Elektryczny podgrzewacz wstępny bloku silnika |
Autor |
Wiadomość |
Nesene
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-11-2016, 09:20
|
|
|
u mnie na dole deski jest przycisk Heat rozumiem że to do tej grzałki o której piszecie, tylko problem ze jakoś efektów nie czuję. Jak sprawdzić czy to działa? |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 13-11-2016, 15:31
|
|
|
bluecd napisał/a: |
Czy ten otwor w bloku wymaga gwintowania czy to w miare prosty montaz? |
Wygląda na to, że sam montaż jest prosty: wyjęcie zaślepki, włożenie grzałki i dociągnięcie śrubą "pazurków". Natomiast nie wiem, jakie jest podejście do boku silnika. |
|
|
|
 |
bluecd
Mitsumaniak
Auto: 3.2 DiD 2004 Long E20
|
Wysłany: 14-11-2016, 00:22
|
|
|
ALe to jednak najwyrazniej grzalka na kabel sieciowy 220V, za tania i za prosta zeby sterowac takim pradem na 12V. |
_________________ pozdr
Pahiero |
|
|
|
 |
Georg
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Pomógł: 37 razy Dołączył: 18 Sty 2014 Posty: 771 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
|
|
|
 |
bluecd
Mitsumaniak
|
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-11-2016, 07:28
|
|
|
Fabrycznie chyba nie bylo, przynajmniej jak szukalem auta to zdarza się niezwykle rzadko i raczej nie jest to montaż fabryczny. Ja mam takie położone przez poprzedniego właściciela i jest rewelacyjne. Nawet nie wyobrażam sobie diesla bez tego wynalazku. W drugim aucie sam zakładałem i w zasadzie teraz nie wiem co to skrobaczka do szyb Pewnym minusem są koszty ale komfort jest niesamowity. Polecam sterowanie przez GSM, ja akurat nie mam ale jest najbardziej uniwersalne. |
|
|
|
 |
bluecd
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-11-2016, 12:21
|
|
|
ruks napisał/a: |
Fabrycznie chyba nie bylo, przynajmniej jak szukalem auta to zdarza się niezwykle rzadko i raczej nie jest to montaż fabryczny. Ja mam takie położone przez poprzedniego właściciela i jest rewelacyjne. Nawet nie wyobrażam sobie diesla bez tego wynalazku. W drugim aucie sam zakładałem i w zasadzie teraz nie wiem co to skrobaczka do szyb Pewnym minusem są koszty ale komfort jest niesamowity. Polecam sterowanie przez GSM, ja akurat nie mam ale jest najbardziej uniwersalne. |
Ale to grzeje wnetrze a nie silnik? |
_________________ pozdr
Pahiero |
|
|
|
 |
TangoKK
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Pomógł: 17 razy Dołączył: 28 Lip 2011 Posty: 359 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 17-11-2016, 16:59
|
|
|
Ja mam webasto, grzeje zarówno silnik jak i kabinę odpalane na pilota |
_________________ HEAVEN CAN WAIT I'M BUSY |
|
|
|
 |
bluecd
Mitsumaniak
|
Wysłany: 17-11-2016, 21:04
|
|
|
TangoKK napisał/a: | Ja mam webasto, grzeje zarówno silnik jak i kabinę odpalane na pilota |
Dasz konkretny typ/marke/model czy to obojetne bo dobieraja do autka? |
_________________ pozdr
Pahiero |
|
|
|
 |
robek295
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DID 2000
|
Wysłany: 19-11-2016, 10:38
|
|
|
TangoKK napisał/a: | Ja mam webasto, grzeje zarówno silnik jak i kabinę odpalane na pilota |
ja mam odpalanie auta na pilota juz sie z tym uporalem i podlaczylem jestem mega zadowolony z tego, wczesniejszy system chyba byl wadliwy bo sie przepalaly przekazniki w centralce dwie sztuki padly czyli nie warto kupowac pierwszego lepszego |
|
|
|
 |
ruks
Forumowicz

Auto: CCCO, V98
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lut 2015 Posty: 255 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-11-2016, 07:51
|
|
|
bluecd napisał/a: | ruks napisał/a: |
Ale to grzeje wnetrze a nie silnik? |
U mnie grzeje i to i to ale są wersje z zaworem że możesz przestawiać czy chcesz samo wnętrze czy silnik też. Przejrzałem teraz ten pdf i u mnie jest właśnie tak zainstalowane jak tam na zdjęciach więc może to i fabryczny montaż. Mam termo Top C |
|
|
|
 |
bluecd
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-01-2017, 15:22
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | wojtyszka napisał/a: | rano wsiadasz masz cieplutki samochod | jakby co, to chętnie sprzedam swoją "farelkę" DEFA - jak cała reszta nie nadaje się do tego co reklamują w folderach
chcesz porządnie to tylko coś w stylu WEBASTO 5kW
te DEFA 500W = szkoda kasy |
Zamierzam wstawic DEFA 1400W, takie to slabe czy jak? |
_________________ pozdr
Pahiero |
|
|
|
 |
mielec
Nowy Forumowicz mielec
Auto: Pajero 3,2 DI-D
|
Wysłany: 31-01-2017, 22:01
|
|
|
Witam.
Podgrzewacz o którym mowa wyżej (fabryczny) posiadam. Włącznik poniżej kierownicy po jej prawej stronie. Uruchamia się jedynie po przestawieniu kierunku nadmuchu powietrza na nogi.
Ciepłe powietrze idzie zaczyna iść do kabiny nieco szybciej. |
|
|
|
 |
zeeb
Mitsumaniak :)

Auto: Pajero III 3.2 DID A/T
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Wrz 2012 Posty: 192 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 07-02-2017, 11:53
|
|
|
Też mam wersję fabryczną. Jeszcze 3-4 lata temu działało kapitalnie. Przy -10 ciepełko zaczynało lecieć po ok kilometrze. Teraz jest słabiutko. Niby jeszcze coś tam daje ale to już nie to. Generalnie misiek zaczął słabo grzać. Trzeba spoooro przejechać żeby osiągnął normalną temperaturę. |
_________________ [img]http://img114.imageshack.us/img114/3454/7nvu7vm7.gif[img] |
|
|
|
 |
mielec
Nowy Forumowicz mielec
Auto: Pajero 3,2 DI-D
|
Wysłany: 09-02-2017, 21:17
|
|
|
Dobrze było by sprawdzić termostat. Koszt niewielki a poprawa w chłodzeniu olbrzymia. Nie jestem pewien ale powinno też pomóc przy używaniu dodatkowych urządzeń grzewczych. |
|
|
|
 |
|