkcji przynajmniej na polskę były bez DPF-a, a potem niestety z DPF-em zamkniętym (nie tak jak w Outku otwartym - bezproblemowym). Np. na rynek niemiecki od razu z DPF-em poszły.

1,8 MIVEC DiD to konstrukcja na Common Rail....

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 31-01-2012, 18:21   

krzychu, no nad tym, ze sprzedawca od ktorego chce kupic auto AERO677 sie upiera ze ten jego jest na CR, a ASO Mitsu nie potrafi na szybko tego zweryfikowac... bylem na 90% pewny ze nie bylo CR w tych TDI u Mitsu, ale szukalem sladu na papierze i znalazlem katalog gdzie jest czarno na bailym potwierdzone to co pisalem... wiec sprzedawca nierzetelny (i ten od auta i ten w salonie)

i tylko tyle albo az tyle...
a AERO677 sam oceni jak do tego podejsc...

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-01-2012, 18:26   

gzesiolek napisał/a:
ze sprzedawca od ktorego chce kupic auto AERO677 sie upiera ze ten jego jest na CR

A.... No tak jakiś tam handlarz prawie przegadał paru fanów marki :axe: Nie można wierzyć handlarzowi! Wiele razy przecież czytaliśmy bzdury w ogłoszeniach.

A sprzedawca w salonie to może warto go usprawiedliwić... Może był młody (stażem), a Lancerów z 2.0 TDI mało się sprzedawało ze względu na dość zaporową cenę.

gzesiolek 
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Wysłany: 31-01-2012, 18:33   

krzychu, toz to nikt nie napisal ze "tak jest to CR" :P tylko nie chcialem sie upierac nim nie znalazlem potwierdzenia :mrgreen:

poza tym jam tylko uzytkownik, a coraz czesciej maz uzytkowniczki, a nie jakis wielki fan marki :mrgreen:

AERO677 
Nowy Forumowicz

Auto: LANCER X
Wysłany: 31-01-2012, 20:22   

krzychu napisał/a:
A.... No tak jakiś tam handlarz prawie przegadał paru fanów marki Nie można wierzyć handlarzowi! Wiele razy przecież czytaliśmy bzdury w ogłoszeniach.

A sprzedawca w salonie to może warto go usprawiedliwić... Może był młody (stażem), a Lancerów z 2.0 TDI mało się sprzedawało ze względu na dość zaporową cenę.

To już rocznik auta się nie zgadza, oraz to, że nie ma CR tylko pomopwtryskiwacze.

krzychu, a może Ty wiesz, czy lancery X mają ocynk? Co oglądam modele po stłuczkach to rdza aż miło.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 31-01-2012, 20:26   

AERO677 napisał/a:

krzychu, a może Ty wiesz, czy lancery X mają ocynk? Co oglądam modele po stłuczkach to rdza aż miło.

Nie mam takiej wiedzy, ale jak po stłuczce to co ma do tego ocynk? W dzisiejszych czasach nic nie jest wieczne (co gorsza Ci co to produkują nie chcą, żeby było wieczne).

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 31-01-2012, 22:21   

AERO677 napisał/a:
To już rocznik auta się nie zgadza, oraz to, że nie ma CR tylko pomopwtryskiwacze

O ile dobrze pamiętam, nie ma i nie było w Lancerach silnika 2.0 wieśwagena na CR. To normalny 2.0 TDI pod zmienioną nazwą tj. DID. Jedyną różnicą między rocznikami lub krajami może być filtr DPF.
Dopiero od silnika 1.8 MIVEC(4N13 konstrukcja Mitsubishi) czyli od roku 2011 jest CR ze zmiennymi fazami, z tym całym filtrowym zamieszaniem i normą Eu5.
BTW Lancer ma ocynk, tylko co z tego, jeśli grubość blach jest tak mała że ło joj. Pewnie ruda po roku zgłodu padnie :lol: .

AERO677 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-02-2012, 12:08   

Dziękuję Panowie za informację, takiej wiedzy nawet w salonie nie mają. Dlatego uważam, że nie ma to jak doradzić się forumowiczów.

Mam jeszcze pytanie do wersji SPORT. Czy w skład tego pakietu wchodzi np. obniżone zawieszenie?
Z tego co wiem to na pewno: dokładki zderzaka przód, listwy progowe, lotka tylna, alu 18" coś jeszcze?

wersja sport obejmowała też jakieś wyposażenie wewnątrz? np skórzana kierownica i skórzana gałka?

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 01-02-2012, 12:13   

W Polsce i chyba w europie nie było wersji SPORT i to chyba nazwa sprzedającego.
Kierownica skórzana i gałka są już od wersji Invite.

AERO677 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-02-2012, 12:15   

apikus napisał/a:
W Polsce nie było wersji SPORT i to chyba nazwa sprzedającego.
Kierownica skórzana i gałka są już od wersji Invite

chodzi mi o pakiet sportowy, nie wiem jak to się dokładnie nazywa w Lancerze.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-02-2012, 13:10   

Po winie jest, że to Intense. Czyli wersja z grubszych stabilizatorem (to ta różnica w zawieszeniu), 18 calowymi felgami i ospojlerowaniem dolnym. A i jest radio Rockford Fosgate (ale to tam z pamięci musiał byś do katalogu zobaczyć). W każdym razie Sport to był w poprzednim Lancerze i to przed liftem. Potem też był Intense.

AERO677 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-02-2012, 14:28   

właśnie wróciłem z salony:
- nie można sprawdzić historii serwisowej, nie ma takiej możliwości (auto z Francji)
- ocynk: jest
- podałem vin, w systemie Mitsu wyskoczyło, że to jednak rocznik 2008
- silnik: były tylko ma pompowtryskiwaczach
- skóra w lancerach jest eko
- wskazówki: sprawdzić przed zakupem turbinę, ponieważ w 2.0did lubi się pocić oraz podobne te silniki lubią pić olej (nawet do 2l na 10kkm)

Ogólnie nie mają problemów z tymi silnikami, zawieszenie powinno do 100tys.km na PL drogach wytrzymać.

Pozostaje mi ocenić przebieg auta po zużyciu elementów zawieszenia.

[ Dodano: 01-02-2012, 14:44 ]
krzychu napisał/a:
Po winie jest, że to Intense

Intense ma w standardzie czujniki parkowania. Ale w modelu, który mam jechać ogladać nie widze ich na zderzakach. W, którym miejscu montują czujniki na zderzakach? Może są gdzieś estetycznie schowane?

http://www.mitsubishi.pl/...ancer-Sportback

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 01-02-2012, 15:15   

AERO677 napisał/a:
podobne te silniki lubią pić olej (nawet do 2l na 10kkm)

A to może być prawda, jeździłem Passatem z 2,0 TDI i przez 3000 km "pożarł" 1 litr oleju.

Marianekk 
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
Wysłany: 01-02-2012, 15:32   

AERO677 napisał/a:
nie można sprawdzić historii serwisowej, nie ma takiej możliwości (auto z Francji)

Zweryfikuj telefonicznie mailowo we Francji w serwisie gdzie był robiony.
Z Francji auta są sprowadzane w jeszcze gorszym stanie iz z Niemiec przeważnie po dzwonach,powodziach przeznaczone do recyklingu nie wspominając ze Diesel jest tam wolem roboczym.
Pozdrawiam
Marian

AERO677 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-02-2012, 15:32   

Dokładnie, wystarczy wpisać w google "passat 2.0 TDI bierze olej" i wyskakuje lektura na cały wieczór :) Dlatego można kupić juz paska 2006-2007 za 32-35tys. zł. Ciekaawe ile bedą warte za 4 lata? 15 tys zł? :lol:

[ Dodano: 01-02-2012, 15:37 ]
Marianekk napisał/a:
Zweryfikuj telefonicznie mailowo we Francji w serwisie gdzie był robiony.
Z Francji auta są sprowadzane w jeszcze gorszym stanie iz z Niemiec przeważnie po dzwonach,powodziach przeznaczone do recyklingu nie wspominając ze Diesel jest tam wolem roboczym.

Wiem, wiem to mnie też martwi, że jest z Francji. Wszystko okaże się jak zobaczę auto na własne oczy.
Mamy ustalone, że jak wjadę na serwis i z autem coś będzie nie tak jak z tego co obiecywał, czyli oryginalny lakier, bezwypadkowy to on płaci za przegląd.

Odpowiedz do tematu