Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomysł na miejsce dla CB radia
Autor Wiadomość
Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-10-2014, 13:11   Pomysł na miejsce dla CB radia

Gdzie macie CB radio w swoich Outlanderach? Najlepiej by było zamontować w schowku zwłaszcza, że jest zasilanie i rynienka z wyjściem na kabel od anteny ale niestety za duże jest moje CB i się nie mieści...
Pod siedzeniem pasażera chyba tylko... Chyba , że coś przeoczyłem. ..

olgierto 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2,4 MIVEC
Wysłany: 25-10-2014, 14:23   

ja u siebie w O1 wsadziłem miedzy fotel a konsole środkową, obok ręcznego, też nigdzie mi sie nie mieściło. Nic nie przeszkadza i jest wporzo ;)

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 25-10-2014, 17:29   

ja miałem w O2 pod fotelem kierowcy

_tm_ 
Forumowicz

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 03-11-2014, 22:48   

Ja właśnie zamontowałem w schowku:

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 04-11-2014, 08:25   

W Outlanderze II lepsza była przestrzeń w konsoli koło zapalniczki - super pasowała na radio średniej wielkości (np. Harry jak u kolegi o ile mnie wzrok nie myli). Pomysł kolegi też jest OK - mam tak u siebie w Passacie - żeby można było korzystać z radia przy zamkniętym schowku, dobrze jest zastosować zewnętrzny głośnik (u mnie pod fotelem kierowcy).
bonito

_tm_ 
Forumowicz

Wysłany: 04-11-2014, 12:20   

bonito napisał/a:
żeby można było korzystać z radia przy zamkniętym schowku, dobrze jest zastosować zewnętrzny głośnik (u mnie pod fotelem kierowcy).

Ja korzystam ze słuchawki (w jednym uchu). Dzięki temu dzieci nie muszą słuchać "wiązanek" puszczanych przez innych kierowców.

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 05-11-2014, 09:37   

_tm_ napisał/a:
Ja korzystam ze słuchawki (w jednym uchu)

kiedyś teś jeździłem na ,,słuchawce '' w uchu , ale przy dłuższych trasach było to dla mnie męczące :cry:
a w podłokietniku ; głośnik pod siedzeniem dobre rozwiązanie, ale dostępu do pokręteł ani wyświetlacza nie ma, więc chociażby zmiana kanału na ,,dwa wyżej'' mocno utrudniona .
A może z boku tunelu środkowego, od strony pasażera , lekko poniżej kolan żeby ręką sięgnąć ... nie bedzie przeszkadzało pasażerowi? no i najlepiej nie wygląda :| trzeba dalej szukać...

_tm_ 
Forumowicz

Wysłany: 05-11-2014, 11:01   

sebowy napisał/a:
ale dostępu do pokręteł ani wyświetlacza nie ma, więc chociażby zmiana kanału na ,,dwa wyżej'' mocno utrudniona

Zmieniać kanały mogę przyciskami w gruszce, więc akurat tego problemu nie ma :) .

sebowy 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2 4WD
Wysłany: 05-11-2014, 11:58   

_tm_ napisał/a:
przyciskami w gruszce

no patrz cwaniaka :P tego nie przyczaiłem :oops:
to może też sobie sprawie taka gruchę , a radio wyląduje w podłokietniku... jest to rozwiązanie :lol:

Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Wysłany: 05-11-2014, 13:18   

Jest w Warszawie firma "Bariera dźwięku" która ma autoryzację Mitsubishi Polska do montażu CB radia ...pod gniazdem zapalniczki w OIII. Antena CB jest montowana w miejsce zwykłej radiowej i jest tylko "troszkę" dłuższa od fabrycznej a gruszka montowana jest na stałe w miejscu zaślepienia stacyjki do klucza (oczywiście trzeba mieć system bezkluczykowy)
Koszt razem z montażem to...ok 2000 pln.

Istnieje jeszcze patent z Infiniti - Antena taka sama jak powyżej a CB jest w gruszce montowanej w podłokietniku. Koszt z montażem ok 1200 pln. ..

daronim 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III MIVEC 2.0 CVT
  Wysłany: 28-05-2015, 12:43   

Na wstępie chciałem powiedzieć grzeczne "Dzień dobry" jako nowy posiadacz Outlandera III

Podpinam się w wątku o miejsce dla radia CB w tej konkretnej wersji auta, lecz moje pytanie dotyczy anteny magnetycznej. Czy komukolwiek udało się w tym aucie - podkreślam trzecia wersja - znaleźć miejsce na umieszczenie nawet ktrókiej anteny z podstawą magnetyczną ? Mam Wilsona Litle Will (100mm magnes) z poprzedniego auta i miejsca gdzie użytkownicy O2 podają jako pewne w trzeciej wersji nie zdają egzaminu, antenę jestem w stanie oderwać delikatnie pociągając. Czy pozostaje tylko Triflex lub montaż na stałe ? A może mniejszy (75mm) lecz silniejszy magnes w innej antenie zda egzamin?

Pozdrawiam

_tm_ 
Forumowicz

Wysłany: 28-05-2015, 12:48   

daronim napisał/a:
Na wstępie chciałem powiedzieć grzeczne "Dzień dobry" jako nowy posiadacz Outlandera III

Podpinam się w wątku o miejsce dla radia CB w tej konkretnej wersji auta, lecz moje pytanie dotyczy anteny magnetycznej. Czy komukolwiek udało się w tym aucie - podkreślam trzecia wersja - znaleźć miejsce na umieszczenie nawet ktrókiej anteny z podstawą magnetyczną ? Mam Wilsona Litle Will (100mm magnes) z poprzedniego auta i miejsca gdzie użytkownicy O2 podają jako pewne w trzeciej wersji nie zdają egzaminu, antenę jestem w stanie oderwać delikatnie pociągając. Czy pozostaje tylko Triflex lub montaż na stałe ? A może mniejszy (75mm) lecz silniejszy magnes w innej antenie zda egzamin?

Pozdrawiam

Ja stawiam mniej więcej w połowie długości dachu, ale nie centralnie tylko blisko krawędzi. Mój magnes mieści się akurat między dwa pierwsze przetłoczenia na dachu.

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Wysłany: 28-05-2015, 14:26   

Ustawienie we właściwym (dla sygnału SWR) miejscu anteny krótkiej z małym magnesem może dać lepszy efekt niż antena długa z dużym magnesem ustawiona w miejscu wygodnym, lecz niekorzystnym... :wink:

r.barcinski 
Forumowicz

Auto: OIII 2.2M Instyle Navi
Wysłany: 28-05-2015, 15:03   

ja mam podstawę magnetyczną o średnicy 77mm i stawiam ją w tylnej części dachu koło anteny FM - średnica idealnie pasuje do wytłoczeń w dachu - niestety antena wytrzymuje do max 160km/h - potem się kładzie :(

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Wysłany: 28-05-2015, 16:12   

r.barcinski napisał/a:
(...) niestety antena wytrzymuje do max 160km/h - potem się kładzie :(

Charakterystyki markowych "magnesówek" powinny zawierać informacje o dopuszczalnych prędkościach... 8)

Odpowiedz do tematu