MMCS czy ALPINE? |
Autor |
Wiadomość |
nuke
Forumowicz nuke

Auto: szare
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-02-2015, 17:41 MMCS czy ALPINE?
|
|
|
Hej,
Planuje zakup OIII (Instyle Navi) i nie moge sie zdecydowac czy z nawigacja Mitsubishi czy oferowana przez ASO Alpine W970BT ( do poczytania tutaj )
Szczerze wolalbym Alpine, ze wzgledu na latwiejszy upgrade map. W przypadku ori MMCS ASO sprzedaje plyte za 1000PLN... Funkcje maja podobne.
Czy wiecie moze w jakiej cenie moglbym sprzedac MMCS - nowke, nie smigana i czy w ogole jest sens zakupu 2 nawigacji aby pozniej sprzedawac MMCS?
Dzieki. |
|
 |
Grimm
Forumowicz
Auto: Outlander 14' PB
|
Wysłany: 02-02-2015, 18:53
|
|
|
Też mam instyle Navi i pamiętaj, że MMCS ma swoje plusy - wyświetla pełne informacje o pracy silnika, spalaniu, ma barometr , ciśnieniomierz a w połączeniu z NAVI pokazuje różne fajne informacje o pracy auta. Navi też nie jest taka zła tylko trzeba nauczyć się jej. Początkowo mając fabryczny MMCS używałem kupnej Navi Garmina bo się nie mogłem przyzwyczaić teraz nawet nie wiem gdzie Garmin położyłem. ..
MMCS świetnie obsługuje bluetooth czy muzykę z USB. Co kto lubi
PS. Pamiętaj, że MMCS również jest skonfigurowany z wyświetlaczem centralnym między zegarami i tam też wyświetla różne pożyteczne rzeczy |
|
|
|
 |
Arczi89
Mitsumaniak 03057/KMM

Auto: Lancer X 2.0 DiD
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Wrz 2013 Posty: 387 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 02-02-2015, 18:57
|
|
|
+ mmcs daje możliwość sterowania modułami komfortu. |
Ostatnio zmieniony przez Arczi89 02-02-2015, 19:39, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 02-02-2015, 19:04
|
|
|
Arczi89 napisał/a: | + mmcs daje możliwość sterowania modułami komfortu.
Kto Ci każe kupować mapy w salonie? Pojedź do speców od tego za 120zł będziesz miał aktualne mapy. Nawet w Kielcach ludzie aktualizują je |
Miałem nadzieję, że ktoś to napisze |
|
|
|
 |
nuke
Forumowicz nuke

|
Wysłany: 02-02-2015, 21:04
|
|
|
losdamianos napisał/a: | Arczi89 napisał/a: | + mmcs daje możliwość sterowania modułami komfortu.
Kto Ci każe kupować mapy w salonie? Pojedź do speców od tego za 120zł będziesz miał aktualne mapy. Nawet w Kielcach ludzie aktualizują je |
Miałem nadzieję, że ktoś to napisze |
Gdybym mógł to bym dał "lajka" |
|
 |
Karolewskiej
Mitsumaniak Karolewskiej
Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
|
Wysłany: 29-03-2015, 21:50
|
|
|
Moze tu sie podepne
Chce wlasnie dokupic nawigacje Alpine i przy okazji wymienic glosniki. Czy wiecie jak dostac sie do tych glosnikow w drzwiach? |
|
|
|
 |
diller
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
|
Wysłany: 28-07-2015, 22:58
|
|
|
OIII z MMCS/rockford fosgate - beznadziejne urządzenie, brak identyfikacji rozmówcy (S3), nieintuicyjne wyszukiwanie numeru, brak ostatnich połączeń, niedziałające wybieranie głosowe. dodatkowo czyta połowę z pendrive które włożę, a jak już czyta, to za każdym razem od początku - nie ma kontynuacji.
zegar potrafi kilka razy dziennie przestawić się na jakąś kosmiczną wartość.
ogólnie jestem zawiedziony tym, że tak proste i tanie rzeczy do zrobienia / zaprogramowania mające swoje korzenie chyba jeszcze w latach 90-tych dziś są sprzedawane w aucie tej klasy
serwis rozkłada ręce
wybierajcie ALPINE |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 29-07-2015, 09:04
|
|
|
diller trochę robisz rabanu. To,że Twoje ASO nie radzi sobie z bzdurami nie znaczy, że należy skreślić fabryczne MMCS które w moich oczach jest absolutnie FENOMENALNE.W żadnym z moich poprzednich aut nie miałem tak szczegółowego sterowania modułami komfortu . W żadnym moim poprzednim aucie nie było barometru, poziomicy auta czy możliwości sterowaniem prawie wszystkim w komputerze auta bez wizyty w salonie. Nawigacja jest świetna w połączeniu z wyświetlaczem centralnym BARDZO DOBRA, kwestia żeby się nauczyć jak ją obsługiwać. Nigdy w życiu nie zamienię fabrycznej MMCS na Alpine nawet jak by miała Windowsa, Androida czy inny ios... |
|
|
|
 |
diller
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-12-2015, 21:30
|
|
|
padł mi pendrive i teraz znowu mam problem, muzyka zawsze zaczyna się do początku, trzeba szukać wykonawców/płyt, jak znajdę, słucham i jest OK, ale wystarczy wyłączyć radio/zatrzymać auto odtwarzacz nie pamięta gdzie skończył i wszystko od nowa - złość mnie bierze, z tego co pamiętam, trzeba było pliki i katalogi w jakiś specjalny sposób wrzucić na pena i było jak należy - ale nie mogę tego sposobu nigdzie znaleźć - może ktoś wie lub pamięta jak to zrobić?
Cytat: | 8.3 Na forum nie piszemy wulgaryzmów. Wykropkowany wulgaryzm - nadal jest wulgaryzmem. |
|
Ostatnio zmieniony przez Piwor 13-12-2015, 10:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 12-12-2015, 15:13
|
|
|
diller napisał/a: |
zegar potrafi kilka razy dziennie przestawić się na jakąś kosmiczną wartość.
|
Jeżeli chodzi o zegar to gdy jest sterowany sygnałem RDS potrafi pokazać "kosmiczną wartość" - wystarczy wyłączyć tę opcję w menu i po kłopocie (zostaje wowczas jedynie ręczna zmiana czasu letni/zimowy). Tak przynajmniej to działa w O2. Na samego Rockforda narzekać nie mogę. Jakość dżwięku może nie jest audiofilska ale zapewnia całkiem niezły odsłuch a (stosunkowo) niewielkim kosztem można to jeszcze poprawić poprzez lepsze głośniki i dodatkowe wytłumienie drzwi. Podobne do Rockforda systemy audio w innych autach wymagają dopłaty 2-5 kpln... |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
diller
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-12-2015, 20:45
|
|
|
może ktoś będzie miał podobny problem z czytaniem plików mp3 od początku - żeby tak nie było trzeba całą muzykę (katalogi i pliki) wrzucić do jednego katalogu o nazwie Music - wówczas wszystko działa jak należy
w sumie piszę sam dla siebie, tak, żeby na przyszłość nie spędzić kolejnego wieczoru na rozwiązanie zagadki jaką wymyślili inżynierowie z mitsu żeby utrudnić ludziom życie |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 14-12-2015, 16:40
|
|
|
z Pendrive czy CD ?
Generlanie mam starszą wersję i nie mam takich problemów.
Jedynie co to, że nie czyta wsztystkich standardów MP3. |
|
|
|
 |
crazylino
Nowy Forumowicz 4321
Auto: Mitsubishi Outlander III
|
Wysłany: 15-12-2015, 15:00
|
|
|
Witam. Mam pytanie trochę z innej beczki - czy komuś działają komunikaty TMC ( o ruchu drogowym) w ALPINE INE-W990BT ? |
|
|
|
 |
Grimm
Forumowicz
|
Wysłany: 15-12-2015, 17:37
|
|
|
crazylino napisał/a: | Witam. Mam pytanie trochę z innej beczki - czy komuś działają komunikaty TMC ( o ruchu drogowym) w ALPINE INE-W990BT ? |
Nie działają nawet przy ręcznym wpisaniu RMF |
|
|
|
 |
nuke
Forumowicz nuke

|
Wysłany: 06-01-2016, 14:44
|
|
|
Grimm napisał/a: | crazylino napisał/a: | Witam. Mam pytanie trochę z innej beczki - czy komuś działają komunikaty TMC ( o ruchu drogowym) w ALPINE INE-W990BT ? |
Nie działają nawet przy ręcznym wpisaniu RMF |
Wydaję mi się w Polsce TMC nie działa.
Działa natomiast w Belgii, Austrii, Niemczech
Czasami potrafi zaoszczędzić trochę czasu.
Nie ma jak spokojny głos: "zmiana sytuacji na drodze" |
|
 |
|