czujnik ciśnienia powietrza w kołach |
Autor |
Wiadomość |
jacekk
Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2D AT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-06-2017, 22:08
|
|
|
Jeśli mają w warsztacie MUT-III to ogarną. |
|
|
|
 |
Trinity
Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 24-07-2017, 19:49
|
|
|
Nieautoryzowany serwis zaproponował mi dopisanie czujników za 2 tyg. W ASO umówiłem się z dnia na dzień. Trwało to 30 minut. Zapłaciłem 140,- z vat i jeszcze umyli auto. Nie musiałem spisywać numerów z czujników tak jak ktoś sugerował. Odczytali je z kół i dopisali do komputera. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 24-07-2017, 23:01
|
|
|
jw nr czujnika odczytuje sie bezprzewodowo za pomoca czytnika
mozna w ten sposob klonowac i dopisywac czujniki do auta |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Polikarp
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 06-11-2017, 21:20
|
|
|
Witam.Jestem posiadaczem ASX od dwóch miesięcy,samochód kupiony na 18 letnich.Mam skompletowane felgi i zimówki w rozmiarze 17.Kupiłem drugi komplet czujników VDO-Continental 433MHz dedykowane do Mitsubishi.Sprzedawca uczulał mnie ,żeby nie dać się nabić w programowanie czujników w ASO ,bo czujniki po przejechaniu kilu kilometrów z szybkością powyżej 50km/h same się zaprogramują.
W ASO chcą 180 zł i twierdzą że trzeba programować.
Kto ma rację?
W innej marce samochodu czujniki samę się programują , wystarczy tylko zresetować komputer po przejechaniu kliku km. |
|
|
|
 |
lichy
Mitsumaniak

Auto: ASX 1.6 Intense Plus
Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 298 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 09-11-2017, 17:14
|
|
|
Ja mam drugi zestaw kół oryginalnych Mitsubishi z oryginalnymi czujnikami i same mi się nie wprogramowały.
Podczas odbioru nowego auta w salonie magicy z ASO zapomnieli mi wprogramować drugi zestaw. Po wymianie kół na zimowe musiałem do nich pojechać, żeby to uczynili. Oczywiście gratis bo samochód nowy i z ich winy nie były czujniki wprogramowane. |
_________________ lichy Gliwice
Mitsubishi ASX 1.6 Intense Plus '2016 (Granite Brown) 135 kkm
Skoda Citigo 1.0 Ambition '2013/2014 (Candy White) 93 kkm
Honda HR-V e:HEV Advance '2025 (Crystal Black Pearl) 1.9 kkm |
|
|
|
 |
Polikarp
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-11-2017, 23:40
|
|
|
Zaprogramowanie drugiego zestawu czujników w Czestochowie 180zł.To i tak taniej wyszło niż kupno czujników w ASO. |
|
|
|
 |
Cornelson
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-12-2017, 18:34
|
|
|
Mam problem z czujnikiem. Pomimo prób prawidłowego napompowania wszystkich kół i resetu ciągle jest komunikat "low tire pressure". Moje pytanie dotyczy ikonki która pojawiła się pomiędzy w/w napisem a temperaturą z prawej strony obok symbolu w kolorze żółtym niskiego ciśnienia. Wygląda jak strzałka skierowana w dół a pod nią coś w rodzaju przycisku. Ktoś mógłby pomóc? Po pierwsze czy kombinować z różnymi ciśnieniami w oponach 215/70/16 czy serwis? No i co oznacza opisana ikona?
 |
|
|
|
 |
Arteck
Forumowicz
Auto: Outlander Sport 2.0 4WD LPG
|
Wysłany: 10-01-2018, 22:29
|
|
|
Przy okazji wizyty w ASO z powodu akcji naprawczej poprosiłem o wgranie do pamięci drugiego kompletu kół z czujnikami, który niedawno kupiłem Jakież było moje zdziwienie, gdy usłyszałem, że do mojego jankesa nie da się tego zrobić. Serwisant stwierdził, że mam inny komputer pokładowy i w jego opcjach nie ma możliwości dopisania drugiego zestawu czujników. Co więcej, powiedział że nowe koła (używane) mają zapewne europejskie czujniki, które różnią sie od amerykańskich i nie uda się ich dopisać do mojego auta. Przeczytałem ten wątek i sprawdziłem Setting menu. Rzeczywiście nie ma nic z TPMS. Pytanie: czy serwis i ja się mylimy, a jeśli nie, to czy można to jakoś zrobić? |
|
|
|
 |
Amiga
Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
|
Wysłany: 11-01-2018, 12:48
|
|
|
Cornelson napisał/a: | Mam problem z czujnikiem. Pomimo prób prawidłowego napompowania wszystkich kół i resetu ciągle jest komunikat "low tire pressure". Moje pytanie dotyczy ikonki która pojawiła się pomiędzy w/w napisem a temperaturą z prawej strony obok symbolu w kolorze żółtym niskiego ciśnienia. Wygląda jak strzałka skierowana w dół a pod nią coś w rodzaju przycisku. Ktoś mógłby pomóc? Po pierwsze czy kombinować z różnymi ciśnieniami w oponach 215/70/16 czy serwis? No i co oznacza opisana ikona?
Obrazek |
mialem podobnie , facet z warsztatky kazal sie kawalek gwaltownie przejechac i zachamowac
czujnik przestal jeczec - mam tak zawsze po wymianie opon |
|
|
|
 |
Cornelson
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-01-2018, 08:27
|
|
|
Amiga napisał/a: | mialem podobnie , facet z warsztatky kazal sie kawalek gwaltownie przejechac i zachamowac czujnik przestal jeczec - mam tak zawsze po wymianie opon |
Problem był jednak po mojej stronie. Zbyt mało napompowane koła z tyłu. Najzwyczajniej źle odczytałem naklejkę z ciśnieniem.
[ Dodano: 05-04-2018, 08:24 ]
Kupiłem drugi komplet kół z czujnikami. Czy muszę jechać do serwisu w celu dopisania drugiego zestawu kół (czujników) czy można to zrobić samemu? |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 05-04-2018, 23:51
|
|
|
nie musisz jechac do serwisu lub do warszatu co ma taka maszynke lub do elektryka co ma tester mitsubishi MUT3 |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
Cornelson
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-05-2018, 01:55
|
|
|
tokyo napisał/a: | nie musisz jechac do serwisu lub do warszatu co ma taka maszynke lub do elektryka co ma tester mitsubishi MUT3 |
Za Twoją radą tak zrobiłem.
Wymiana kół i dopisanie drugiego kompletu 174 zł brutto. |
|
|
|
 |
|