Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
laptop Medion
Autor Wiadomość
miszozon
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2007, 13:08   

jeśli chodzi o Lenovo to sie zgadzam. Lepiej sie w to nie pakować. Ale wcześniej pisałem o serii T. Myślę, że IBM nie pozwolił by na taki spadek jakości swojego topowego lapka.
Poza tym moim zdaniem nie jest straszną rzeczą kupno poleasingowego komputera. Ja zaryzykowałem i na razie jestem zadowolony. Oczywiście jak bym miał kasę to brał bym nowego.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2007, 13:29   

Piotras Jak przeczytałem Twoj wpis to odniosłem takie same wrażenie jak Hubert :badgrin: :badgrin: Nie mam pojęcie co Ty ze swoim kompem robiłes ale chyba zbytnio o niego nie dbałeś :!: :!: Ja mam compaqa jak i 4 moich znajomych-nikomu jeszcze nic nie siadło-dodam ze maja po jakies 3-4 latka i kupowane były za wielką wodą. Takze osobiscie nic złego o tej firmie powiedzieć nie moge-ogólna zasada jak sie dba to służy długo.............................a nie jak napisał Hubert wbijać nimi gwoździe :twisted: :twisted:

Damianrally jak kupowałem swojego lapka to miałem ten sam problem-pierwsze pytanie na które musisz sobie sam odpowiedziec to do czego ma on Ci służyć :!: :!: jezeli ma zastąpić kompa domowego to Ci odradzam-stacjonarny jest 100 razy lepszy i daje wiecej mozliwosci(mozna go przebudowywać, zmieniac części-jak Ci sie cos zwali to mozesz od biedy kupic zamiennik tani na jakis czas, pełno punktów naprawczych,sklepów-w laptopach juz tego nie ma-części drogie, serwisów mało-sam chce naprawić wyrwaną koncówke od wejscia na słuchawki (moja wina) i w trójmiescie prawie nie ma takich punktów :!: :!: :!: (Szczęsław jak sie znasz na naprawie lapków to założ ineteres bo jest spiore zapotrzebowanie na to-wiem bo sam szukam speca teraz-jak nie znajde to bede musial wysłać do Wawy do serwisu)

Oczywiście kwota jaką dysponujesz tez ma znaczenie- jezeli nie chcesz wyciskac z kompa wszystkiego co sie da to spokojnie jakiegos Acera mozesz sobie sprawić ( znam 3 osoby które maja acery z usa i wiem ze nie maja z nimi problemów-ale nie wiem czy takie same sa sprzedawane u nas :!: )

Moja rada-tego mediona to zostawiłbym w spokoju-na takich kompach to firmy zazwyczaj robia "głównie" kase na czesciach a nie samych kompach.

Pozdrawiam

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-05-2007, 20:55   

Bastek, tanie modele Toshiby i Fujitsu są kiepskie jakościowo.
Jeżeli chodzi o gwarancję, to Asus i Fujitsu-Siemens na pewno daje 2 lata gwaracji na wszystkie modele. Pozostałe firmy albo rok, albo 2 lata, ale tylko na droższe modele (np. Toshiba).
dm17, niestety nie mam sprzętu i doświadczenia w naprawie płyt głównych (ew. proste sprawy typu przelutowanie gniazda zasilania itp).
Ale mogę polecić serwis z W-wy:
http://www.nrc.com.pl/
Naprawiałem u nich ostatnio 2 płyty główne do HP nx8220 - zimne luty pod chipsetem. Chłopaki przelutowały układy scalone BGA (dodatkowo klejone do PCB) - wyjątkowo wredna robota.
Cena usługi nie była niska (400zł netto od sztuki), ale wygląda na to, że zrobili dobrze i narazie notki śmigają bez bólu. Jeżeli zastosowali dobrą cynę to powinno być dobrze na lata.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2007, 22:20   

No wlasnie problem w tym ze szukam kogos z trójmiasta -do Wawy moge wysłać do seriwsu ale wtedy pozbęde sie kompa na pewnie 1,5 tygodnia. A ja chce oddac , zapłacić i za kilka godzin odebrać...............no i tu pojawia sie problem bo bardzo mało osób to robie- jak ktoś ma łeb do kompów to panowie ogromny rynek przed wami.....................

Leppe 
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Wysłany: 02-06-2007, 08:09   

Jeśli miałbym wybierać to wybrałbym DELL-a lub IBM. Compaq i HP to od niedawna ta sama firma, a Acer sam miałem Acera i padła w nim grafika u kuzynki zresztą też, a miałem bardzo wypasioną wersję niestety grafika jest zintegrowana z płytą główną i laptopa można wywalić bo wymiana płyty głównej to zbyt drogi bajer. Jeśli hodzi o MEDIONA to servisanci u których był mój laptop wypowiadali się całkiem pozytywnie (jeśli chodzi o laptopy), zastanówmy się skąd tak niska cena w firmie MEDION ano ponoć robią swój sprzęt na firmowych częściach sony oraz innych znanych firm ale markują własnym logo. Mimo wszystko wybrałbym DELL-a tudzież IBM. :ANAL:
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 02-06-2007, 10:49   

Dowiedzialem sie niedawno, ze jak sie kupuje notebooka na firme to ma sie tylko rok gwrancji. Moj sluzbowy acer ma tylko windowsa, offica, gadu gadu, gimpa, snagita i to tyle z programow zainstalowanych. Sluzy tylko do robienia prezentacji, netu i pisania dokumetow.

Ale moja dziewczyna ma takiego samego, oglada na nim filmy, poinstalowane ma przez brata jakies gry i rozne pierdoly i system ledwo co dziala. A duzy wplyw na stabilnosc systemu maja podzespoly.

Moj acer jest ogolnie zadbany wiec po za luzna obudowa w jednym miejscu (moze jakis zatrzask strzelil) wygalda i dziala ok. Ale laptop mojej dziewczyny, ktory ciagle lata pomiedzy biurkiem, lozkiem, trzymaniem na kolanach itp jest caly popekany. Poprostu tandtny plastik.

Ja bym acera nie kupil...raczej :P (raczej, bo znajac zycie moglbym sie polasic na lepsze parametry w nizszej cenie, ale myslac racjonalnie...niepolecam) :D

Odpowiedz do tematu