[3.0 V6] Kontrolka ciśnienia oleju |
Autor |
Wiadomość |
michoł
Forumowicz

Auto: Pajero Sport 2,5 TD 2002r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2011 Posty: 179 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 16-05-2013, 22:05
|
|
|
Ja dla odmiany mam Diesla, Sport z rynku niemieckiego i też mam obydwie kontrolki z tym że poziom oleju w misce jest na bursztynowo a ciśnienia na czerwono. |
|
|
|
 |
Marti220v
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero SPORT
|
Wysłany: 12-10-2017, 17:36 Re: Kontrolka ciśnienia oleju
|
|
|
BlancNegre napisał/a: | Witam
Mam pewne wątpliwości co do działania kontrolki ciśnienia oleju, z tego co udało mi się ustalić w moim Sporcie '99 mam:
1 Kontrolka poziomu oleju (czerwona oliwiarka podkreślona zygzakiem, wg instrukcji podobno pomarańczowa ?)
2 Kontrolka ciśnienia oleju (czerwona oliwiarka)
3 Wskaźnik ciśnienia oleju na konsolce centralnej
Gdy włączam zapłon, zapala się tylko kontrolka nr 1 po odpaleniu silnika gaśnie, natomiast kontrolka nr 2 wcale się nie zapala, czy ktoś może mi wyjaśnić czy tak ma być, czy szukać przyczyny braku reakcji kontrolki nr 2 na przekręcenie kluczyka ?
Pozdrawiam |
Dla potomnych kontrolka nr 2 nie występuje w pajero sport 3.0 V6 (info od Zbyszka ze-pajero)
myślałem że ktoś mi żarówkę wyciągną a okazało się że ona w mojej wersji nie występuje. |
|
|
|
 |
akominek1
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport
|
Wysłany: 11-12-2017, 20:44
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników a czy w pajero Sport gls 2.5TD też ta kontrolka od Ciśnienia oleju nie występuje bo mam brak żarówki ?? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 13-12-2017, 13:29
|
|
|
akominek1 napisał/a: | Witam wszystkich użytkowników a czy w pajero Sport gls 2.5TD też ta kontrolka od Ciśnienia oleju nie występuje bo mam brak żarówki ?? |
Tak. Jak włożysz tą żarówkę to będą jarzyły się inne żarówki. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
akominek1
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero Sport
|
Wysłany: 14-12-2017, 06:17
|
|
|
Dzieki serdeczne za pomoc |
|
|
|
 |
kubaeso
Forumowicz
Auto: pajero sport
|
Wysłany: 16-12-2017, 21:56
|
|
|
ja mam sporta 2,5 diesel z 99 roku i mam kontrolke poziomu oleju w kolorze czerwonym.czajnik z zyzgzakiem.zapala mi sie tylko Zima jak jade na malych obrotach zimnym silnikiem chwile po starcie i po okolo 1 min takiej jazdy gasnie.poziom oleju fizycznie jest 1/2 bagnetu.nie wiem jak to wytlumaczyc moze viskoza oleju jak jest zimny jest gestszy jest go mniej pompa zasysa zanim przesmaruje i sie nagrzeje to moze wplywa na czujnik.na stromych podjazdach sie zapala wiec dziala prawidlowo.mam tak 4 lata i jest oki olej wymieniam co 8 tys. |
|
|
|
 |
|