zakup lancera 2.0 DID 2008- nr vin |
Autor |
Wiadomość |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 01 Wrz 2008 Posty: 4696 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 02-02-2012, 14:00
|
|
|
Trik, Ale czy to ja napisałem że MMC zaczyna rocznik modelowy we wrześniu? Skoro w jednym zakątku świata MMC stosuje inny podział roczników modelowych to Twoje zdanie jest fałszywe
Rocznik modelowy 2009 zaczął się w lipcu i zbiegło się to z wprowadzeniem silnika 2,4MIVEC w wersji GTS. I nie myślisz chyba że samochody specyfikacji 2009 zaczęli produkować w lipcu? |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 02-02-2012, 18:05
|
|
|
jaca71 napisał/a: | Już wielokrotnie pisałem że kupiłem samochód w sierpniu 2008, wyprodukowany w styczniu 2008 a rok modelowy 2009. |
Odnoszę się jedynie dotego co sam napisałeś. Może nie przyszło Ci na myśl, tak jak mi przychodzi, że rok modelowy wg MMC zaczyna się w chwili premiery na danym rynku. I teraz możemy sobie gdybać. No bo gdzie sens a gdzie logika, by auto wyprodukowane w styczniu określać modelowym na rok do przodu. Może chodzi tu bardziej o chłytmartetingowy. Wszystko w dzisiejszych czasach można/trzeba wcisnąć za garść paluszków. Pewnie wystarczyło by zmienić drobiazg typu czcionka na zegarach by powiedzieć klientowi że to dopiero wejdzie za rok w Burkinapasa. Nie zarzucaj mi wiec "fałszywych zdań" skoro to MMC próbuje zakrzywić czasoprzestrzeń. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-02-2012, 18:22
|
|
|
Dalej nie łapiesz sensu. Sprzedali go w sierpniu, rok modelowy zaczął się w lipcu A że go wyprodukowali w styczniu to normalka. Kompletacją modelową 2009 zrobili później. Nie mówiąc już o czasie transportu. I cała tajemnica. Miesiąc produkcji jest tu najmniej istotny. Istota problemu jest, że MMC nie wszędzie zaczyna rok modelowy we wrześniu |
 |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

|
Wysłany: 02-02-2012, 21:10
|
|
|
Ja łapię, bez obaw. Tylko ja ująłem to po swojemu, a Ty obstajesz przy swoim. Mimo to mówimy o tym samy. jaca71 napisał/a: | Istota problemu jest, że MMC nie wszędzie zaczyna rok modelowy we wrześniu | Tylko nie nazwałbym tego problemem. a omawiany pojazd jest z europy . EOT |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-02-2012, 21:30
|
|
|
A dasz sobie uciąć cokolwiek, że w całej Europie rok modelowy MMC zaczyna we wrześniu?
Bo ja nie dam sobie nawet włosów obciąć że w USA zawsze zaczynają w lipcu. Model 2010 pojawił się tez w lipcu a 2011 we wrześniu lub w październiku |
 |
|
|
|
 |
AERO677
Nowy Forumowicz

Auto: LANCER X
|
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
|
Wysłany: 04-02-2012, 00:36
|
|
|
AERO677 napisał/a: | http://suchen.mobile.de/f...000&tabNumber=2 |
Sprzedawca to Turek,jego oferta należy do jednych z ciekawszych czyli najtańszych.
Jeśli chcesz porządne auto to Turków i innych nacji się unika,kombinują lepiej niż nasi rodacy.
Nie da się kupić dobrego auta po 4latach za polowe wartości jaka zapłaciło się w salonie za nie,chyba ze przekroczy 200.000km.
Obywatele za wschodniej granicy już nauczyli ich kręcić liczniki i inne numery robić.
Takiego auta na zachodzie najlepiej szukać u dilera lub od osoby prywatnej,nigdy od handlarza
chyba ze jakiś wielki mark typu jak ten www.dex.be dający swoja gwarancje.
Gniezno to rejon magików gdzie auta sprowadzają hobbistycznie,charytatywnie.
Polska to w ogóle taki dziwny kraj ze auta są tańsze niż na zachodzie,zwłaszcza te z zachodu pochodzące.
Widzę ze szukasz auta w najwyższym wyposażeniu ,w miarę młodego, niezawodnego.
Rozejrzyj się po ile te auta kosztują na rynku wtórnym w europie zachodniej.
Dodaj koszty sprowadzenia,zysk handlarza i masz cenę w jakiej powinieneś szukać.
Z zasady najtańsze oferty z listy się odrzuca,oszustwa oraz wraki,auta niepewne.
Pozdrawiam
Marian |
_________________ Życie jest jak gówno na kole...raz na górze, raz na dole... |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 04-02-2012, 09:39
|
|
|
Marianekk napisał/a: |
Nie da się kupić dobrego auta po 4latach za polowe wartości jaka zapłaciło się w salonie za nie,chyba ze przekroczy 200.000km. |
Chyba przesadzasz... Niektóre auta można kupić za pół ceny już po 3 latach i dla mnie jest to normalne... Zobacz np. tutaj:
http://www.bankier.pl/wia...sc-2349869.html |
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

|
Wysłany: 04-02-2012, 13:14
|
|
|
Kod: | Źródło: EurotaxGlass's Polska |
Te dane są oparte o "realia" polskiego rynku i dotyczą maluchów w podstawowej wersji golas.
Te auta najtrudniej sprzedać,kto kupi używanego golasa?.
Po za tym wyliczenia Eurotaxa w Polsce już dawno nie trzymają się kupy,chyba tylko dla ubezpieczycieli są korzystne
Taka stratę maja również auta firmowe po przedstawicielach Handlowych.
Obejrzyj auta na mobile.de i innych portalach od prywatnych właścicieli i dilerów.
Nie ma tam takich aut cena jest znacznie wyższa a do auta sprowadzanego i sprzedawanego na polskim rynku trzeba doliczyć koszty sprowadzenia i zysk handlarza wiec żeby auto było tańsze niż na zachodzie (a tak jest w 80%) to wiadomo jakie musi dojechać do Polski.
Zresztą chyba każdy kto przejeżdżał przez Niemcy widzi co Polacy maja na lawetach.
"same okazje,perełki,jedyne takie"
Ja jeśli bym szukał tylko w Polsce to szukał bym auta które było w Polsce kupione.
Lub szukał i sprowadził sam,nie jest to trudne w brew pozorom a Niemcy maja dobre połączenia miedzy miastami i w jeden dzień można oblecieć całkiem spora ilość aut.
Pozdrawiam
Marian |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-02-2012, 13:37
|
|
|
Marianekk napisał/a: |
Obejrzyj auta na mobile.de i innych portalach od prywatnych właścicieli i dilerów. |
Ale zrozum, że to co widzisz to często aukcje które leżą długi czas bo właśnie jest za wysoka cena.... Potem ktoś obniża i dopiero znajduje kupca (tej aukcji już nie ma)... Prosta chyba logika? Do tego jest jeszcze coś takiego jak negocjacja ceny - chyba że nie negocjujesz... Do tego to tylko przykład Ty mówisz o 4 latach jak podałem, że niektóre już po 3 mają 50%... Myślę, że spokojnie można kupić lancera po 4 latach za 1/2 ceny wyjściowej... Swojego kupiłem sporo taniej niż pół wartości przed skończeniem 3 roku (pomijam, że cena cennikowa była wyczesana w kosmos coś koło 85 koła)...
To tego jeśli chcesz przeżyć ze sprowadzania to nie dasz rady tego zrobić przez mobile.de. Musisz mieć kontakty i pierwszy dostawać cynk do oferty przed tym jak ktoś taką wystawi i w ciągu paru godzin zniknie z mobile.... |
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

|
Wysłany: 04-02-2012, 15:37
|
|
|
krzychu napisał/a: |
Ale zrozum, że to co widzisz to często aukcje które leżą długi czas bo właśnie jest za wysoka cena.... |
Uwierz ze one znajdują nabywców ,niestety po długim czasie ale znajdują.
Pomieszkaj na zachodzie to zrozumiesz.
Tu ludzie tez pracują i swoje pieniądze liczą tak samo jak w Polsce .
krzychu napisał/a: | Musisz mieć kontakty i pierwszy dostawać cynk do oferty przed tym jak ktoś taką wystawi i w ciągu paru godzin zniknie z mobile.... |
Nie ma czegoś takiego,takie oferty zgarniają miejscowi handlarze(tak oni tez istnieją).
To standardowe tłumaczenie handlarzy ze ma kontakty i dostęp do super aut zanim ktoś inny się pojawi,może dostają info od dilerów ze maja coś zanim się pojawi na mobile ale nie kupują kosmicznie taniej.
Nikt na zachodzie nie oddaje aut za półdarmo
Jak by tak było to kto by kupował nowe auta ?
Ja wiem ze każdy chce kupić jak najtaniej i najlepiej ale jedno nie idzie z drugim w parze.
A auto 3 letnie za pol ceny to już w ogóle śmiech,okazja okazji ,auto bardzo mało popularne,albo "jeleń" je sprzedawał a takich prawie nie ma,bez obrazy oczywiście.
polecam;
http://bez-wypadkowe.net/forum.php
http://www.bezwypadkowy.net/
pozdrawiam
Marian
p.s
Bylem w komisie odebrać Rzeźnikowi dokumenty gdzie stoją same auta powypadkowe-powodziowe a kawałek dalej załadowana polska laweta z 7 autami wszystkie na oko 3-5 lat,myślisz ze w takim stanie zobaczysz je na otomoto? cena tych aut to 20-30% nowego. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-02-2012, 16:10
|
|
|
Znam osoby które się tym zajmują i mają kontakty. Tylko że oni sprowadzają auto na które już ktoś czeka. |
|
|
|
 |
gzesiolek
Forumowicz

Auto: Mazda 6 GJ 2.5 AT
Pomógł: 18 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2698 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 04-02-2012, 16:24
|
|
|
krzychu, znam kilka osob ktore zyly ze sprowadzania aut z zachodu, ale po tym jak Euro przekroczylo 4,30 dali sobie spokoj, bo uczciwie nie da sie juz z tego wyzyc...
Po prostu magicy od aut z przekreconymi o 200tys km licznikami, z rozbitkami robionymi na cycus glancus gdzie jedno auto jest spawane z dwoch itd itp. tak psuja rynek w Polsce, ze srednia cena aut na aukcjach w otomoto pochodzacych z Niemiec jest przecietnie o 10-15% nizsza niz aut na aukcjach np. na mobile.de
Masz racje ze te ceny na aukcjach to nie te po ktorych mozna znalezc auta w Reichu bedac handlarzem, ale i trzeba wziac pod uwage koszty sprowadzenia i marze ktora wystarczy na pewien poziom zycia... no i ceny na otomoto sa tez do negocjacji...
Zreszta kumpel (choc podwladny) u mnie w pracy od 3 miesiecy szyka BMW za 30-35tys maks 10lat... jako ze pracowal wczesniej pare lat w IT w sieci dealerskiej BMW w Polsce to ma dojscia jesli chodzi o sprawne sprawdzanie aut w bazie itp.
Dosc powiedziec, ze nadal nie znalazl auta... generalnie auta sprowadzane przez handlarzy w tej cenie to jeden wieli przekret... liczniki w wiekszosci przypadkow cofane przez 2x 3x (a jest centralna baza serwisowa), wymieniane cale przody, zajezdzone silniki, nie dzialajace x-drive'y, zawieszenia do zupelnej wymiany itp itd... i to nie tylko wsrod najtanszych ofert... zeby znalezc cos naprawde godnego polecenia to trzeba miec szczescie lub kupowac uzywki z sieci BMW, ale tutaj placi sie ponad pol ceny po 5latach, a starszych nie oferuja...
Marianekk, pol ceny po 3 latach zdarza sie dosc czesto, ale pol ceny na zachodzi za Lancera 2.0 DiD to jakies 13-15.000 Euro w zaleznosci od wyposazenia... wiec wszystkie oferty ponizej traktowalbym z duza doza ostroznosci... no i wg mnie im drozsza cena wyjsciowa tym latwiej o pol ceny po 3latach... tzn. latwiej znalezc auto za 100tys ktore na starcie kosztowalo ponad 200tys, niz takie za 20tys ktore na starcie kosztowalo 40tys |
_________________ Był: Mitsubishi Lancer 1.5 MT Invite 2008
Jest: Mazda 6 2.5 AT SkyPassion Kombi FL 2015

|
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

|
Wysłany: 05-02-2012, 19:39
|
|
|
jaca71 napisał/a: | A dasz sobie uciąć cokolwiek, | Sory kolego , ale już mi brakuje 4 palców, więc nic z tego. |
|
|
|
 |
|