Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Shogun, dawniej Pajero a gdzieniegdzie Montero
Autor Wiadomość
Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: Wczoraj 22:24   

edmunek napisał/a:

Widzisz. Od tego się własnie zaczęło że miałem po prostu kupić Vevora. 350-400 zł i jest.
A że mam dwa 0.5kWh przenośne power station to bezproblemowo mogę podpiąć na prąd na wiele dni.
Ale przed zakupem żona mi zwróciła uwagę na takie rzeczy jak hałas podczas pracy (ta tykająca pompka) czy spaliny.
I że jaki jest sens, jechać (starym bo starym dieslem) w dzicz, w przyrodę, aby w nocy cały czas chodziła dieslowa grzałka i waliła spalinami na całą okolicę.
O ile jeszcze bylibyśmy sami, to może jeszcze bym jakoś to przeżył, ale znając życie to będzie ktoś obok i po prostu nie chciałbym przeszkadzać.
Nawet wyjazd gdzieś na urlop (może w końcu Alpy w Szwajcarii) gdzie wieczorem spadnie temp.
Włączyłbym grzałkę, ale będąc na polu namiotowym to zaraz będzie raban...

No nie widzę tego w czarnych barwach tak jak TY, Cykanie pompki od vebasto to najmniejszy problem, są już ciche modele to raz można wymienić, wcale nie śmierdzi to dwa, i jest tanio i ON wszędzie dostaniesz. Przejmujesz się sąsiadami a tu się trafi ze z jego przyczepy będzie tłukła pompa lub wentylator lodówki na gaz. wyziew gazów z ogrzewania itp. To jest cześć tej zabawy.
Co do dwóch power banków 0.5kw... to chyba do ładowania tel i lodówki kompresorowej. Zapomnij ze z tego cokolwiek nagrzejesz a tym bardziej cienki namiot. Jak jesteś na polu namiotowym ratuje cię gniazdko i prąd.
Ja mam lifepo4 280Ah co daje jakieś 3.5kwh a na dachu 480W i taki zestaw realnie na kilka dni jak nie ma słońca. Jak coś w razie w odpalam silnik i się ładuje z alternatora do max 50A, w trakcie jazdy również, to pozycja obowiązkowa np na skandynawie lub jesień, właśnie zrobiłem grzanie wody z silnika wiec jeszcze więcej prądu mi zostanie. Grzanie kampervana mam na vevora właśnie, jak wiekszośc busów jak nie vebasto/chinbasto to są trumy gazowe ale to już z 10x wiecej kosztuje a ja nie chciałem butli z gazem wozić. Paliwo dostaniesz wszędzie a wymiana czy tankowanie butli to już robi się zabawa. U ciebie można by to jako ogrzewanie postojowe zrobić i zaciagało by ładnie powietrze z dachu a tylko sobie rure do namiotu ciagniesz a webasto schowane ładnie z bagazniuku np.
Zrobisz jak uwazasz, ale radził bym zobaczyć jak chodzi taki Vevor jako ogrzewanie,.
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Odpowiedz do tematu