Airbag system service required |
Autor |
Wiadomość |
jotbe
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-08-2018, 17:22 Airbag system service required
|
|
|
Witam, Podczas wymiany radyjka odłączyłem kostkę od świateł awaryjnych i kontrolek zapięcia pasów. Po wymianie podczas odpalenia zapłonu zapaliła mi się ikonka z poduszką powietrzną i opisem jak w temacie.
Po podłączeniu się pod komputer u mechanika pojawiła się informacja z kodem błędu B1489 - z opisem OBWÓD PRZERWANY LAMPKI OSTRZEGAWCZEJ WYŁ.
Mechanik powiedział ze tego błędu nie można skasować.
Pojechałem do innego na drugi dzień i po podłączeniu się pod kompa okazało mu się to samo i tez nie mógł tego błędu skasować. Zaważyłem ze obydwaj panowie mieli oprogramowanie firmy DELPHI . Powróciłem więc do starego radyjka ale to nic nie pomogło.
Może wina nie jest dlatego ze odłączyłem kostkę od awaryjnych, tylko problem leży gdzie indziej.
Jakieś pomysły koledzy i koleżanki.
Jestem z Krakowa jak ktoś był by mi chętny pomóc lub podać jakieś namiary.
[ Dodano: 24-08-2018, 19:14 ]
Wspomnę jeszcze ze to był montaż stacji android od chińczyka😉 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 24-08-2018, 19:18
|
|
|
Jeśli nie odpiąłeš akumulatora podczas grzebania lub włączyłeś zapłon na odpiętej wtyczce to jest powód. błędu srs.
Błąd najszybciej skasujesz niestety w ASO. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
jotbe
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-08-2018, 19:32
|
|
|
Myślisz że mechanicy mieli nie odpowiedni sprzęt do diagnozy?
To że ASO mnie skasuje to biorę pod uwagę, bardziej się terminów obawiam. Ale jak uważasz że to może pomoc to idę w tym kierunku. Dzięki Pozdro.
[ Dodano: 24-08-2018, 19:39 ]
Miał by ktoś może schemat tego gniazda do awaryjnych od asx 2010 lub 2011 bo może problem mam w podłączeniu pinów. |
|
|
|
 |
Verrm
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID 4WD 150KM
|
Wysłany: 27-08-2018, 11:58
|
|
|
jotbe napisał/a: | Myślisz że mechanicy mieli nie odpowiedni sprzęt do diagnozy?
To że ASO mnie skasuje to biorę pod uwagę, bardziej się terminów obawiam. Ale jak uważasz że to może pomoc to idę w tym kierunku. Dzięki Pozdro.
[ Dodano: 24-08-2018, 19:39 ]
Miał by ktoś może schemat tego gniazda do awaryjnych od asx 2010 lub 2011 bo może problem mam w podłączeniu pinów. |
Sprawdz tutaj jesli chodzi o schematy, może będą: http://mmc-manuals.ru/man...11/index_M1.htm
A jeśli chodzi o sprzęt do diagnozy to zależy, jeden mechanik do którego kiedyś oddałem mojego miśla (taki starszawy mały lokalny mechanik) miał wtyki i porzyczył od ASO kompa do miśków. Więc zależy jak trafisz... |
|
|
|
 |
Piotrek616
Nowy Forumowicz
Auto: asx 1.6
|
Wysłany: 27-08-2018, 13:57 Re: Airbag system service required
|
|
|
jotbe napisał/a: | Witam, Podczas wymiany radyjka odłączyłem kostkę od świateł awaryjnych i kontrolek zapięcia pasów. Po wymianie podczas odpalenia zapłonu zapaliła mi się ikonka z poduszką powietrzną i opisem jak w temacie.
Po podłączeniu się pod komputer u mechanika pojawiła się informacja z kodem błędu B1489 - z opisem OBWÓD PRZERWANY LAMPKI OSTRZEGAWCZEJ WYŁ.
Mechanik powiedział ze tego błędu nie można skasować.
Pojechałem do innego na drugi dzień i po podłączeniu się pod kompa okazało mu się to samo i tez nie mógł tego błędu skasować. Zaważyłem ze obydwaj panowie mieli oprogramowanie firmy DELPHI . Powróciłem więc do starego radyjka ale to nic nie pomogło.
Może wina nie jest dlatego ze odłączyłem kostkę od awaryjnych, tylko problem leży gdzie indziej.
Jakieś pomysły koledzy i koleżanki.
Jestem z Krakowa jak ktoś był by mi chętny pomóc lub podać jakieś namiary.
przekeciles zaplon gdy kostka od poduszek byla nie podpieta.mialem to samo podjechalem do elektromechanika wykasowal na miejscu nie wiem jakim urzadzeniem mowil mi ze poszlo oprogramowaniem z lancera.
[ Dodano: 24-08-2018, 19:14 ]
Wspomnę jeszcze ze to był montaż stacji android od chińczyka😉 |
[ Dodano: 27-08-2018, 13:59 ]
przekeciles zaplon gdy kostka od poduszek byla nie podpieta.mialem to samo podjechalem do elektromechanika wykasowal na miejscu nie wiem jakim urzadzeniem mowil mi ze poszlo oprogramowaniem z lancera
[ Dodano: 27-08-2018, 14:02 ]
aha. w ASO Sosnowiec zaspiewali 199zl.u elekromechanika 50zl. |
|
|
|
 |
jotbe
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-08-2018, 06:51
|
|
|
W ASO mitsubishi na jasno górskiej w Krakowie 150zł. Ale niestety i to nie pomogło, panowie sobie nie poradzili z usunięciem błędu. Mam źle podpięte kable do kostki od awaryjnych, taka jest ich diagnoza😢
[ Dodano: 28-08-2018, 07:26 ]
Fajnie by było jak by ktoś podał schemat tej kostki od auta najlepiej do rocznika 2011.
[ Dodano: 28-08-2018, 07:35 ]
[ Dodano: 28-08-2018, 07:38 ]
 |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21019 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 28-08-2018, 10:10
|
|
|
Skontaktuj się z osobą od spraw beznadziejnych, czyli tokyo że Śląska . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
Remus
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubischi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Lip 2018 Posty: 25 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 29-08-2018, 22:32
|
|
|
Jest ten schemat wtyk 105
opis
AUDIO SYSTEM <VEHICLES WITH AUDIO AMPLIFIER (RHD)> (CONTINUED)
Wire colour code
B : Black LG : Light green G : Green L : Blue W : White Y : Yellow SB : Sky blue
BR : Brown O : Orange GR : Grey R : Red P : Pink V : Violet PU : Purple SI : Silver
Verrm dzięki za link |
|
|
|
 |
|