Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Szukam pomysłów na wyjący alarm
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2005, 11:39   Szukam pomysłów na wyjący alarm

Od paru dni co noc pod moim blokiem wyje alarm w jakimś samochodzie. Tak co 5 minut i trwa to ze 30 sekund. Wszystko jest fajnie, tylko drugą noc mam zawaloną, bo jak już dam się w nocy obudzić to mnie trafia szlag.

Nie dojrzałem jeszcze do wyjścia z dwóch powodów:
1. Przyzwoitość póki co nie pozwala mi być wandalem
2. Zastanawiam się nad dobrym sposobem rozwiązania tego problemu

Pierwsza myśl była taka, żeby zrobić to co zrobił Radek Pazura w serialu bodaj "Sfora". Wyszedł z domu, rozwalił szybę od strony kierowcy, otworzył klapę i wyrwał syrenę.

No ale waham się...

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-11-2005, 11:53   

JAk jest dostęp do syreny od dołu pod samochodem to kup piankę poliuretanową za 7zł. i wstrzyknij w syrenę, wystarczy.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 16-11-2005, 11:56   

Po jakims czasie aku sam sie rozladuje.

Z drugiej strony - skoro wlasciciel nic nie robi, to pewnie nie zareaguje takze, jak mu syrenke wyrwiesz.

Moje osobiste przezycia:
kiedys osiedlowy zlodziej ukradl mi nakretki z kol i malo sie nie zabilem (kolo trzymajace sie na 1 nakretce); wiec ustawilem czulosc alarmu na max. i wlaczal sie nawet przy spadajacym lisciu - fakt - budzielem sie wtedy czesto (akurat jesien i spadaly liscie, wiatr), ale juz wiecej mi sie problem z bandziorem nie przytrafil - musisz zrozumiec drugiego czlowieka, bo moze wlasnie mu sie podobna tragedia przydarzyla.

albo to jakies zwarcie, niedomkniete drzwi (wiatr nimi rusza, spada napiecie na czujniku drzwi i alarm wyje)

mozesz tez uzyc zatyczek do uszu - takie pomaranczowe

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2005, 12:01   

Student napisał/a:
JAk jest dostęp do syreny od dołu pod samochodem to kup piankę poliuretanową za 7zł. i wstrzyknij w syrenę, wystarczy.

Pomysł całkiem fajny. Szybko schnie taka pianka?

[ Dodano: 16-11-2005 ]
Krzyzak napisał/a:

musisz zrozumiec drugiego czlowieka, bo moze wlasnie mu sie podobna tragedia przydarzyla.

W moim smutnym miasteczku jest wkoło ze 4 parkingi strzeżone. Za 90 PLN miesięcznie nie będzie musiał się bać o swoje cacko.

Krzyzak napisał/a:

mozesz tez uzyc zatyczek do uszu - takie pomaranczowe

Kupię od razu dla sąsiadów ;-) I będę sprzedawał po dumpingowych cenach

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 16-11-2005, 12:16   

Schnie szybko, a jak zostanie troche pianki po syrence mozesz wstrzyknac troche pianki pod uszczelki drzwi w ramach rewanzu :twisted: - zartuje ofkors..... Gorzej jak do wstrzykniecia pianki bedziesz musial wybic szybe i podniesc maske......

A na powaznie bardzo skuteczna metoda na taki samochod jest tel. do najblizszego komisariatu policji. Psim obowiazkiem psow jest przyjazd i interwencja. Znajomy doprowadzil w podobnej sytuacji do sholowania auta na policyjny parking, a ze wlasciciel byl w tym czasie na wakacjach - bulnal za parkowanie jak za mokre zborze (ponad 100 zl/doba, a auto wrocilo po miesiacu z naprawionym alarmem) - pewnie bardziej oplacalne byloby dla niego rozwiazanie silowe....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 16-11-2005, 13:33   

Bartek napisał/a:
A na powaznie bardzo skuteczna metoda na taki samochod jest tel. do najblizszego komisariatu policji.

I ten sposób też bym właśnie polecał. Podpada to chyba pod zakłócanie ciszy nocnej.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 16-11-2005, 13:39   

JCH napisał/a:
Podpada to chyba pod zakłócanie ciszy nocnej.

DOKLADNIE :twisted:

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 16-11-2005, 14:02   

Spalić go - to teraz modne :mrgreen:

Mitsumaniaki QR-Code:

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 16-11-2005, 17:23   

ja bym podszedł do wlaściciela i powiedział żeby go troche odczulił - może dopiero założył i nie wie że tak można. A jak nie bedzie zbyt uprzejmy to zrób coś w stylu: czytaj wyżej :D . A co do umiejscowienia syreny to u mnie ani od dołu ani od góry nie mam dostępu :) tak sprytnie mi to założyli :)

Czas może na Space Stara dla żony?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Wysłany: 16-11-2005, 17:32   

Gorzej jak nie wiesz, kto jest wlascicielem, niech niebieskie sie martwi......(albo straz pozarna - bardzo spodobal mi sie ten pomysl ;) - syrenka tez sie spali ;) ;);) )

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 16-11-2005, 19:36   

Leppe kiedyś mówił, że zwykła gaśnica też jest dobra na syrenkę...żaden scalak w naszych warunkach nie wytrzymuje tak niskiej temperatury, syreanka milknie :D

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 16-11-2005, 21:18   

No dobra - to jeszcze sposob na psy szczekajace u sasiadow:
dzwonimy na policje i mowimy, ze pies szczeka juz od 3 dni i nocy i moze wlasciciel(ka) zszedl - oni przyjezdzaja, wywazaja drzwi i jest git - sie wlasciciel ucieszy jak wroci

pisze to, bo mam takich sasiadow, ktorzy mysla, ze mieszkaja sami i jak wyjezdzaja to zostawiaja psa na noc - niestety jest to strasznie meczace - w koncu to nie psia buda lecz budynek dla ludzi przede wszystkim.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 16-11-2005, 21:27   

Krzyzak napisał/a:
No dobra - to jeszcze sposob na psy szczekajace u sasiadow:...

miałem podobnie, nastepnego dnia poszedłem do pobliskiego papierniczego i kupiłem taką petardke TIGER czy jakoś tak (jak laska trotylu z lontem malowana w khaki). Jak w nocy znowu wszystkie psy z okolicy ujadąły do siebie, to podpaliłem i wywaliłem jak najdalej od domu.
Huk jak z haubicy zaprowadził ciszę na całą noc i kilka nastepnych. Od tamtej pory sąsiad często zamyka psa na noc, a temu nawet przez myśl nie przyjdzie szczekać na coś, czego nie widzi...aż miło sie śpi :D

Piotruś Pan
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2005, 21:27   

Tylko i wyłącznie telefon do przyjaciela 997 lub 112 Jak mówisz że nie możesz spać to poprostu sukcesywnie nie daj spać Policji wystarczy w jedna noc kilka telefonów do nich a na 100 % na drugi dzień ustalą właściciela wyjącej syreny i następna ciha noc to działa na mur wiem :twisted:

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 17-11-2005, 01:07   

Aaaaaaaaaaaaaa to jeszcze słyszałem jak to sąsiad uciszał drugiego sąsiada i podczas standardowej impry u ludków był tylko huk w drzwi - kolo wyszedł i w drzwiach zastał wbitą siekerę pod nią karteczka , że w tym bloku obowiązuje cisza nocna od 23,00 - i od tej pory cisza .

Mitsumaniaki QR-Code:

Odpowiedz do tematu