Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Airbag system service required
Autor Wiadomość
jotbe 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2018, 17:22   Airbag system service required

Witam, Podczas wymiany radyjka odłączyłem kostkę od świateł awaryjnych i kontrolek zapięcia pasów. Po wymianie podczas odpalenia zapłonu zapaliła mi się ikonka z poduszką powietrzną i opisem jak w temacie.
Po podłączeniu się pod komputer u mechanika pojawiła się informacja z kodem błędu B1489 - z opisem OBWÓD PRZERWANY LAMPKI OSTRZEGAWCZEJ WYŁ.
Mechanik powiedział ze tego błędu nie można skasować.
Pojechałem do innego na drugi dzień i po podłączeniu się pod kompa okazało mu się to samo i tez nie mógł tego błędu skasować. Zaważyłem ze obydwaj panowie mieli oprogramowanie firmy DELPHI . Powróciłem więc do starego radyjka ale to nic nie pomogło.
Może wina nie jest dlatego ze odłączyłem kostkę od awaryjnych, tylko problem leży gdzie indziej.
Jakieś pomysły koledzy i koleżanki.
Jestem z Krakowa jak ktoś był by mi chętny pomóc lub podać jakieś namiary.

[ Dodano: 24-08-2018, 19:14 ]
Wspomnę jeszcze ze to był montaż stacji android od chińczyka😉

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-08-2018, 19:18   

Jeśli nie odpiąłeš akumulatora podczas grzebania lub włączyłeś zapłon na odpiętej wtyczce to jest powód. błędu srs.
Błąd najszybciej skasujesz niestety w ASO.

jotbe 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-08-2018, 19:32   

Myślisz że mechanicy mieli nie odpowiedni sprzęt do diagnozy?
To że ASO mnie skasuje to biorę pod uwagę, bardziej się terminów obawiam. Ale jak uważasz że to może pomoc to idę w tym kierunku. Dzięki Pozdro.

[ Dodano: 24-08-2018, 19:39 ]
Miał by ktoś może schemat tego gniazda do awaryjnych od asx 2010 lub 2011 bo może problem mam w podłączeniu pinów.

Verrm 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 4WD 150KM
Wysłany: 27-08-2018, 11:58   

jotbe napisał/a:
Myślisz że mechanicy mieli nie odpowiedni sprzęt do diagnozy?
To że ASO mnie skasuje to biorę pod uwagę, bardziej się terminów obawiam. Ale jak uważasz że to może pomoc to idę w tym kierunku. Dzięki Pozdro.

[ Dodano: 24-08-2018, 19:39 ]
Miał by ktoś może schemat tego gniazda do awaryjnych od asx 2010 lub 2011 bo może problem mam w podłączeniu pinów.

Sprawdz tutaj jesli chodzi o schematy, może będą: http://mmc-manuals.ru/man...11/index_M1.htm
A jeśli chodzi o sprzęt do diagnozy to zależy, jeden mechanik do którego kiedyś oddałem mojego miśla (taki starszawy mały lokalny mechanik) miał wtyki i porzyczył od ASO kompa do miśków. Więc zależy jak trafisz...

Piotrek616 
Nowy Forumowicz

Auto: asx 1.6
Wysłany: 27-08-2018, 13:57   Re: Airbag system service required

jotbe napisał/a:
Witam, Podczas wymiany radyjka odłączyłem kostkę od świateł awaryjnych i kontrolek zapięcia pasów. Po wymianie podczas odpalenia zapłonu zapaliła mi się ikonka z poduszką powietrzną i opisem jak w temacie.
Po podłączeniu się pod komputer u mechanika pojawiła się informacja z kodem błędu B1489 - z opisem OBWÓD PRZERWANY LAMPKI OSTRZEGAWCZEJ WYŁ.
Mechanik powiedział ze tego błędu nie można skasować.
Pojechałem do innego na drugi dzień i po podłączeniu się pod kompa okazało mu się to samo i tez nie mógł tego błędu skasować. Zaważyłem ze obydwaj panowie mieli oprogramowanie firmy DELPHI . Powróciłem więc do starego radyjka ale to nic nie pomogło.
Może wina nie jest dlatego ze odłączyłem kostkę od awaryjnych, tylko problem leży gdzie indziej.
Jakieś pomysły koledzy i koleżanki.
Jestem z Krakowa jak ktoś był by mi chętny pomóc lub podać jakieś namiary.
przekeciles zaplon gdy kostka od poduszek byla nie podpieta.mialem to samo podjechalem do elektromechanika wykasowal na miejscu nie wiem jakim urzadzeniem mowil mi ze poszlo oprogramowaniem z lancera.
[ Dodano: 24-08-2018, 19:14 ]
Wspomnę jeszcze ze to był montaż stacji android od chińczyka😉

[ Dodano: 27-08-2018, 13:59 ]
przekeciles zaplon gdy kostka od poduszek byla nie podpieta.mialem to samo podjechalem do elektromechanika wykasowal na miejscu nie wiem jakim urzadzeniem mowil mi ze poszlo oprogramowaniem z lancera

[ Dodano: 27-08-2018, 14:02 ]
aha. w ASO Sosnowiec zaspiewali 199zl.u elekromechanika 50zl.

jotbe 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-08-2018, 06:51   

W ASO mitsubishi na jasno górskiej w Krakowie 150zł. Ale niestety i to nie pomogło, panowie sobie nie poradzili z usunięciem błędu. Mam źle podpięte kable do kostki od awaryjnych, taka jest ich diagnoza😢

[ Dodano: 28-08-2018, 07:26 ]
Fajnie by było jak by ktoś podał schemat tej kostki od auta najlepiej do rocznika 2011.

[ Dodano: 28-08-2018, 07:35 ]

[ Dodano: 28-08-2018, 07:38 ]

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 28-08-2018, 10:10   

Skontaktuj się z osobą od spraw beznadziejnych, czyli tokyo że Śląska 8) .

Remus 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubischi
Wysłany: 29-08-2018, 22:32   

Jest ten schemat wtyk 105
opis
AUDIO SYSTEM <VEHICLES WITH AUDIO AMPLIFIER (RHD)> (CONTINUED)
Wire colour code
B : Black LG : Light green G : Green L : Blue W : White Y : Yellow SB : Sky blue
BR : Brown O : Orange GR : Grey R : Red P : Pink V : Violet PU : Purple SI : Silver
Verrm dzięki za link

Odpowiedz do tematu