Prosze o pomoć czego mi brakuje w L200 ( zdjecia ) |
Autor |
Wiadomość |
lappiotr
Forumowicz
Auto: Pajero 2,6
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
GUCIO
Nowy Forumowicz gucio
Auto: L200 *02
|
Wysłany: 18-12-2014, 22:15
|
|
|
Kolego na 3 fotce to te dwa przewody są od sterowania siłownika przedniego mostu, którego zresztą nie masz. W jednym po odpaleniu robi się podciśnienie a drugi to odpowietrznik. Więc nie masz siłownika który zapina i rozpina napęd na przedni most. |
|
|
|
 |
lappiotr
Forumowicz
|
Wysłany: 05-01-2015, 20:19
|
|
|
Siłownik na przód już mam a czego brakuje na pierwszym zdjęciu ? |
|
|
|
 |
Morpho
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2.5TD 4WD 1997 (K74T)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 6 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki / Drezdenko
|
Wysłany: 19-10-2015, 23:55
|
|
|
Nie wiem czy aktualne ale odpowiem.
Pierwsze zdjęcie to rurki płynu chłodniczego do tylnej nagrzewnicy, w tunelu powinieneś mieć otwór przez który przechodzą gumowe rurki wygięte pod kątem 90 stopni. Nasuwa się je na te metalowe ze zdjęcia (oczywiście z zaciskami). Biegną pod podłogą do komory silnika gdzie wpięte są w trójniki (po jednym na zasilanie i powrót) w przewodach do podstawowej nagrzewnicy. Jeśli nie masz tylnej nagrzewnicy to zastęp trójniki kawałkiem rurki bo zgubisz płyn chłodniczy
Dryga fotka to kabelek masy od skrzyni do podłogi kabiny, powinieneś mieć uchwyt do osłony termicznej wydechu pod podłogą, taki z dwoma śrubami obok siebie. Jedna jest do tej masy.
Śruby masowe na łbach oryginalnie mają literkę E.
Generalnie dobrze jest sobie ściągnąć instrukcje serwisową zarówno mechaniczną jak i elektryczną, wtedy masz wszystko. No i przydaje się jeszcze EPC Mitsubishi bo tam są inne rysunki czasami dokładniejsze. A i numer części masz od razu. |
|
|
|
 |
lappiotr
Forumowicz
|
Wysłany: 27-10-2015, 11:49
|
|
|
Ok dzięki a ta nagrzewnica powinna być w którym miejscu ?
bo nadal jeżdżę z tymi gołymi przewodami już prawie rok
A skąd możną ściągnąć instrukcje serwisową mechaniczną jak i elektryczną?
Ja znalazłem tylko instrukcje obsługi M L200 (2000)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Morpho
Nowy Forumowicz

Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 6 Skąd: Nowy Dwór Mazowiecki / Drezdenko
|
Wysłany: 27-10-2015, 14:21
|
|
|
Nagrzewnica jest wewnątrz pojazdu zabudowana w podłokietniki. Były 3 wersję zabudowy tunelu.
1. Tylko dźwignią ręcznego z osłoną.
2. Podłokietnik bez nagrzewnicy i dmuchawy w środku
3. Podłokietnik z nagrzewnicą i dmuchawą dla tylnych siedzeń. W tylnej ściance ma panel z suwakiem do regulacji ciepła i guzik do włączania dmuchawy oraz kratki wylotu powietrza na nogi.
W kabinie powinieneś mieć taką płaską blachę z 4 otworami, na tunelu miedzy fotelami za ręczny (patrząc od przodu). Również w tym miejscu powinna być dziura na te węże gumowe o których wcześniej pisałem.
Instrukcje serwisowe są w dziale download tegoż forum
EPC musisz wyszukać w sieci, jest pełno w postaci pliku gotowej maszyny wirtualnej z win 2000 na pokładzie (potrzeba zainstalować darmowa wersję VM Playera albo innego środowiska wirtualek).
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
lappiotr
Forumowicz
|
Wysłany: 27-10-2015, 16:50
|
|
|
Dzięki niecały rok temu kupiłem L200 ze Szwecji był troszkę ograbiony i z czasem uzupełniam braki ale nie zawsze wiem czego brakowało
Co do instrukcji znalazłem tylko instrukcje obsługi L200 do 2002r. a ja mam rocznik 2004 takich nie udało mi się znaleźć .Mozę masz jakiś link do tych instrukcji .
Na zimę nagrzewnic się przyda na pewno
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Morpho
Nowy Forumowicz

|
|
|
|
 |
lappiotr
Forumowicz
|
Wysłany: 01-11-2015, 20:35
|
|
|
Ok tam patrzyłem ale tam jest do rocznika 2002 a ja mam rocznik 2004 .Chyba ze nie było zdanej zmiany przez 2 lata . |
|
|
|
 |
|