Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana oryginalnego radio
Autor Wiadomość
karmazyn 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-07-2019, 09:42   Wymiana oryginalnego radio

Witam,
czy ktoś wymieniał oryginalne radio w Pajero 3 na coś innego, tak aby zachować wyświetlanie informacji (RDS,itp) na wyświetlaczu?

Z góry dzięki za porady w tej sprawie.

Pozdrawiam
Karmazyn

Purtas 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero / Shogun
Kraj/Country: UK
Wysłany: 10-07-2019, 23:37   

RDS są wysyłane przez stację radiową, wiec wymiana radia w niczym nie przeszkadza.
Ja wymieniałem na radio 2U.

Trzeba tylko zaopatrzyć się w przejściówkę kieszeni do montażu radia w japońskich radiach. Mi się nie udało na szybko dostać, więc tak mam prowizorkę od 6 miesięcy, ale trzyma się i działa prawidłowo.

Sebastian_T 
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Wysłany: 11-07-2019, 08:31   

Purtas, nie przeszkadza, owszem, ale nowe radio nie będzie współpracowało z oryginalnym wyświetlaczem PIII. Na wyświetlaczu nie będzie żadnych informacji, nawet zegarka nie przestawisz bez podpięcia starego radia chociaż na moment.

Purtas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-07-2019, 08:48   

Sebastian_T napisał/a:
Purtas, nie przeszkadza, owszem, ale nowe radio nie będzie współpracowało z oryginalnym wyświetlaczem PIII. Na wyświetlaczu nie będzie żadnych informacji, nawet zegarka nie przestawisz bez podpięcia starego radia chociaż na moment.

Wszystko co jest potrzebne, jest na miejscu. Nie też żadnego problemu zmiany godziny, czy daty, bo to przecież nie jest połączone z radiem. RDS będzie wyświetlany na wyświetlaczu nowego radia, więc zupełnie nic się nie traci.

Sebastian_T 
Forumowicz

Wysłany: 11-07-2019, 10:33   

To swoją drogą, owszem. Ale karmazyn pytał o wyświetlacz, założyłem więc, że chodzi mu o oryginalny, nie ten w nowym radiu ;-)
Gdy miałem jeszcze PIII, zmieniłem radio, stary (kolorowy) wyświetlacz pozostał, radio było 1DIN z wysuwanym ekranem. Na wysuwanym miałem informacje z nowego radia, na oryginalnym wyświetlaczu nie było informacji (mimo podpięcia do oryginalnej wiązki). Stare radio miałem zachowane i w schowku wyprowadzone przewody do podpięcia, żeby ew. zmienić godzinę na starym wyświetlaczu (ot, takie tam moje, nie lubię niezgodności :-D ).

W PIV też mam zmienione radio (miałem bez ekranu), wsadzone 2DIN z Androidem, i też nie komunikuje się z tym malutkim wyświetlaczem pod szybą - godzinę więc zmieniam ręcznie (ale tutaj już mam przyciski do tego).

Purtas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-07-2019, 11:24   

Ale przecież w PIII również masz przyciski do zmiany daty i czasu w oryginalnym wyświetlaczu :)

Sebastian_T 
Forumowicz

Wysłany: 11-07-2019, 14:02   

Pod warunkiem, że masz mały ciekłokrystaliczny.
A jak masz duży kolorowy do GPS (mój PIII miał taki fabrycznie, tyle że GPS miał stareńkie mapy i rozdzielczość chyba 640x480 lub mniejszą; nie mogę teraz znaleźć zdjęcia), to on nie ma przycisków ;-)

Odpowiedz do tematu