|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[CS9 2.0DOHC] 1500 obrotów na jałowym po czyszczeniu przepus |
| Autor |
Wiadomość |
KrisU_chiha
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer VII CS9A 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: Wczoraj 21:31 [CS9 2.0DOHC] 1500 obrotów na jałowym po czyszczeniu przepus
|
|
|
Pacjent Lancer VII 2004 rok 2.0 DOHC
Przychodzę do was z dość ciekawym problemem. Czyściłem przepustnice w myjce ultradźwiękowej oraz wymieniałem termostat (dwa na raz, jak teraz o tym pomyślę to bardzo głupie), ale po złożeniu i odpaleniu pojawiły się problemy. Samochód na jałowym stoi na 1500 obrotów a podczas toczenia faluje w zakresie 1k-2k. Oczywiście uszczelka przepustnicy nowa. Próbowałem:
-nauki obrotów ale nic to nie dało,
-zatykałem też węże PEA, nic,
-kręciłem TPS ale obroty szły tylko w górę,
-psikałem break cleanerem wszędzie gdzie może puszczać ale również nic,
-linka od gazu luźna,
-krokowy również sprawdzony, jak odepnę wtyczkę to wskakuje na 3k obrotów,
-odma również zatykana i nic.
Przy okazji auto cały czas lekko popierduje. Na podstawowym OBD pokazuje, że przepustnica normalnie jest zamknięta a według MAF auto pobiera ~4,5g/s powietrza. Jakiekolwiek spadki pojawiają się w 3 sytuacjach:
-jak zatkam trochę wlot za filtrem ale przed MAFem,
-jak odepnę MAFa (dalej pierdzi ale spada do ok. 800-900 obrotów),
-jak zdejmę rurę dolotu z przepustnicy.
Szukałem po internecie, znajomych, na forum, również szukałem jakiejś odpowiedzi w AI ale nic sensownego nie dostałem. Może ktoś miał podobnie i wie co może być nie tak? |
|
|
|
 |
|
|
|