|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
L200 z 2012 r. - problem z R/D Lock |
Autor |
Wiadomość |
DETEKT
Nowy Forumowicz
Auto: L200 Intense HP
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2017, 14:10 L200 z 2012 r. - problem z R/D Lock
|
|
|
Witam
Od 3 tygodni jestem posiadaczem L200 z 2012 r. w wersji 178 KM (Intense HP). Zauważyłem ostatnio, że w ogóle nie załącza się blokada tylnego mostu. Niestety, gdy kupowałem auto, nie sprawdziłem działania tego systemu - prawdopodobnie już wcześniej blokada nie działała. Robię wszystko zgodnie z instrukcją: ustawiam wajchę napędu w pozycji 4HLc lub 4 LLc i naciskam przycisk R/D lock i nic się nie dzieje. Nie zapala się kontrolka blokady mostu i żadna inna. Próbowałem już wszystkich kombinacji (w czasie jazdy, na postoju, itp.) i nic nie pomaga. Tak, jakby przycisk był w ogóle nie aktywny. Myślałem, że może bezpiecznik padł, ale nie mogę znaleźć bezpiecznika od R/D Lock (jest w ogóle taki?).
Czy ktoś ma pomysł, co mogło się stać?
Auto wcześniej jeździło jako firmówka i mogło mieć wielu kierowców. Słyszałem, że zdarza się czasami, że niektórzy celowo "dezaktywują" możliwość załączania blokady tylnego mostu w celu ochrony samochodu przed niefrasobliwymi użytkownikami. |
|
|
|
 |
Michał_PIII
Mitsumaniak
Auto: 2 x Pajero 3.2
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Lut 2017 Posty: 192 Skąd: Wyszków Węgrowski / Warszawa
|
Wysłany: 12-02-2017, 00:42
|
|
|
Ciężko zgadywać, może być kilka rzeczy
A sugerujesz się tylko kontrolką czy sprawdzałeś że faktycznie blokada się nie zapina? |
_________________ Michał Pajero4x4 |
|
|
|
 |
DETEKT
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-02-2017, 11:17
|
|
|
Testowałem wczoraj napęd na śniegu i wydaje mi się, że blokada nie zapinała się. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 13-02-2017, 17:13
|
|
|
A skrzynie biegów na luzie masz? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
DETEKT
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-02-2017, 17:54
|
|
|
Problem rozwiązany - wyciągnięty bezpiecznik. Czyli zgodnie z podejrzeniami, ktoś wypiął, żeby nie było możliwości blokowania mostu. |
|
|
|
 |
|
|