|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wymiana oryginalnego radio |
Autor |
Wiadomość |
karmazyn
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-07-2019, 09:42 Wymiana oryginalnego radio
|
|
|
Witam,
czy ktoś wymieniał oryginalne radio w Pajero 3 na coś innego, tak aby zachować wyświetlanie informacji (RDS,itp) na wyświetlaczu?
Z góry dzięki za porady w tej sprawie.
Pozdrawiam
Karmazyn |
|
|
|
 |
Purtas
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero / Shogun
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 10-07-2019, 23:37
|
|
|
RDS są wysyłane przez stację radiową, wiec wymiana radia w niczym nie przeszkadza.
Ja wymieniałem na radio 2U.
Trzeba tylko zaopatrzyć się w przejściówkę kieszeni do montażu radia w japońskich radiach. Mi się nie udało na szybko dostać, więc tak mam prowizorkę od 6 miesięcy, ale trzyma się i działa prawidłowo. |
_________________ -------------------------------------------------------
Mitsubishi Shogun (UK version)
3.2 DI-D, 118kW, V78W, Long, 2004. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-07-2019, 08:31
|
|
|
Purtas, nie przeszkadza, owszem, ale nowe radio nie będzie współpracowało z oryginalnym wyświetlaczem PIII. Na wyświetlaczu nie będzie żadnych informacji, nawet zegarka nie przestawisz bez podpięcia starego radia chociaż na moment. |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
Purtas
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-07-2019, 08:48
|
|
|
Sebastian_T napisał/a: | Purtas, nie przeszkadza, owszem, ale nowe radio nie będzie współpracowało z oryginalnym wyświetlaczem PIII. Na wyświetlaczu nie będzie żadnych informacji, nawet zegarka nie przestawisz bez podpięcia starego radia chociaż na moment. |
Wszystko co jest potrzebne, jest na miejscu. Nie też żadnego problemu zmiany godziny, czy daty, bo to przecież nie jest połączone z radiem. RDS będzie wyświetlany na wyświetlaczu nowego radia, więc zupełnie nic się nie traci. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

|
Wysłany: 11-07-2019, 10:33
|
|
|
To swoją drogą, owszem. Ale karmazyn pytał o wyświetlacz, założyłem więc, że chodzi mu o oryginalny, nie ten w nowym radiu
Gdy miałem jeszcze PIII, zmieniłem radio, stary (kolorowy) wyświetlacz pozostał, radio było 1DIN z wysuwanym ekranem. Na wysuwanym miałem informacje z nowego radia, na oryginalnym wyświetlaczu nie było informacji (mimo podpięcia do oryginalnej wiązki). Stare radio miałem zachowane i w schowku wyprowadzone przewody do podpięcia, żeby ew. zmienić godzinę na starym wyświetlaczu (ot, takie tam moje, nie lubię niezgodności ).
W PIV też mam zmienione radio (miałem bez ekranu), wsadzone 2DIN z Androidem, i też nie komunikuje się z tym malutkim wyświetlaczem pod szybą - godzinę więc zmieniam ręcznie (ale tutaj już mam przyciski do tego). |
|
|
|
 |
Purtas
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-07-2019, 11:24
|
|
|
Ale przecież w PIII również masz przyciski do zmiany daty i czasu w oryginalnym wyświetlaczu |
_________________ -------------------------------------------------------
Mitsubishi Shogun (UK version)
3.2 DI-D, 118kW, V78W, Long, 2004. |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

|
Wysłany: 11-07-2019, 14:02
|
|
|
Pod warunkiem, że masz mały ciekłokrystaliczny.
A jak masz duży kolorowy do GPS (mój PIII miał taki fabrycznie, tyle że GPS miał stareńkie mapy i rozdzielczość chyba 640x480 lub mniejszą; nie mogę teraz znaleźć zdjęcia), to on nie ma przycisków |
|
|
|
 |
|
|