Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przestalo grac radio/CD i nie podswietla pokretelek itp
Autor Wiadomość
rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-07-2013, 08:07   

A spróbuj do czegoś (radio, TV z wejściem audio na cinch) podpiąć kable wchodzące do wzmacniacza. Jak jest analogowy sygnał to pojawi się dźwięk

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2013, 11:01   

Problem w tym, ze nie mam do czego. Jestem tymczasowo na czyms w rodzaju wakacji na kompletnym zadupiu i nie mam tu zbyt wielkich mozliwosci technicznych :/
Po drugie - nie mialbym pojecia pod ktore kabelki i z ktorej z dwoch kostek mam sie podpiac :(
Jeszcze by cos wybuchlo :)

tokyo 
Forumowicz

Auto: evo 126p :)
Wysłany: 08-08-2013, 15:24   

Witam
Sprawdz bezpieczniki wew i zew (w komorze silnika) jak sa dobre to mozliwe ze padl wzmacniacz

Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez :) .

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2013, 10:00   

tokyo napisał/a:
Witam
Sprawdz bezpieczniki wew i zew (w komorze silnika) jak sa dobre to mozliwe ze padl wzmacniacz

Bezpieczniki wygladaja OK, niestety. Pewnie czeka mnie wiekszy wydatek na wzmacniacz :(

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 09-08-2013, 10:31   

Podjedź do dowolnego zakładu radio-alarmy, niech ci za parę złotych zdiagnozuje problem, potem na Allegro za 400-500 złotych polskich nabywasz wzmacniacz drogą kupna (jeżeli twój okaże się wadliwy), wymienić możesz w sumie samemu.
bonito

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 09-08-2013, 10:39   

bonito napisał/a:
Podjedź do dowolnego zakładu radio-alarmy, niech ci za parę złotych zdiagnozuje problem, potem na Allegro za 400-500 złotych polskich nabywasz wzmacniacz drogą kupna (jeżeli twój okaże się wadliwy), wymienić możesz w sumie samemu.
bonito
Wzmacniacz jest pod fotelem pasazera. Wymiana polega na odkreceniu srubek mocujacych i wypieciu 2 wtyczek.

Dominik

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2013, 10:41   

bonito napisał/a:
bonito

Tak zrobie.
Mimo wszystko wolalbym aby sie okazalo, ze to jakis ukryty bezpiecznik lub cos sie obluzowalo. Troche szkoda mi tych 4-5 stowek :/

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-08-2013, 10:46   

ramzes napisał/a:
bonito napisał/a:
bonito

Tak zrobie.
Mimo wszystko wolalbym aby sie okazalo, ze to jakis ukryty bezpiecznik lub cos sie obluzowalo. Troche szkoda mi tych 4-5 stowek :/
Mozesz tez dac do ASO na diagnoze MUTem. Wyjdzie na bank blad. Wtedy na 100% bedzie wiadomo o co kaman?

Dominik

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2013, 11:03   

mitsu00 napisał/a:
Mozesz tez dac do ASO na diagnoze MUTem. Wyjdzie na bank blad. Wtedy na 100% bedzie wiadomo o co kaman?

Moje zaufanie do krajowych ASO jest rowne 0. Boje sie, ze przy okazji mi cos wymontuja... Zastanowie sie nad tym rozwiazaniem.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-08-2013, 11:08   

ramzes napisał/a:
mitsu00 napisał/a:

Moje zaufanie do krajowych ASO jest rowne 0. Boje sie, ze przy okazji mi cos wymontuja... Zastanowie sie nad tym rozwiazaniem.
Twoj wybor. Niestety MUT-III potrzebny do zdjagnozowania usterki maja tylko ASO.

Dominik

ramzes
[Usunięty]

Wysłany: 09-08-2013, 11:13   

mitsu00 napisał/a:
Niestety MUT-III potrzebny do zdjagnozowania usterki maja tylko ASO.

Co to wlasciwie jest ten MUT-III?
Czy do zdiagnozowania usterki potrzeba rozkrecac pol auta?
Z ASO mam po prostu cholernie zle doswiadczenia - nie jest to kwestia samej alergii na ASO.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-08-2013, 15:56   

ramzes napisał/a:
mitsu00 napisał/a:
Niestety MUT-III potrzebny do zdjagnozowania usterki maja tylko ASO.

Co to wlasciwie jest ten MUT-III?
Czy do zdiagnozowania usterki potrzeba rozkrecac pol auta?
Z ASO mam po prostu cholernie zle doswiadczenia - nie jest to kwestia samej alergii na ASO.
MUT-II to tester diagnostyczny Mitsubishi. Do zdiagnozowania usterki wystarczy podpiac go do wyjscia OBD pod kierownica i tyle. Nic nie trzeba rozkrecac.

Dominik

Odpowiedz do tematu