|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jakie rozmiary powinna posiadac felga do Lancera >96 |
Autor |
Wiadomość |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 15-03-2007, 20:51 Jakie rozmiary powinna posiadac felga do Lancera >96
|
|
|
Witam!
Jaki rozmiar powinna miec felga najlepiej pasujaca do Lancera 96-... - chodzi mi głównie o:
-ET wiem, że powinno wynosic okolo 38, ale interesuje mnie dopuszczalny zakres,
-R czy to sensowne instalowac wiecej niz 15cali, jezeli tak gdzie konczy sie granica?
-szerokośc felgi (może przy okazji ktoś oświeci mnie co oznaczają te literki w oznaczeniach typu 7Jx15H2),
-rozstaw śrub to 4x114,3 jeżeli się nie myle?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 15-03-2007, 21:15
|
|
|
Proszę bardzo - przykładowo tak to leci:
Kod: | * 5 1/2 - szerokość wewnętrzna felgi wyrażona w calach
* J - litera oznaczająca przekrój kołnierza
* 14 - średnica zewnętrzna w calach (zgodna ze średnicą opony)
* CH - litery oznaczające kształt zabezpieczenia krawędzi opony
* 4 - liczba otworów mocujących
* 16 - kąt pomiędzy tworzącą stożka tarczą koła i jego osią (w mm) |
Uzupełniając to tutaj jest przykładowa rozpiska felg natomiast tutaj dodatkowe symbole oznaczenia felg |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2007, 09:22
|
|
|
Ooo Wielkie dzięki! W końcu te literki przestaly stanowic dla mnie jakis enigmatyczny zapis
Oczywiście pozostaje temat jaki zakres wymiarów musi posiadac optymalna alu-felga do Lancera? |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 16-03-2007, 14:18
|
|
|
Moze by sie to przydalo wrzucic do FAQ? |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 16-03-2007, 19:45
|
|
|
Dokładnie! Ten temat pojawia się chyba dosyc często! Oby tylko w poniższym poście znalazły się konkretne odpowiedzi |
|
|
|
 |
yrdn
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Cze 2006 Posty: 216 Skąd: kujawsko-pomorskie
|
Wysłany: 18-03-2007, 16:20
|
|
|
Cytat: | Witam!
Jaki rozmiar powinna miec felga najlepiej pasujaca do Lancera 96-... - chodzi mi głównie o:
-ET wiem, że powinno wynosic okolo 38, ale interesuje mnie dopuszczalny zakres,
-R czy to sensowne instalowac wiecej niz 15cali, jezeli tak gdzie konczy sie granica?
-szerokośc felgi (może przy okazji ktoś oświeci mnie co oznaczają te literki w oznaczeniach typu 7Jx15H2),
-rozstaw śrub to 4x114,3 jeżeli się nie myle?
pozdrawiam |
Eee... przeciez chciales sprzedac autko Jednak zmiana decyzji ? Ja ciagle mysle o Galancie... tylko, ze ciezko bedzie znalezc kogos kto zaplaci tyle za Lancera ile jest warty w rekach mitsumaniaka |
|
 |
gobe [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2007, 17:15
|
|
|
Moze nie sprzedac, a zamienic na Mitsubishi z wiekszym silnikiem (Galanta, Carisme).
Ogloszenie na necie tkwilo jakies 2 miesiace... Przez ten czas zglosil sie jeden gosc, ktory byl zafascynowany autem, ale chyba obejrzal je dla samej przyjemnosci ogladania i tyle.
Trudno, na razie musze pochamowac zapędy na więcej kucy Poza tym mechanicznie auto jest doprowadzone do stanu idealności więc nie powinno sprawiac klopotów przez długi czas, a to jest jego wielka zaleta! |
|
|
|
 |
|
|