|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
rozwalony akumulator |
Autor |
Wiadomość |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21011 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 08-10-2019, 21:00
|
|
|
piter614 napisał/a: | Szkoda że wcześniej nie pisałem w tej sprawie nie musiał bym dziada targać po schodach do góry
Dzięki raz jeszcze |
Niestety ten moduł pada też w innych modelach, np. lancerze, może kiedyś MMC się szarpnie na kampanię naprawczą, choć moduł ten nie zagraża bezpieczeństwu użytkownika . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
piter614
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2
|
Wysłany: 11-10-2019, 14:27
|
|
|
Bizi78, proszę powiedz mi jeszcze czy w Lancer ten moduł jest w tym samym miejscu?,zgadałem się ze znajomym mówił że ma ten sam problem |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 11-10-2019, 18:07
|
|
|
W lancerze jest za schowkiem pasażera.
 |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
piter614
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2
|
Wysłany: 11-10-2019, 23:12
|
|
|
Dzięki bardzo przekażę znajomemu |
|
|
|
 |
MAL
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 29-11-2020, 17:01
|
|
|
Sorry za odkopanie tematu, ale chyba ten problem dotyczy również mojego outlandera. W zeszłym roku, latem po powrocie z wakacji, samochód nie odpalił, akumulator był całkowicie rozładowany. Odpalił na kablach z innego auta, na drugi dzień znów nie odpalił. Szarpnąłem się kupiłem nowy akumulator - Sebang, ale po jakimś czasie miałem wrażenie że gorzej kręci (jak nie jeździłem często samochodem). Zacząłem mierzyć miernikiem prądy, akumulatora, ładowania, przejrzałem wszystkie bezpieczniki (które nie wskazywały że któryś z układów jest zepsuty) a pobór na mierniku 0.293 A
Jutro z samego rana idę wypiąć moduł bluetooth i sprawdzę jaki będzie pomiar. Jeśli to był ten złodziej prądu to czapki z głów, stawiam piwo.
BINGO. Odpiąłem moduł Bluetooth, i pomiar wskazuje pobór rzędu 0.035 A.
Liczę że akumulator będzie kręcił jak szalony jeszcze długo.
Dziękuję za opisy. |
|
|
|
 |
almatrah
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 / Lancer 1.8
|
Wysłany: 05-01-2024, 22:50
|
|
|
A gdzie w Outlanderze II jest ten modul BT. Też za schowkiem? U mnie są dwa schowki górny z nawiewem i dolny, normalny. Mój model to Clarion Intense Navi 2.0 Mivec. |
_________________ --
Outlander Clarion Intense Navi 2.0 4B11 2012
Lancer Invite 1.8 4B10 2007
 |
|
|
|
 |
Bizi78

|
|
|
|
 |
almatrah
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 / Lancer 1.8
|
Wysłany: 09-01-2024, 14:13
|
|
|
Dziękuję, już widzę. Hands free-ECU czyli S jest u mnie za pokrętłami klimatyzacji. A jak tam najlepiej się dostać ? żeby nic nie popsuć :/
EDIT: OK, na pewnym portalu z filmami znalazłem filmiki jak zdemontować panel od radia i nawigacji, po wyciągnięciu radia jest dobry dostęp do modułu hands free. Ale teraz się tak zastanawiam, u mnie na kierownicy nie ma panelu do obsługi telefonu. Ja mam wersje Clarion. Hmmm.... czyli może nie być u mnie w ogóle tego modułu BT, a prąd coś innego kradnie ?
[ Dodano: 22-09-2024, 22:10 ]
Witam Szanownych Kolegów
Po tygodniowej nieobecności samochód nie odpalił. Jak pisałem już wcześniej, zawsze tak się dzieje, kiedy samochód stoi dłużej. Tym razem wziąłem się za śrubokręt i wykręciłem clariona. Pod clarionem, czyli za regulacją klimy, nie było modułu hands-free. Ale do clariona był podłączony tuner dvbt z dwiema zewnętrznymi antenami (NVOX DVB-T 2010HD).
1. Odłączyłem tuner, bo chyba i tak nie obsługuje dvbt2.
2. Przy okazji stwierdziłem, że clarion jest ciepły, a przecież odłączyłem minus na akumulatorze co najmniej 10 godzin temu. Być może jakoś go wieszał 128GB pendrive - odłączyłem go.
3. Przy okazji zauważyłem, że świeci mi się dioda w zamkniętym schowku. Przypuszczalnie kabel od usb jakoś blokuje wyłącznik ??? Na razie wyciągnąłem diodę.
No i teraz testuje. Za jakiś czas dopiszę dalszą część historii Niestety tym razem akumulator mógł już ucierpieć, bo po 10 godzinach wciąż mi ciągnął 2A (na początku poszedł na maksa na wskaźniku, chyba to 12A).
pozdrawiam wszystkich serdecznie
[ Dodano: 31-03-2025, 22:14 ]
Koledzy Forumowicze
Po czasie muszę powiedzieć, iż te moje działania nie pomogły.
Problemem okazał się oryginalny alarm Gemini. Pomógł Tokyo, który odłączył stary alarm i zakodował alarm w jednostce sterującej. Polecam kontakt z Tokyo, jak ktoś ma problemy z prądem |
_________________ --
Outlander Clarion Intense Navi 2.0 4B11 2012
Lancer Invite 1.8 4B10 2007
 |
|
|
|
|
 |
|
|