Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 z 2012 r. - problem z R/D Lock
Autor Wiadomość
DETEKT 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 Intense HP
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2017, 14:10   L200 z 2012 r. - problem z R/D Lock

Witam

Od 3 tygodni jestem posiadaczem L200 z 2012 r. w wersji 178 KM (Intense HP). Zauważyłem ostatnio, że w ogóle nie załącza się blokada tylnego mostu. Niestety, gdy kupowałem auto, nie sprawdziłem działania tego systemu - prawdopodobnie już wcześniej blokada nie działała. Robię wszystko zgodnie z instrukcją: ustawiam wajchę napędu w pozycji 4HLc lub 4 LLc i naciskam przycisk R/D lock i nic się nie dzieje. Nie zapala się kontrolka blokady mostu i żadna inna. Próbowałem już wszystkich kombinacji (w czasie jazdy, na postoju, itp.) i nic nie pomaga. Tak, jakby przycisk był w ogóle nie aktywny. Myślałem, że może bezpiecznik padł, ale nie mogę znaleźć bezpiecznika od R/D Lock (jest w ogóle taki?).

Czy ktoś ma pomysł, co mogło się stać?

Auto wcześniej jeździło jako firmówka i mogło mieć wielu kierowców. Słyszałem, że zdarza się czasami, że niektórzy celowo "dezaktywują" możliwość załączania blokady tylnego mostu w celu ochrony samochodu przed niefrasobliwymi użytkownikami.

Michał_PIII 
Mitsumaniak

Auto: 2 x Pajero 3.2
Wysłany: 12-02-2017, 00:42   

Ciężko zgadywać, może być kilka rzeczy
A sugerujesz się tylko kontrolką czy sprawdzałeś że faktycznie blokada się nie zapina?

DETEKT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-02-2017, 11:17   

Testowałem wczoraj napęd na śniegu i wydaje mi się, że blokada nie zapinała się.

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 13-02-2017, 17:13   

A skrzynie biegów na luzie masz?

DETEKT 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-02-2017, 17:54   

Problem rozwiązany - wyciągnięty bezpiecznik. Czyli zgodnie z podejrzeniami, ktoś wypiął, żeby nie było możliwości blokowania mostu.

Odpowiedz do tematu