Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:14
Carisma 1.8 GDI 2001 "igła"
Autor Wiadomość
baks86 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI 2003
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2012, 16:38   Carisma 1.8 GDI 2001 "igła"

Witam forumowiczów. Mam prośbę o ocenę następującego autka:

link do ogłoszenia

Niestety to oferta handlarza (zresztą jak 70% ogłoszeń), dodatkowo za czym nie przepadam wszystko wymyte, wypolerowane pewnie i czernidło poszło w ruch. Zastanawia mnie fakt czemu przy tak dużej ilości zdjęć nie ma, ani jednej fotki lewej części samochodu...
Pytanie brzmi czy warto jechać do Szczecina?

pozdrawiam i z góry dziękuje za odp
Ostatnio zmieniony przez baks86 03-02-2012, 19:30, w całości zmieniany 2 razy  

Brion 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI '97
Wysłany: 03-02-2012, 16:50   

Tytuł "Carisma 1.8 GDI 2001 igła" a link do corolli coś chyba kręcisz i chcesz sprzedać ten samochód a to nie ten dział zwłaszcza że jesteś z Gdańska corolla stoi też w gdańsku a nie w szczecinie "Lokalizacja: Rumia" myślę że temat do usunięcia:)

baks86 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-02-2012, 19:32   

Sorry pomyliłem odnośniki (już poprawiłem), no cóż widzisz pozostaje wierny Japończykom :P

hessboll2 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI Dynamics
Wysłany: 04-02-2012, 14:46   Re: Carisma 1.8 GDI 2001 "igła"

baks86 napisał/a:
Witam forumowiczów. Mam prośbę o ocenę następującego autka:

link do ogłoszenia

Niestety to oferta handlarza (zresztą jak 70% ogłoszeń), dodatkowo za czym nie przepadam wszystko wymyte, wypolerowane pewnie i czernidło poszło w ruch. Zastanawia mnie fakt czemu przy tak dużej ilości zdjęć nie ma, ani jednej fotki lewej części samochodu...
Pytanie brzmi czy warto jechać do Szczecina?

pozdrawiam i z góry dziękuje za odp

Wyglada na bardzo zadbana i utrzymana srodek tez piekny wyglada zdrowo mysle ze troszke za bardzo wypicowana i troszke kolor albo zadbany albo Polerka (raczej polerka rok 2000) co do tej lewej strony w sumie nawet nie zwrociłem na to uwagi przy przegladaniu zdjec ymmm jak nie pojedziesz to sie nie przekonasz co do faktycznego stanu ja bym zaryzykował.... ale najpierw podebrał troszke kolesia przez telefon ;) :doubt: Ps Koniecznie zobacz czy to faktyczny przebiego bo jak na 12 letnie auto to strasznie mało!

<Moje CacKo http://forum.mitsumaniaki...php?t=61901>

SHARK1979 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Wysłany: 04-02-2012, 15:48   

GDI po lifcie mają pojedynczy wydech :idea:

[ Dodano: 04-02-2012, 15:51 ]
Wizualnie autko lala i nawet ma siate w bagażniku - rodzyn :mrgreen:

Najładniejsza Cari zlotu 2011 :)
Najładniejsza Cari zlotu 2012 :D
Najładniejsza Cari zlotu 2013 :mrgreen:
Najładniejszy Colt zlotu 2014 :D :D

baks86 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-02-2012, 09:01   

Wielkie Dzięki za odp. Co do przebiegu jest faktycznie wyjątkowo podejrzany, tak planowałem po tych ASO podzwonić bo po niemiecku szprecham nie najgorzej.
Pytanie trochę z innej beczki, jak najlepiej sprawdzić silnik pojechać do dobrego mechanika i spr. kompresję czy lepiej podpiąć się z laptopem?

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 06-02-2012, 10:18   

Podpiąc się z laptopem i EvoScanem. Zwykły mechanik nie będzie miał najprawdopodobniej czym sprawdzić GDI. Pomógłbym Ci, ale ciężko mi będzie w tygodniu, dość długo teraz pewnie będę w pracy. Jeśli w tym tygodniu będziesz chciał skoczyć do Szczecina, to daj znać, może mi się uda wtedy wyrwać z pracy. A jak nie, to ewentualnie w sobotę będę mógł podjechać i sprawdzić auto.

miiirek 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 06-02-2012, 12:38   

Witam,
Nie wiem, czy fotki zostały dodane nieco później, ale ja widzę sporo zdjęć lewej strony samochodu. Egzemplarz wygląda naprawdę ciekawie - zarówno wnętrze jak i blacha...
Mam dokładnie taki sam model - silnik, kolor, wyposarzenie, rocznik. Może poza radiem (w moim aucie jest z CD).
Polecam :-)
Warto dokładnie zbadać samochodzik, a później cieszyć się z codziennej eksploatacji :-)
Powodzenia w zakupie

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 06-02-2012, 13:19   

Jeśli chodzi o zdjęcia to mogę powiedziec, że na pewno kierownica była robiona, tzn. ta część skórzana kierownicy była robiona. Normalnie jest ona gładka, od środka jakby wiązana. Sprawdź sobie zdjęcia na allegro innych aut z kierownicą Nardi.

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 06-02-2012, 13:29   

Tak o tej lewej stronie to na przednim błotniku i z tyłu brak śladu po znaczkach GDI, wczoraj było zdjęcie lewej strony "na wprost" i widać było nierówne szpary w drzwiach dziś już tego zdjęcia brak, ostatnie wpisy w książce mi się wydaja podejrzane (ale to może być tylko moje odczucie) poproś o VIN i zadzwoń do ASO z pieczątki i jak potwierdzą że auto było u nich robione i przebieg się mniej więcej zgadza to warto je obejrzeć, chociaz jak widzę wyplakowaną komorę silnika to nabieram sporego dystansu

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi