Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z pływakiem
Autor Wiadomość
kojotus 
Nowy Forumowicz

Auto: Grandis 2.0 D
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-12-2019, 00:05   Problem z pływakiem

Niech wypowie się ktoś kto wie,to uprości mi mocno diagnozowanie...
Auto to DiD,wskazówka poniżej dolnej ćwiartki,jeszcze sporo do rezerwy, na komputerze wskazanie to 90km,auto gaśnie i nie pali. Po dolaniu paliwa działa normalnie.
Patrząc na zdjęcie zbiornika poniżej wydaje mi się że są tam umieszczone dwa pływaki....ktoś wie który jest od czego ? czy może oba trzeba wymieniać ? któryś kłamie perfidnie zawyżając mi stan paliwa w zbiorniku
W tą dziurę wchodzi pompa która ma pływak,a z rozpoznania wychodzi mi że obok jest drugi ???? po co taki cud ?
Możliwe że uszkodziły się oba jednocześnie ? Bo to w sumie jedna robota chyba będzie,zbiornik trzeba opuścić

Czy da się zdiagnozować to poprzez podłączenie komputera ? Który z pływaków jest uszkodzony.
Jeśli tak to gdzie w Warszawie lub okolicy można to ogarnąć ?
Ostatnio zmieniony przez kojotus 18-12-2019, 23:21, w całości zmieniany 1 raz  

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 18-12-2019, 01:05   

Patrząc na schemat wygląda to jak zdublowanie układów, które ma zabezpieczyć kierowcę przed wyjeżdżeniem paliwa do zera.
Taką mam koncepcję 8) .

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 19-12-2019, 21:36   

Moim zdaniem, jeden czujnik jest do wskazań na wyświetlaczu, drugi do wskazówki poziomu i lampki rezerwy. Ten czujnik z pompą jest dostępny z kabiny pod 2 rzędem siedzeń. Wyjmij go, przekręć kluczyk, żeby zapaliły się kontrolki, ale nie odpalaj. Ruszając pływakiem góra/dół powinien się zmieniać poziom paliwa (uważaj bo system ma bezwładność, żeby ci wskazówka nie latała jak głupia na wybojach). Obserwuj przy ruszaniu pływakiem, czy zasięg też się zmienia. Jeżeli on porusza wskazówką, od poziomu paliwa, to także on powinien uruchamiać kontrolkę rezerwy. Sprawdź czy nie masz przepalonej żarówki.

Odpowiedz do tematu