|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer IV 1991r. 1800 16v benzyna |
Autor |
Wiadomość |
dlamer [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 18:19 Lancer IV 1991r. 1800 16v benzyna
|
|
|
Witam ,
Jestem początkującym kierowcą i przymierzam się do kupna swojego pierwszego samochodu. Upatrzony model to Lancer IV 1991r. 1800 16v benzyna (+elektryka +cent. zamek +wspomaganie). Podstawowe pytanie studenta z małymi dochodami jest takie :
Jakiego spalania przy jakiej jeździe mogę się spodziewać ? Zakorkowany Wrocław ... początkujący kierowca , nie planuję go cisnąć (no może kilka razy wkońcu to 1.8 16v ). Czy przy spokojnej jeździe mogę się spodziewać czegoś w granicy 8.5-9 /100km ? Oczywiście rozumiem ,że ma na to wpływ i silnik i styl jazdy i korki i wszystko , chodzi mi jednak o jakieś ogólne stwierdzenia w tym temacie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 18:26
|
|
|
Myśle ze przy prawidłowo działającym silniku i elektryce podane przez Ciebie spalanie jest całkiem realne
Może jak to miasto poszukaj jakiegos colta- mniejszy,łatwiej zaparkować, zwinniejszy itd |
|
|
|
 |
dlamer [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 18:33
|
|
|
Kupno Colta to był mój pierwszy pomysł , dokładnie dzisiaj oglądałem tego:
http://moto.allegro.pl/it...ie_wyjazd_.html
Niestety okazał się być mocno sfatygowany ( zniszczone wnętrze , wygięty zawias , nierówna praca silnika po odpaleniu , McPerson przód-lewo - prawie wyrwany , wżery rdzy na progach rozległe i głębokie , koło zapasowe zardzewiałe , szyberdach = zaklejona pleksa ). Pewnie by jeszcze pojeździł ale nie wiadomo czy tydzień czy miesiąc czy rok. Ogólnie bardzo mało jest C50 we Wrocławiu , dlatego zacząłem oglądać Lancery |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 18:40
|
|
|
Złom Widać ze jakiś obity po bokach
Ale w tamtym regionie powinno być tego wiecej Colty są dobre -wczesniej miałem i nie moge złego słowa powiedzieć..........napewno coś znajdziesz |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24334 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-05-2007, 20:51
|
|
|
wybrales auto z silnikiem 4G67 DOHC - raczej nie spalisz mniej niz 10-11 litrow
a na dodatek jest to silnik wymagajacy jednych z najwiekszych nakladow finansowych przy serwisowaniu (napinacz hydrauliczny przy rozrzadzie kosztujacy 400-500 zl jako zamiennik to tylko przyklad)
do tego tymi silnikami nie jezdzi sie grzecznie , wiec nie sadze by byl w dobym stanie... sory, rzeczywistosc |
|
|
|
 |
dlamer [Usunięty]
|
Wysłany: 09-05-2007, 21:32
|
|
|
Straszne rzeczy opowiadasz Ale to dobrze , potrzeba mi kubła zimnej wody bo się za bardzo napaliłem... |
|
|
|
 |
|
|