Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DID] Pajero czy to normalne ?
Autor Wiadomość
kynio 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero did
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-04-2010, 22:36   [3.2 DID] Pajero czy to normalne ?

witam szanownych forumowiczów , czytając regularnie forum często pada określenie # auto pali od strzału# Moje pajero to Dakar z 05r w wersji z dwoma akumulatorami i niestety tak nie pali ,wymaga przekręcenia kilku krotnie rozrusznikiem do tej pory wydawało mi się to normalne ale chyba tak nie jest.Staram się dbać o auto wymieniam regularnie wszystkie płyny i filtry ,silnik nie dymi pracuje normalnie, nie szarpie przyspiesza dobrze .Mam przejechane 170tys co może być przyczyna ze mój misiek nie pali od tzw strzału nie ważne czy to w zimie czy w lecie zawsze tak samo.Proszę o wasze opinie na ten temat

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 07-04-2010, 22:46   

Padł rozdzielacz w pompie, to częste przypadki, Naprawa trochę kosztuje. lepiej poczekać aż padnie do końca.

kynio 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-04-2010, 22:51   

padnie do końca mnie przeraziło !!trochę to znaczy ile ? na czym polega taka naprawa ?dzięki za szybka odpowiedz

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 07-04-2010, 23:11   

kynio napisał/a:
padnie do końca mnie przeraziło !!trochę to znaczy ile ? na czym polega taka naprawa ?dzięki za szybka odpowiedz

Wymiana rozdzielacza, koszt ok 3500 zl. Może co raz dłużnej kręcić, aż przestanie w ogóle zapalać. Albo będzie gasł na wolnych obrotach. Niektórzy tak maja już z tym zapalaniem bardzo długo.

kynio 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 07-04-2010, 23:18   

dzięki za odpowiedz , pompy w pajero to jakaś pomyłka i chyba największa bolączka tego samochodu , szkoda bo psuja cala opinie o aucie pozdr

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 08-04-2010, 07:10   

kynio napisał/a:
dzięki za odpowiedz , pompy w pajero to jakaś pomyłka i chyba największa bolączka tego samochodu , szkoda bo psuja cala opinie o aucie pozdr

Pompy same w sobie nie są złe, złe jest paliwo.
Można zadbać o pompę, nie którzy moi klienci na zbiornik paliwa leja 1l miksolu.
Ważne tez aby, jeździć w miarę z pełnym zbiornikiem paliwa. i nigdy nie dopuścić żeby jego zabrakło.

tomekhydra 
Forumowicz

Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
Wysłany: 08-04-2010, 12:58   !

Witam,kol Zbyszku z tym miksolem to nie słyszałem :shock: ,jakie są jeszcze metody dbania o pompę,oczywiście oprócz standardowych :| ?pzdr tomek

robert1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero
Wysłany: 08-04-2010, 21:17   

Witam wszystkich mitsumaniaków od niedawna jestem posiadaczem Pajero III 3.2 did z automatyczną skrzynią biegów czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak ta skrzynia zdaje egzamin w terenie i czy jest bardzo delikatna a jesli chodzi o olej do takiej skrzyni to jaki i co jaki czas wymieniac pozdrawiam.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 08-04-2010, 21:34   

robert1 napisał/a:
Witam wszystkich mitsumaniaków od niedawna jestem posiadaczem Pajero III 3.2 did z automatyczną skrzynią biegów czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak ta skrzynia zdaje egzamin w terenie i czy jest bardzo delikatna a jesli chodzi o olej do takiej skrzyni to jaki i co jaki czas wymieniac pozdrawiam.

Spoko daje radę, olej diamond quen, wymiana co 30 tys. Będzie hulać
Jak mocno upalasz w terenie to zamontuj dodatkową chłodnicę do skrzyni

lagerboy 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 3.2 did 2001
Wysłany: 21-04-2010, 22:37   

ziomek sprawdz rozrusznik.. u mnie bylo to samo.. az sie zatarl jednego dnia.. regeneracja 500-600 zlotych.. i teraz znowu kufa od strzala..

robert1 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero
Wysłany: 12-11-2012, 20:30   

Witam mam pajero 3.2did z 2001roku od niedawna zaowazylem ze w zbiorniczku wyrownawczym chlodziwa nie jest czyste chlodziwo tylko wyglonda mi to na olej czy jest to mozliwe zeby czekala mnie wymiana uszczelki pod glowica cz moze byc tego inna przyczyna prosze o pomoc

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 12-11-2012, 20:43   

Odkręc korek w chłodnicy i zobacz czy do niej bombluje?

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 17-11-2012, 13:59   

ad Kynio
Masz Pajero z rocznika 2005. Podejrzewam, że akumulatory nie były w nim jeszcze wymieniane. Myślę, że to jest główna przyczyna nie palenia "od strzału" Podjedź do warsztatu z dobrą "matką akumulatorową" i się przekonasz.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu