Szukam pomysłów na wyjący alarm |
Autor |
Wiadomość |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2005, 11:39 Szukam pomysłów na wyjący alarm
|
|
|
Od paru dni co noc pod moim blokiem wyje alarm w jakimś samochodzie. Tak co 5 minut i trwa to ze 30 sekund. Wszystko jest fajnie, tylko drugą noc mam zawaloną, bo jak już dam się w nocy obudzić to mnie trafia szlag.
Nie dojrzałem jeszcze do wyjścia z dwóch powodów:
1. Przyzwoitość póki co nie pozwala mi być wandalem
2. Zastanawiam się nad dobrym sposobem rozwiązania tego problemu
Pierwsza myśl była taka, żeby zrobić to co zrobił Radek Pazura w serialu bodaj "Sfora". Wyszedł z domu, rozwalił szybę od strony kierowcy, otworzył klapę i wyrwał syrenę.
No ale waham się... |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2005, 11:53
|
|
|
JAk jest dostęp do syreny od dołu pod samochodem to kup piankę poliuretanową za 7zł. i wstrzyknij w syrenę, wystarczy. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-11-2005, 11:56
|
|
|
Po jakims czasie aku sam sie rozladuje.
Z drugiej strony - skoro wlasciciel nic nie robi, to pewnie nie zareaguje takze, jak mu syrenke wyrwiesz.
Moje osobiste przezycia:
kiedys osiedlowy zlodziej ukradl mi nakretki z kol i malo sie nie zabilem (kolo trzymajace sie na 1 nakretce); wiec ustawilem czulosc alarmu na max. i wlaczal sie nawet przy spadajacym lisciu - fakt - budzielem sie wtedy czesto (akurat jesien i spadaly liscie, wiatr), ale juz wiecej mi sie problem z bandziorem nie przytrafil - musisz zrozumiec drugiego czlowieka, bo moze wlasnie mu sie podobna tragedia przydarzyla.
albo to jakies zwarcie, niedomkniete drzwi (wiatr nimi rusza, spada napiecie na czujniku drzwi i alarm wyje)
mozesz tez uzyc zatyczek do uszu - takie pomaranczowe |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2005, 12:01
|
|
|
Student napisał/a: | JAk jest dostęp do syreny od dołu pod samochodem to kup piankę poliuretanową za 7zł. i wstrzyknij w syrenę, wystarczy. |
Pomysł całkiem fajny. Szybko schnie taka pianka?
[ Dodano: 16-11-2005 ]
Krzyzak napisał/a: |
musisz zrozumiec drugiego czlowieka, bo moze wlasnie mu sie podobna tragedia przydarzyla.
|
W moim smutnym miasteczku jest wkoło ze 4 parkingi strzeżone. Za 90 PLN miesięcznie nie będzie musiał się bać o swoje cacko.
Krzyzak napisał/a: |
mozesz tez uzyc zatyczek do uszu - takie pomaranczowe |
Kupię od razu dla sąsiadów I będę sprzedawał po dumpingowych cenach |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 16-11-2005, 12:16
|
|
|
Schnie szybko, a jak zostanie troche pianki po syrence mozesz wstrzyknac troche pianki pod uszczelki drzwi w ramach rewanzu - zartuje ofkors..... Gorzej jak do wstrzykniecia pianki bedziesz musial wybic szybe i podniesc maske......
A na powaznie bardzo skuteczna metoda na taki samochod jest tel. do najblizszego komisariatu policji. Psim obowiazkiem psow jest przyjazd i interwencja. Znajomy doprowadzil w podobnej sytuacji do sholowania auta na policyjny parking, a ze wlasciciel byl w tym czasie na wakacjach - bulnal za parkowanie jak za mokre zborze (ponad 100 zl/doba, a auto wrocilo po miesiacu z naprawionym alarmem) - pewnie bardziej oplacalne byloby dla niego rozwiazanie silowe.... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 16-11-2005, 13:33
|
|
|
Bartek napisał/a: | A na powaznie bardzo skuteczna metoda na taki samochod jest tel. do najblizszego komisariatu policji. |
I ten sposób też bym właśnie polecał. Podpada to chyba pod zakłócanie ciszy nocnej. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 16-11-2005, 13:39
|
|
|
JCH napisał/a: | Podpada to chyba pod zakłócanie ciszy nocnej. |
DOKLADNIE |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 16-11-2005, 14:02
|
|
|
Spalić go - to teraz modne |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 16-11-2005, 17:23
|
|
|
ja bym podszedł do wlaściciela i powiedział żeby go troche odczulił - może dopiero założył i nie wie że tak można. A jak nie bedzie zbyt uprzejmy to zrób coś w stylu: czytaj wyżej . A co do umiejscowienia syreny to u mnie ani od dołu ani od góry nie mam dostępu tak sprytnie mi to założyli |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Bartek

|
Wysłany: 16-11-2005, 17:32
|
|
|
Gorzej jak nie wiesz, kto jest wlascicielem, niech niebieskie sie martwi......(albo straz pozarna - bardzo spodobal mi sie ten pomysl - syrenka tez sie spali ;);) ) |
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 16-11-2005, 19:36
|
|
|
Leppe kiedyś mówił, że zwykła gaśnica też jest dobra na syrenkę...żaden scalak w naszych warunkach nie wytrzymuje tak niskiej temperatury, syreanka milknie |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-11-2005, 21:18
|
|
|
No dobra - to jeszcze sposob na psy szczekajace u sasiadow:
dzwonimy na policje i mowimy, ze pies szczeka juz od 3 dni i nocy i moze wlasciciel(ka) zszedl - oni przyjezdzaja, wywazaja drzwi i jest git - sie wlasciciel ucieszy jak wroci
pisze to, bo mam takich sasiadow, ktorzy mysla, ze mieszkaja sami i jak wyjezdzaja to zostawiaja psa na noc - niestety jest to strasznie meczace - w koncu to nie psia buda lecz budynek dla ludzi przede wszystkim. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 16-11-2005, 21:27
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | No dobra - to jeszcze sposob na psy szczekajace u sasiadow:... |
miałem podobnie, nastepnego dnia poszedłem do pobliskiego papierniczego i kupiłem taką petardke TIGER czy jakoś tak (jak laska trotylu z lontem malowana w khaki). Jak w nocy znowu wszystkie psy z okolicy ujadąły do siebie, to podpaliłem i wywaliłem jak najdalej od domu.
Huk jak z haubicy zaprowadził ciszę na całą noc i kilka nastepnych. Od tamtej pory sąsiad często zamyka psa na noc, a temu nawet przez myśl nie przyjdzie szczekać na coś, czego nie widzi...aż miło sie śpi |
|
|
|
 |
Piotruś Pan [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2005, 21:27
|
|
|
Tylko i wyłącznie telefon do przyjaciela 997 lub 112 Jak mówisz że nie możesz spać to poprostu sukcesywnie nie daj spać Policji wystarczy w jedna noc kilka telefonów do nich a na 100 % na drugi dzień ustalą właściciela wyjącej syreny i następna ciha noc to działa na mur wiem |
|
|
|
 |
luk_szc
Mitsumaniak mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
|
Wysłany: 17-11-2005, 01:07
|
|
|
Aaaaaaaaaaaaaa to jeszcze słyszałem jak to sąsiad uciszał drugiego sąsiada i podczas standardowej impry u ludków był tylko huk w drzwi - kolo wyszedł i w drzwiach zastał wbitą siekerę pod nią karteczka , że w tym bloku obowiązuje cisza nocna od 23,00 - i od tej pory cisza . |
_________________ Luk Carisma Automat 1,8 GDI EXE
Mitsumaniaki QR-Code:

|
|
|
|
 |
|