Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
MMCS czy ALPINE?
Autor Wiadomość
nuke 
Forumowicz
nuke

Auto: szare
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-02-2015, 17:41   MMCS czy ALPINE?

Hej,

Planuje zakup OIII (Instyle Navi) i nie moge sie zdecydowac czy z nawigacja Mitsubishi czy oferowana przez ASO Alpine W970BT ( do poczytania tutaj )
Szczerze wolalbym Alpine, ze wzgledu na latwiejszy upgrade map. W przypadku ori MMCS ASO sprzedaje plyte za 1000PLN... Funkcje maja podobne.

Czy wiecie moze w jakiej cenie moglbym sprzedac MMCS - nowke, nie smigana :D i czy w ogole jest sens zakupu 2 nawigacji aby pozniej sprzedawac MMCS?

Dzieki.

Grimm 
Forumowicz

Auto: Outlander 14' PB
Wysłany: 02-02-2015, 18:53   

Też mam instyle Navi i pamiętaj, że MMCS ma swoje plusy - wyświetla pełne informacje o pracy silnika, spalaniu, ma barometr , ciśnieniomierz a w połączeniu z NAVI pokazuje różne fajne informacje o pracy auta. Navi też nie jest taka zła tylko trzeba nauczyć się jej. Początkowo mając fabryczny MMCS używałem kupnej Navi Garmina bo się nie mogłem przyzwyczaić teraz nawet nie wiem gdzie Garmin położyłem. ..

MMCS świetnie obsługuje bluetooth czy muzykę z USB. Co kto lubi :-)

PS. Pamiętaj, że MMCS również jest skonfigurowany z wyświetlaczem centralnym między zegarami i tam też wyświetla różne pożyteczne rzeczy ;-)

Arczi89 
Mitsumaniak
03057/KMM

Auto: Lancer X 2.0 DiD
Wysłany: 02-02-2015, 18:57   

+ mmcs daje możliwość sterowania modułami komfortu.
Ostatnio zmieniony przez Arczi89 02-02-2015, 19:39, w całości zmieniany 1 raz  

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 02-02-2015, 19:04   

Arczi89 napisał/a:
Kto Ci każe kupować mapy w salonie? Pojedź do speców od tego za 120zł będziesz miał aktualne mapy. Nawet w Kielcach ludzie aktualizują je ;)

Miałem nadzieję, że ktoś to napisze :mrgreen:

nuke 
Forumowicz
nuke

Wysłany: 02-02-2015, 21:04   

losdamianos napisał/a:
Arczi89 napisał/a:
Kto Ci każe kupować mapy w salonie? Pojedź do speców od tego za 120zł będziesz miał aktualne mapy. Nawet w Kielcach ludzie aktualizują je ;)

Miałem nadzieję, że ktoś to napisze :mrgreen:

Gdybym mógł to bym dał "lajka" :)

Karolewskiej 
Mitsumaniak
Karolewskiej

Auto: Outlander III 2.0 CVT 4WD
Wysłany: 29-03-2015, 21:50   

Moze tu sie podepne :)

Chce wlasnie dokupic nawigacje Alpine i przy okazji wymienic glosniki. Czy wiecie jak dostac sie do tych glosnikow w drzwiach?

diller 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III
Wysłany: 28-07-2015, 22:58   

OIII z MMCS/rockford fosgate - beznadziejne urządzenie, brak identyfikacji rozmówcy (S3), nieintuicyjne wyszukiwanie numeru, brak ostatnich połączeń, niedziałające wybieranie głosowe. dodatkowo czyta połowę z pendrive które włożę, a jak już czyta, to za każdym razem od początku - nie ma kontynuacji.
zegar potrafi kilka razy dziennie przestawić się na jakąś kosmiczną wartość.
ogólnie jestem zawiedziony tym, że tak proste i tanie rzeczy do zrobienia / zaprogramowania mające swoje korzenie chyba jeszcze w latach 90-tych dziś są sprzedawane w aucie tej klasy

serwis rozkłada ręce

wybierajcie ALPINE

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 29-07-2015, 09:04   

diller trochę robisz rabanu. To,że Twoje ASO nie radzi sobie z bzdurami nie znaczy, że należy skreślić fabryczne MMCS które w moich oczach jest absolutnie FENOMENALNE.W żadnym z moich poprzednich aut nie miałem tak szczegółowego sterowania modułami komfortu . W żadnym moim poprzednim aucie nie było barometru, poziomicy auta czy możliwości sterowaniem prawie wszystkim w komputerze auta bez wizyty w salonie. Nawigacja jest świetna w połączeniu z wyświetlaczem centralnym BARDZO DOBRA, kwestia żeby się nauczyć jak ją obsługiwać. Nigdy w życiu nie zamienię fabrycznej MMCS na Alpine nawet jak by miała Windowsa, Androida czy inny ios...

diller 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-12-2015, 21:30   

padł mi pendrive i teraz znowu mam problem, muzyka zawsze zaczyna się do początku, trzeba szukać wykonawców/płyt, jak znajdę, słucham i jest OK, ale wystarczy wyłączyć radio/zatrzymać auto odtwarzacz nie pamięta gdzie skończył i wszystko od nowa - złość mnie bierze, z tego co pamiętam, trzeba było pliki i katalogi w jakiś specjalny sposób wrzucić na pena i było jak należy - ale nie mogę tego sposobu nigdzie znaleźć - może ktoś wie lub pamięta jak to zrobić?

Cytat:
8.3 Na forum nie piszemy wulgaryzmów. Wykropkowany wulgaryzm - nadal jest wulgaryzmem.
Ostatnio zmieniony przez Piwor 13-12-2015, 10:48, w całości zmieniany 1 raz  

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 12-12-2015, 15:13   

diller napisał/a:

zegar potrafi kilka razy dziennie przestawić się na jakąś kosmiczną wartość.

Jeżeli chodzi o zegar to gdy jest sterowany sygnałem RDS potrafi pokazać "kosmiczną wartość" - wystarczy wyłączyć tę opcję w menu i po kłopocie (zostaje wowczas jedynie ręczna zmiana czasu letni/zimowy). Tak przynajmniej to działa w O2. Na samego Rockforda narzekać nie mogę. Jakość dżwięku może nie jest audiofilska ale zapewnia całkiem niezły odsłuch a (stosunkowo) niewielkim kosztem można to jeszcze poprawić poprzez lepsze głośniki i dodatkowe wytłumienie drzwi. Podobne do Rockforda systemy audio w innych autach wymagają dopłaty 2-5 kpln...

diller 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-12-2015, 20:45   

może ktoś będzie miał podobny problem z czytaniem plików mp3 od początku - żeby tak nie było trzeba całą muzykę (katalogi i pliki) wrzucić do jednego katalogu o nazwie Music - wówczas wszystko działa jak należy
w sumie piszę sam dla siebie, tak, żeby na przyszłość nie spędzić kolejnego wieczoru na rozwiązanie zagadki jaką wymyślili inżynierowie z mitsu żeby utrudnić ludziom życie

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 14-12-2015, 16:40   

z Pendrive czy CD ?
Generlanie mam starszą wersję i nie mam takich problemów.
Jedynie co to, że nie czyta wsztystkich standardów MP3.

crazylino 
Nowy Forumowicz
4321

Auto: Mitsubishi Outlander III
Wysłany: 15-12-2015, 15:00   

Witam. Mam pytanie trochę z innej beczki - czy komuś działają komunikaty TMC ( o ruchu drogowym) w ALPINE INE-W990BT ?

Grimm 
Forumowicz

Wysłany: 15-12-2015, 17:37   

crazylino napisał/a:
Witam. Mam pytanie trochę z innej beczki - czy komuś działają komunikaty TMC ( o ruchu drogowym) w ALPINE INE-W990BT ?

Nie działają nawet przy ręcznym wpisaniu RMF

nuke 
Forumowicz
nuke

Wysłany: 06-01-2016, 14:44   

Grimm napisał/a:
crazylino napisał/a:

Nie działają nawet przy ręcznym wpisaniu RMF

Wydaję mi się w Polsce TMC nie działa.
Działa natomiast w Belgii, Austrii, Niemczech :)
Czasami potrafi zaoszczędzić trochę czasu.
Nie ma jak spokojny głos: "zmiana sytuacji na drodze" :)

Odpowiedz do tematu