|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów CVT |
| Autor |
Wiadomość |
Volo
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-02-2026, 16:33
|
|
|
Ja użyłem Amsoil CVT i nie zauważyłem jakiś oznak, nawet nie wiedziałem, że są różnice w tych olejach.
Poza tym u mnie w skrzyni, uszczelka dekla filtra chłodniczki jest sporo mniejsza niż tutaj polecana i dostępna w oficjalnych katalogach, moja jest niby razem z deklem w cenie ok 90-100zł. Oczywiście, na forach można wyszukać zamiennik samej uszczelki |
| |
|
|
|
 |
Moris29
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander PHEV
|
Wysłany: Dzisiaj 13:13
|
|
|
| Rander napisał/a: | | Piotrel03 napisał/a: | | Witam. Mam pheva z 2014 roku z przebiegiem 170 tys. Do zeszłego roku serwisowany był w ASO i tam twierdzą, że oleju w CVT się nie wymienia. (...)? |
To zdecyduj się, czy masz PHEV, czy spaliniaka z CVT. Bo PHEV nie ma żadnej skrzyni biegów, tylko mokre sprzęgło wielotarczowe. |
Witam wszystkich. Mam PHEV z 2018 z silnikiem 2,0, która z powyższych wypowiedzi jest prawdziwa? |
_________________ Pozdrawiam Maciej |
|
|
|
 |
waran73
Forumowicz
Auto: m.space runner 93r. 1.8b
Pomógł: 8 razy Dołączył: 06 Mar 2010 Posty: 211 Skąd: przemysl
|
Wysłany: Dzisiaj 13:58
|
|
|
| Witam.1- W modelu phev NIE MA skrzyni CVT..jest tam jednobiegowe ustrojstwo..i olej w tym ustrojstwie można zmienić--jam tak uczynił gdy mój phev miał coś tam 180, czy 190 tysiecy przebiegu..nie pamietam bo juz kilka lat minęło.. 2- Serwisy tłumnie odradzają wymianę oleju w róznych skrzyniach tłumacząc że producent nie zaleca..3-producenci nie maja interesu w tym by wszystko z autem było dobrze i trwało to dobrze długie lata.. |
|
|
|
 |
|
|
|