Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Po przekręceniu stacyjki cisza!!!
Autor Wiadomość
BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-11-2015, 03:35   

Mam dokładnie tak samo. Czasami (ok 1/4 prób odpalania) przekręcam kluczyk do końca na odpalanie i cisza. Jeszcze do niedawna w 100% pomagało trzymanie przekręconego kluczyka na maxa na odpalaniu i poziome ruszanie kluczykiem, załapywało wtedy od razu. Teraz pomaga przekręcenie z powrotem na zero i ponowne odpalenie.

Ale już kilka razy było tak, że przy tym drugim odpalaniu jak się udawało, to słychać było że już podczas kręcenia rozrusznikiem była na ułamek sekundy przerwa i na ułamek sekundy nie kręcił, no ale od razu załapywał i odpalał.

Czyli trzeba się za to brać, bo jak kiedyś w drodze na jakiejś stacji stanę, to assistance tylko uratuje i niepotrzebna strata czasu będzie...

andrzejk1987 
Forumowicz

Auto: Grandis 2,4 MIVEC
Wysłany: 28-11-2015, 11:28   

Wystarczyło trochę podgiąć styki tak zwaną część żeńska a męska tylko poskrobałem płaskim śrubokrętem i spryskałem preparatem do styków :mrgreen:

[ Dodano: 28-11-2015, 11:30 ]
raptem max 10 minut może 15 roboty

BTV 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.6, Grandis 2.4
Wysłany: 30-11-2015, 02:23   

Od razu po zdjęciu plastików dookoła jest do tego dostęp? Śrubokręt plus doświadczenie ze śrubokrętem i damy radę? :)

Mateopno 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis/S500
Wysłany: 30-11-2015, 14:48   

Tak, spokojnie dasz radę. Tylko ,że musisz rozebrać trochę plastików do okoła zanim rozbierzesz obudowę kolumny. I trochę trzeba chyba ulżyć ten panel co jest w nim włącznik świateł awaryjnych.

good luck :)

andrzejk1987 
Forumowicz

Wysłany: 01-12-2015, 16:42   

Robisz tak odkręcasz śruby od plastików kolumny kierownicy zwalniasz dźwignie od zmiany położenia kierownicy ściągasz górny plastik z kierownicy później dolny odkręcasz śrubki od plastików od spodu te na wysokości kolan co są po czym energicznym ruchem odciągasz te plastiki są na zatrzaskach ten od drzwi schodzi cały a ten od strony kolumny kierownicy lekko odginasz , z lewej strony odkręcasz srubkę od kości zapłonu i wyciągasz razem z prętem od stacyjki. Jak będziesz składał to sprawdź czy ten panel z lewej strony dobrze wszedł w przeciwnym wypadku nie będą działały przyciski

kcn 
Mitsumaniak
Mitsatsubiszi

Auto: Grandis 2,4 mivec + LPG
Wysłany: 22-01-2016, 15:39   

No to i na mnie powoli przychodzi pora. Narazie sporadycznie ale jednak, potrafi nic się nie zadziać po o przekręceniu kluczyka. Dobrze że jest forum i temat rozgryziony. :)

andrzejk1987 
Forumowicz

Wysłany: 22-01-2016, 19:33   

ja czyściłem raz i do goiłem styki dopiero teraz sporadycznie nie załapie ostatnio na olx widziałe za 100 nowe kości ktoś sprzedawał :wink:

[ Dodano: 22-01-2016, 19:37 ]
http://allegro.pl/kostka-...5803302256.html

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 25-01-2016, 00:03   

najlepiej kupić nowy i zapomnieć o problemie,ja tak zrobiłem :wink:

Odpowiedz do tematu