Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z odpalaniem , obrotami i dławieniem silnika.
Autor Wiadomość
kuba!!! 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.6 98km 2003r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-12-2022, 20:30   

Krzyzak,
Jest dokładnie jak piszesz i jak sonda jest zwalona to gaz też będzie kulał.
Druga sprawa że nawet Jak sonda zwalona to auto by odpalało by normalnie i dopiero po jakimś czasie by były klopoty

mateo000 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer CS9W 2.0
Wysłany: 10-12-2022, 14:56   

Siema!
Pompa robi ponad 90l/godz tj. Ponad 1,5l na minutę. Z tym ile mam wtrysków jest długa historia, wiec ogólnie, mam tylko jedne, kupione u gościa pod Warszawa(chyba)

Co do tego czy bierze dwa paliwa - już zakręciłem zawór w butli. Nic się nie zmieniło.

Przedłużyliśmy z bratem przed chwila instalacje i mamy filmiki z pracy wtryskiwaczy. Na moje oko, działają wszystkie tak samo. Podrzucam linki

https://youtu.be/hbsHocbd7m8

https://youtu.be/5-jT7P9rYks

Po wymianie sondy (za katalizatorem) obie sondy dają sygnał na komputerze, ale nie przez cały czas… nie wiem czy tak powinno być. Zwłaszcza druga czasem milczy.

A co ważne, po kręceniu pompą, paliwo szło do wtrysków, ale nic nie wypadało z powrotu z listwy. Co myślicie??

kuba!!! 
Forumowicz

Wysłany: 10-12-2022, 23:17   

Regulator ciśnienia paliwa do sprawdzenia. Obstawiam jego jako winowajcę problemu z odpalaniem.

mateo000 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-12-2022, 09:27   

kuba!!! napisał/a:
Regulator ciśnienia paliwa do sprawdzenia. Obstawiam jego jako winowajcę problemu z odpalaniem.

Dzięki Kuba. Niestety, z przepływomierzem jest taka historia, ze mam dwa i (drugi tez używany) i na obydwóch jest taki sam efekt. Przepalenie ich czymś do czyszczenia układu paliwowego może pomoc?

kuba!!! 
Forumowicz

Wysłany: 11-12-2022, 11:53   

Nie pisze o przepływomierzu, tylko o regulatorze ciśnienia paliwa
https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=MMC202203&ssd=%24%2AKwEvGwoTWEhhXFZ9VVUbJXdjQ0RaKyQpKDopFmY-bzgnPkE7aGg1PyYqZ2NpW2JmPnQnPkE4MT54d2ZwdF8qKyxWLCsuBWh6P39yOCctNzsxaGw_LSg3KCkrO2hoPz8mOSssLzQodXkJKCkrXC0sKy93HnRgYm1_dVxgOydobD0-WSwtKlApdH0XPzA7OHA-ITlmCQUkSzk2PT54dWZwdj9QVVBQUC07OQAAAABz8SXe%24&vid=0&cid=&uid=51462&q=
Numer 07803 na schemacie. Sprawdź to. Wpisz sobie w google objawy uszkodzonego regulatora ciśnienia.

mateo000 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-12-2022, 12:56   

kuba!!! napisał/a:

Numer 07803 na schemacie. Sprawdź to. Wpisz sobie w google objawy uszkodzonego regulatora ciśnienia.

Dokładnie to miałem na myśli. Kupiłem druga listwę wtryskowa razem z tym. Może faktycznie, po prostu obydwa Lancery (mój i dawca) przez to przestały jeździć.

Kristof128 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 4G63
Wysłany: 11-05-2023, 20:04   

Witam,
U mnie występuje dokładnie taki sam objaw, źle odpala, szarpie na benzynie. Na gazie wszystko ładnie chodzi.
Czy komuś udało się rozwiązać problem?

Mechanicy za takie coś się nie chcą brać, "bo stary samochód to już nie warto" albo z góry zakładają, że będą wymieniać wszystko, aż do skutku, co w przypadku złego obrotu sprawy skończy się górą wydanego grosza i beż żadnych efektów.

Odpowiedz do tematu