Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:14 |
Carisma 1.8 GDI 2001 "igła" |
Autor |
Wiadomość |
baks86
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GDI 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-02-2012, 16:38 Carisma 1.8 GDI 2001 "igła"
|
|
|
Witam forumowiczów. Mam prośbę o ocenę następującego autka:
link do ogłoszenia
Niestety to oferta handlarza (zresztą jak 70% ogłoszeń), dodatkowo za czym nie przepadam wszystko wymyte, wypolerowane pewnie i czernidło poszło w ruch. Zastanawia mnie fakt czemu przy tak dużej ilości zdjęć nie ma, ani jednej fotki lewej części samochodu...
Pytanie brzmi czy warto jechać do Szczecina?
pozdrawiam i z góry dziękuje za odp |
Ostatnio zmieniony przez baks86 03-02-2012, 19:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Brion
Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI '97
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Lut 2011 Posty: 51 Skąd: Biskupiec
|
Wysłany: 03-02-2012, 16:50
|
|
|
Tytuł "Carisma 1.8 GDI 2001 igła" a link do corolli coś chyba kręcisz i chcesz sprzedać ten samochód a to nie ten dział zwłaszcza że jesteś z Gdańska corolla stoi też w gdańsku a nie w szczecinie "Lokalizacja: Rumia" myślę że temat do usunięcia:) |
|
|
|
 |
baks86
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-02-2012, 19:32
|
|
|
Sorry pomyliłem odnośniki (już poprawiłem), no cóż widzisz pozostaje wierny Japończykom |
|
|
|
 |
hessboll2
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI Dynamics
Dołączył: 25 Lut 2011 Posty: 129 Skąd: Ostrowiec Świętokrzyski
|
Wysłany: 04-02-2012, 14:46 Re: Carisma 1.8 GDI 2001 "igła"
|
|
|
baks86 napisał/a: | Witam forumowiczów. Mam prośbę o ocenę następującego autka:
link do ogłoszenia
Niestety to oferta handlarza (zresztą jak 70% ogłoszeń), dodatkowo za czym nie przepadam wszystko wymyte, wypolerowane pewnie i czernidło poszło w ruch. Zastanawia mnie fakt czemu przy tak dużej ilości zdjęć nie ma, ani jednej fotki lewej części samochodu...
Pytanie brzmi czy warto jechać do Szczecina?
pozdrawiam i z góry dziękuje za odp |
Wyglada na bardzo zadbana i utrzymana srodek tez piekny wyglada zdrowo mysle ze troszke za bardzo wypicowana i troszke kolor albo zadbany albo Polerka (raczej polerka rok 2000) co do tej lewej strony w sumie nawet nie zwrociłem na to uwagi przy przegladaniu zdjec ymmm jak nie pojedziesz to sie nie przekonasz co do faktycznego stanu ja bym zaryzykował.... ale najpierw podebrał troszke kolesia przez telefon Ps Koniecznie zobacz czy to faktyczny przebiego bo jak na 12 letnie auto to strasznie mało! |
_________________ BORN TO BE FREE!
<Moje CacKo http://forum.mitsumaniaki...php?t=61901>
 |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 3029 Skąd: Łęczyca
|
Wysłany: 04-02-2012, 15:48
|
|
|
GDI po lifcie mają pojedynczy wydech
[ Dodano: 04-02-2012, 15:51 ]
Wizualnie autko lala i nawet ma siate w bagażniku - rodzyn |
_________________ Pomogłem?-nie krępuj się wciśnij pomógł
Najładniejsza Cari zlotu 2011
Najładniejsza Cari zlotu 2012
Najładniejsza Cari zlotu 2013
Najładniejszy Colt zlotu 2014 |
|
|
|
 |
baks86
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-02-2012, 09:01
|
|
|
Wielkie Dzięki za odp. Co do przebiegu jest faktycznie wyjątkowo podejrzany, tak planowałem po tych ASO podzwonić bo po niemiecku szprecham nie najgorzej.
Pytanie trochę z innej beczki, jak najlepiej sprawdzić silnik pojechać do dobrego mechanika i spr. kompresję czy lepiej podpiąć się z laptopem? |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 06-02-2012, 10:18
|
|
|
Podpiąc się z laptopem i EvoScanem. Zwykły mechanik nie będzie miał najprawdopodobniej czym sprawdzić GDI. Pomógłbym Ci, ale ciężko mi będzie w tygodniu, dość długo teraz pewnie będę w pracy. Jeśli w tym tygodniu będziesz chciał skoczyć do Szczecina, to daj znać, może mi się uda wtedy wyrwać z pracy. A jak nie, to ewentualnie w sobotę będę mógł podjechać i sprawdzić auto. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
miiirek
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 06-02-2012, 12:38
|
|
|
Witam,
Nie wiem, czy fotki zostały dodane nieco później, ale ja widzę sporo zdjęć lewej strony samochodu. Egzemplarz wygląda naprawdę ciekawie - zarówno wnętrze jak i blacha...
Mam dokładnie taki sam model - silnik, kolor, wyposarzenie, rocznik. Może poza radiem (w moim aucie jest z CD).
Polecam
Warto dokładnie zbadać samochodzik, a później cieszyć się z codziennej eksploatacji
Powodzenia w zakupie |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 06-02-2012, 13:19
|
|
|
Jeśli chodzi o zdjęcia to mogę powiedziec, że na pewno kierownica była robiona, tzn. ta część skórzana kierownicy była robiona. Normalnie jest ona gładka, od środka jakby wiązana. Sprawdź sobie zdjęcia na allegro innych aut z kierownicą Nardi. |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 06-02-2012, 13:29
|
|
|
Tak o tej lewej stronie to na przednim błotniku i z tyłu brak śladu po znaczkach GDI, wczoraj było zdjęcie lewej strony "na wprost" i widać było nierówne szpary w drzwiach dziś już tego zdjęcia brak, ostatnie wpisy w książce mi się wydaja podejrzane (ale to może być tylko moje odczucie) poproś o VIN i zadzwoń do ASO z pieczątki i jak potwierdzą że auto było u nich robione i przebieg się mniej więcej zgadza to warto je obejrzeć, chociaz jak widzę wyplakowaną komorę silnika to nabieram sporego dystansu |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
|