Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie rozmiary powinna posiadac felga do Lancera >96
Autor Wiadomość
gobe
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2007, 20:51   Jakie rozmiary powinna posiadac felga do Lancera >96

Witam!

Jaki rozmiar powinna miec felga najlepiej pasujaca do Lancera 96-... - chodzi mi głównie o:
-ET wiem, że powinno wynosic okolo 38, ale interesuje mnie dopuszczalny zakres,
-R czy to sensowne instalowac wiecej niz 15cali, jezeli tak gdzie konczy sie granica?
-szerokośc felgi (może przy okazji ktoś oświeci mnie co oznaczają te literki w oznaczeniach typu 7Jx15H2),
-rozstaw śrub to 4x114,3 jeżeli się nie myle?

pozdrawiam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-03-2007, 21:15   

Proszę bardzo - przykładowo tak to leci:

Kod:
* 5 1/2 - szerokość wewnętrzna felgi wyrażona w calach
* J     - litera oznaczająca przekrój kołnierza
* 14    - średnica zewnętrzna w calach (zgodna ze średnicą opony)
* CH    - litery oznaczające kształt zabezpieczenia krawędzi opony
* 4     - liczba otworów mocujących
* 16    - kąt pomiędzy tworzącą stożka tarczą koła i jego osią (w mm)

Uzupełniając to tutaj jest przykładowa rozpiska felg natomiast tutaj dodatkowe symbole oznaczenia felg

gobe
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2007, 09:22   

Ooo :idea: Wielkie dzięki! :) W końcu te literki przestaly stanowic dla mnie jakis enigmatyczny zapis :)

Oczywiście pozostaje temat jaki zakres wymiarów musi posiadac optymalna alu-felga do Lancera?

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 16-03-2007, 14:18   

Moze by sie to przydalo wrzucic do FAQ?

gobe
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2007, 19:45   

Dokładnie! Ten temat pojawia się chyba dosyc często! Oby tylko w poniższym poście znalazły się konkretne odpowiedzi :)

yrdn 
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Wysłany: 18-03-2007, 16:20   

Cytat:
Witam!

Jaki rozmiar powinna miec felga najlepiej pasujaca do Lancera 96-... - chodzi mi głównie o:
-ET wiem, że powinno wynosic okolo 38, ale interesuje mnie dopuszczalny zakres,
-R czy to sensowne instalowac wiecej niz 15cali, jezeli tak gdzie konczy sie granica?
-szerokośc felgi (może przy okazji ktoś oświeci mnie co oznaczają te literki w oznaczeniach typu 7Jx15H2),
-rozstaw śrub to 4x114,3 jeżeli się nie myle?

pozdrawiam

Eee... przeciez chciales sprzedac autko :D Jednak zmiana decyzji ? Ja ciagle mysle o Galancie... tylko, ze ciezko bedzie znalezc kogos kto zaplaci tyle za Lancera ile jest warty w rekach mitsumaniaka :-)

gobe
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2007, 17:15   

Moze nie sprzedac, a zamienic na Mitsubishi z wiekszym silnikiem (Galanta, Carisme).
Ogloszenie na necie tkwilo jakies 2 miesiace... Przez ten czas zglosil sie jeden gosc, ktory byl zafascynowany autem, ale chyba obejrzal je dla samej przyjemnosci ogladania :D i tyle.
Trudno, na razie musze pochamowac zapędy na więcej kucy :twisted: Poza tym mechanicznie auto jest doprowadzone do stanu idealności :) więc nie powinno sprawiac klopotów przez długi czas, a to jest jego wielka zaleta! :)

Odpowiedz do tematu