Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotoradary
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-12-2005, 21:41   Fotoradary

Zapraszam na forum.fotoradary.pl w celu wspolnego zbudowania bazy fotoradarow w Polsce.

Jesli odzew bedzie jakis sensowny i pojawia sie dane pozwalajace na stworzenie ladnego systemu wyszukiwania fotoradarow w wybranej okolicy zostanie stworzona strona.

Zakladam, ze forum bedzie sluzylo nie tylko unikaniu zdjecia u najdrozszego fotografa w kraju ale pozwoli okreslic miejsca ktore uzytkownicy forum uznaja za niebezpieczne gdzie nalezy szczegolnie uwazac na drodze.

Przykladem takiego miejsca w Szczecinie moze byc poprawiony juz zakret przy rozjezdzie Zdroje/kierunek os.Sloneczne gdzie jadac od centrum wieksza predkosca samochody byly po prostu wyrzucane z jezdni - przyjezdni o tym nie wiedzieli i to narazalo ich zycie na niebezpieczenstwo.

Zapraszam do uzytkowania forum. Aby dodac cos na fora wojewodzkie nalezy sie zarejestrowac - chce w ten sposob uniknac dodawania nierzetelnych informacji przez osoby 'anonimowe'.

chwalow
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2005, 21:49   Śliskie???

Arku!
Ale ja mam pisać w woj śliskim??? :lol: :lol: :lol:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 17-12-2005, 22:08   Re: Śliskie???

chwalow napisał/a:
Arku!
Ale ja mam pisać w woj śliskim???

Ano ślisko u nas się zrobiło ;)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-12-2005, 23:00   

Poprawione ;)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 00:25   

spytajcie gdzie, a moja automapa wam powie gdzie w danym miescie stoja stacjonarne fotoradary lub gdzie w okolicy sa czarne punkty - kolejny plus palma z navi.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 09:42   

arturro napisał/a:
spytajcie gdzie, a moja automapa wam powie gdzie w danym miescie stoja stacjonarne fotoradary lub gdzie w okolicy sa czarne punkty - kolejny plus palma z navi.

A to jest jakoś aktualizowane? Bo jeśli tak, to faktycznie niezły feature :-)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 13:24   

najnowsza automapa ma w sobie wszystkie stacjonarne fotoradary w danym miejscu/miescie i czarne punkty oznaczone jako punkty pui (jest b. wiele kategorii np. stacje benzynowe itd), dodatkowo na stronie http://www.mobilne.net/ wielu uzytkownikow podaje nowe wspolrzedne stacjonarnych fotoradarow lub poprostu postoju policji ktore sobie mozna wgrac do automapy.
Ostatnio zmieniony przez arturro 18-12-2005, 18:18, w całości zmieniany 1 raz  

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 17:44   

ArekP - wprawdzie to nie to samo co forum, ale aktualizowana mapa istnieje, choć nie wiem czy wystarczająco szczegółowa:
http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 18-12-2005, 20:42   

nawet taki temat załozyłem: Radary w Polsce

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-12-2005, 20:50   

Chlopaki ... czy to ma na celu mnie zniechecic? ;-)

Wiem o istnieniu oprogramowania na palmy z bazami wszystkiego co ludziom przyszlo do glowy zindeksowac (fotoradary, stacje benzynowe, budki z piwem a moze znalazlby sie modul ze stalymi miejscami pobytu prostytutek). Widzialem tez mape do ktorej link podaliscie.

Adres fotoradary.pl mam od jakiegos czasu i doszedlem do wniosku ze marnowac sie nie powinien. Jesli ktos odwiedzajacy adres zauwazy, ze forum dziala to byc moze dopisze swoje 'pozycje'. Prawde mowiac spodziewalem sie wsparcia z Waszej strony a dostalem cos przeciwnego ;) No coz ... po prostu tworzenie bazy potrwa dluzej.

ps. jesli danych bedzie wystarczajaco duzo aby tworzyc mape/trasowanie lub inne wymysly to bede o tym myslal. A jak sie ktos trafi z ciekawa propozycja finansowa to pchne domene (bo tak samo jak kilkadziesiat innych kupilem z takim zamiarem).

chwalow
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 22:29   nie denerwować sie prosze :)

Spoko Arku - myśle że wszystcy się przyłożą do tego.
w końcu niekażdy ma palma i navi 8)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-12-2005, 22:39   

arekp napisał/a:
Wiem o istnieniu oprogramowania na palmy z bazami wszystkiego co ludziom przyszlo do glowy zindeksowac (fotoradary, stacje benzynowe, budki z piwem a moze znalazlby sie modul ze stalymi miejscami pobytu prostytutek). Widzialem tez mape do ktorej link podaliscie.

tylko ze ja pisalem o oprogramowaniu automapy w ktorej autorzy wpisali "adresy" fotoradarow, troche tez dziwnie do tego podchodzisz skoro sam piszesz o pomocy dla ciebie w uzupelnianiu, a juz gotowe zindeksowanie ci nie pasuje. skoro cos takiego juz jest to mozna z tego skorzystac.

[ Dodano: Nie Gru 18, 2005 10:56 pm ]
chwalow napisał/a:

nie chodzi mi o to zeby kazdy sobie kupil navi, chodzilo mi o to ze jesli ktos chce to niech napisze miejsce ktore go interesuje, a ja mu odpisze gdzie w danym miescie sa stacjonarne fotoradary.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-12-2005, 23:04   

arturro napisał/a:
tylko ze ja pisalem o oprogramowaniu automapy w ktorej autorzy wpisali "adresy" fotoradarow, troche tez dziwnie do tego podchodzisz skoro sam piszesz o pomocy dla ciebie w uzupelnianiu, a juz gotowe zindeksowanie ci nie pasuje. skoro cos takiego juz jest to mozna z tego skorzystac.

Nie pamietam jakie oprogramowanie bylo w palmie ktory testowalem ale dalo sie do niego dogrywac 'mapy' - pliki z lokalizacjami - i praktycznie wszystko dalo sie tam opisac.

Co do skorzystania z gotowych danych ... sa dwa powody dla ktorych utworzylem puste forum zamiast pelnego:

1) nie wiem na ile prawdziwe sa informacje na nich zawarte i wole aby baza byla tworzona z aktualnymi namiarami
2) to, ze dane chocby przykladowej mapy sa publicznie dostepne w internecie nie oznacza, ze mozna sobie je dowolnie kopiowac i modyfikowac dlatego wole aby baza ktora chce udostepnic byla stworzona od zera - choc zanim uruchomilem forum mialem zamiar skontaktowac sie z autorami tamtego rozwiazania co byc moze uczynie

chwalow
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2005, 09:16   

arturro napisał/a:
[ Dodano: Nie Gru 18, 2005 10:56 pm ]
chwalow napisał/a:

nie chodzi mi o to zeby kazdy sobie kupil navi, chodzilo mi o to ze jesli ktos chce to niech napisze miejsce ktore go interesuje, a ja mu odpisze gdzie w danym miescie sa stacjonarne fotoradary.

Wiem Arturro że o to chodzi, a mnie chodzi o to, że nie każdy ma szanse mieć na pokładzie takie cacko i będą sobie np drukować miejsca z fotoradarami albo z lotnymi "pewnymi" brygadami pieczarek a czy bedą to robić dzięki Tobie czy dzięki mapie z forum Arka to już niema znaczenia - im więcej informacji na ten temat tym lepiej zawsze można zweryfikować dokładność pozycji "pieczareczek".
pozdrawiam

majki
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2005, 11:33   

No ja juz cos dodalem od siebie. Wiecej nie znam ;/

Odpowiedz do tematu