|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MOBIL 1 |
Autor |
Wiadomość |
siemka [Usunięty]
|
Wysłany: 21-02-2007, 21:58
|
|
|
luk_szc napisał/a: | siemka napisał/a: | jak to nie pomoże to pozostaje wymiana pierścieni |
A to niby z jakiego powodu - sprawdź ciśnienie na garach i wtedy werdykt .
Zazwyczaj ciągnie przez uszczelniacze zaworów . |
serwis powiedział, ze niestety zmiana uszczelniaczy to niestety chwilowa poprawa, z przyczyną "brania" oleju są "stojace-zapieczone" pierścienie
w auto tw w wa-wie zaproponowali jakis cudowny płyn , który moze rozpuścić osad i uwolnić "stojace-zapieczone " pierścienie............nie wiem czy jest to możliwe ???? |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 19:49
|
|
|
Tak i pewnie przy okazji rozpuści tez to co dobre w silniku hihi. |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Pomógł: 4 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 1056 Skąd: się biorą dzieci ???
|
Wysłany: 22-02-2007, 23:50
|
|
|
siemka napisał/a: | luk_szc napisał/a: | siemka napisał/a: | jak to nie pomoże to pozostaje wymiana pierścieni |
A to niby z jakiego powodu - sprawdź ciśnienie na garach i wtedy werdykt .
Zazwyczaj ciągnie przez uszczelniacze zaworów . |
serwis powiedział, ze niestety zmiana uszczelniaczy to niestety chwilowa poprawa, z przyczyną "brania" oleju są "stojace-zapieczone" pierścienie
w auto tw w wa-wie zaproponowali jakis cudowny płyn , który moze rozpuścić osad i uwolnić "stojace-zapieczone " pierścienie............nie wiem czy jest to możliwe ???? |
Ale badali ciśnienie czy tylko prorokowali ?? |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
siemka [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2007, 23:49
|
|
|
Twierdzą, że pomiar cisnienia będzie niemiarodajny i po prostu lepiej wymienić pierścienie........mam chyba dość tego autka i chyba go "spuszczę" |
|
|
|
 |
|
|