Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
problem z nagrzewnica:( czy ktos miał podobny
Autor Wiadomość
delbana 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Wagon 2007
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 30-12-2013, 22:05   problem z nagrzewnica:( czy ktos miał podobny

witam
dzis dostalem lekkiej szewskiej pasji bo trafilem na dobrego mechanika.....jak ktos sledzi to forum to zapewne widzial moj temat o chlodniy rzekomo cieknacej.otoz samochod dalej mial nieszczelny uklad mimo wymiany na nowa, wiec ja zmienilem mechanika i oddalem samochod.kolo dzwoni mi 2 godziny pozniej i opowiada w czym rzecz.otoz ktos (zapewne ktos kto sie ostatnio zajmowal samochodem) chca odpowietrzyc uklad probowal niefachowo czytaj na chama wyciagnac waz z nagrzewnicy....i mowiac wprost uwalil krociec (na 90%).niestety nie idzie tego stwierdzic na 100% bo nie widac dokladnie polaczenia z nagrzewnica tylko jak sie robi cisnienie w ukladzie to wywala wode z gabki wygluszajacej spod weza jaka jest miedzy komora silnika a kabina.gosc powiezdzial ze sama wymiana jest bardzo trudna bo trzeba rozebrac cala deske rozdzielcza:(i tu jest bol bo to bedzie kosztowac. z racji tego ze to nie jest ktos kto sie na codzien zajmuje miskami co zreszta sam przyznal,ja postanowilem ze zapytam na forum czy jest jakas instrukcja w s sprawie wymiany nagrzewnicy i czy rzeczywiscie niezbedny jest demontaz tej deski.
Ostatnio zmieniony przez krzychu 31-12-2013, 09:08, w całości zmieniany 1 raz  

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-12-2013, 09:10   

Poprawiłem wykropkowanie, masz mało postój obejdzie się bez paseczka.

A co do rozbieranie to polecam dział download tam znajdziesz zdaje się serwis menuala tylko możliwe, że po rosyjku, ale zawsze mogą się przydać rysunki złożeniowe.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-12-2013, 09:43   

Jest sporo pracy w rym aby to zdemontowac i niczego nie połamać, na spokojnie 2 dni powinny starczyc, co do metody odpowietrzania układu przez demontaż węza z nagrzewnicy to brzmi niewiarygodnie bo czegoś takiego sie nie robi jezeli nie ma specjalnych korków do odpowietrzania układu
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

delbana 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer Wagon 2007
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 31-12-2013, 20:29   

robertdg napisał/a:
Jest sporo pracy w rym aby to zdemontowac i niczego nie połamać, na spokojnie 2 dni powinny starczyc, co do metody odpowietrzania układu przez demontaż węza z nagrzewnicy to brzmi niewiarygodnie bo czegoś takiego sie nie robi jezeli nie ma specjalnych korków do odpowietrzania układu

ten mechanik co wykryl przeciek prawidlowo powiedzial swoja teorie ze wlasnie niedbalosc albo pospiech poprzedniego mechanika spowodowaly przeciek.dla mnie to mialo by sens bo wyciek rozpoczal sie dokladnie dwa dni po wymianie plynu w chlodnicy

Hornet 
Forumowicz

Auto: CB4W 1.6'94 i CS3W 1.6'05
Wysłany: 01-01-2014, 15:06   

delbana napisał/a:
chca odpowietrzyc uklad probowal niefachowo czytaj na chama wyciagnac waz z nagrzewnicy

Wg manuala odpowietrzenie robi się bez żadnego ściagania węży. Zalewasz, odpalasz i czekasz do otworzenia termostatu. Potem pare razy pod 3000 obr/min, gasisz silnik i dolewasz płynu do chłodnicy. No chyba że źle odczytałem manuala...

Odpowiedz do tematu