Fotoradary |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-12-2005, 21:41 Fotoradary
|
|
|
Zapraszam na forum.fotoradary.pl w celu wspolnego zbudowania bazy fotoradarow w Polsce.
Jesli odzew bedzie jakis sensowny i pojawia sie dane pozwalajace na stworzenie ladnego systemu wyszukiwania fotoradarow w wybranej okolicy zostanie stworzona strona.
Zakladam, ze forum bedzie sluzylo nie tylko unikaniu zdjecia u najdrozszego fotografa w kraju ale pozwoli okreslic miejsca ktore uzytkownicy forum uznaja za niebezpieczne gdzie nalezy szczegolnie uwazac na drodze.
Przykladem takiego miejsca w Szczecinie moze byc poprawiony juz zakret przy rozjezdzie Zdroje/kierunek os.Sloneczne gdzie jadac od centrum wieksza predkosca samochody byly po prostu wyrzucane z jezdni - przyjezdni o tym nie wiedzieli i to narazalo ich zycie na niebezpieczenstwo.
Zapraszam do uzytkowania forum. Aby dodac cos na fora wojewodzkie nalezy sie zarejestrowac - chce w ten sposob uniknac dodawania nierzetelnych informacji przez osoby 'anonimowe'. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
chwalow [Usunięty]
|
Wysłany: 17-12-2005, 21:49 Śliskie???
|
|
|
Arku!
Ale ja mam pisać w woj śliskim??? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 17-12-2005, 22:08 Re: Śliskie???
|
|
|
chwalow napisał/a: | Arku!
Ale ja mam pisać w woj śliskim??? |
Ano ślisko u nas się zrobiło |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-12-2005, 23:00
|
|
|
Poprawione |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2005, 00:25
|
|
|
spytajcie gdzie, a moja automapa wam powie gdzie w danym miescie stoja stacjonarne fotoradary lub gdzie w okolicy sa czarne punkty - kolejny plus palma z navi. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2005, 09:42
|
|
|
arturro napisał/a: | spytajcie gdzie, a moja automapa wam powie gdzie w danym miescie stoja stacjonarne fotoradary lub gdzie w okolicy sa czarne punkty - kolejny plus palma z navi. |
A to jest jakoś aktualizowane? Bo jeśli tak, to faktycznie niezły feature |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2005, 13:24
|
|
|
najnowsza automapa ma w sobie wszystkie stacjonarne fotoradary w danym miejscu/miescie i czarne punkty oznaczone jako punkty pui (jest b. wiele kategorii np. stacje benzynowe itd), dodatkowo na stronie http://www.mobilne.net/ wielu uzytkownikow podaje nowe wspolrzedne stacjonarnych fotoradarow lub poprostu postoju policji ktore sobie mozna wgrac do automapy. |
Ostatnio zmieniony przez arturro 18-12-2005, 18:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
|
Wysłany: 18-12-2005, 20:42
|
|
|
nawet taki temat załozyłem: Radary w Polsce |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-12-2005, 20:50
|
|
|
Chlopaki ... czy to ma na celu mnie zniechecic?
Wiem o istnieniu oprogramowania na palmy z bazami wszystkiego co ludziom przyszlo do glowy zindeksowac (fotoradary, stacje benzynowe, budki z piwem a moze znalazlby sie modul ze stalymi miejscami pobytu prostytutek). Widzialem tez mape do ktorej link podaliscie.
Adres fotoradary.pl mam od jakiegos czasu i doszedlem do wniosku ze marnowac sie nie powinien. Jesli ktos odwiedzajacy adres zauwazy, ze forum dziala to byc moze dopisze swoje 'pozycje'. Prawde mowiac spodziewalem sie wsparcia z Waszej strony a dostalem cos przeciwnego No coz ... po prostu tworzenie bazy potrwa dluzej.
ps. jesli danych bedzie wystarczajaco duzo aby tworzyc mape/trasowanie lub inne wymysly to bede o tym myslal. A jak sie ktos trafi z ciekawa propozycja finansowa to pchne domene (bo tak samo jak kilkadziesiat innych kupilem z takim zamiarem). |
|
|
|
 |
chwalow [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2005, 22:29 nie denerwować sie prosze :)
|
|
|
Spoko Arku - myśle że wszystcy się przyłożą do tego.
w końcu niekażdy ma palma i navi |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 18-12-2005, 22:39
|
|
|
arekp napisał/a: | Wiem o istnieniu oprogramowania na palmy z bazami wszystkiego co ludziom przyszlo do glowy zindeksowac (fotoradary, stacje benzynowe, budki z piwem a moze znalazlby sie modul ze stalymi miejscami pobytu prostytutek). Widzialem tez mape do ktorej link podaliscie.
|
tylko ze ja pisalem o oprogramowaniu automapy w ktorej autorzy wpisali "adresy" fotoradarow, troche tez dziwnie do tego podchodzisz skoro sam piszesz o pomocy dla ciebie w uzupelnianiu, a juz gotowe zindeksowanie ci nie pasuje. skoro cos takiego juz jest to mozna z tego skorzystac.
[ Dodano: Nie Gru 18, 2005 10:56 pm ]
chwalow napisał/a: | Spoko Arku - myśle że wszystcy się przyłożą do tego.
nie chodzi mi o to zeby kazdy sobie kupil navi, chodzilo mi o to ze jesli ktos chce to niech napisze miejsce ktore go interesuje, a ja mu odpisze gdzie w danym miescie sa stacjonarne fotoradary. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-12-2005, 23:04
|
|
|
arturro napisał/a: | tylko ze ja pisalem o oprogramowaniu automapy w ktorej autorzy wpisali "adresy" fotoradarow, troche tez dziwnie do tego podchodzisz skoro sam piszesz o pomocy dla ciebie w uzupelnianiu, a juz gotowe zindeksowanie ci nie pasuje. skoro cos takiego juz jest to mozna z tego skorzystac. |
Nie pamietam jakie oprogramowanie bylo w palmie ktory testowalem ale dalo sie do niego dogrywac 'mapy' - pliki z lokalizacjami - i praktycznie wszystko dalo sie tam opisac.
Co do skorzystania z gotowych danych ... sa dwa powody dla ktorych utworzylem puste forum zamiast pelnego:
1) nie wiem na ile prawdziwe sa informacje na nich zawarte i wole aby baza byla tworzona z aktualnymi namiarami
2) to, ze dane chocby przykladowej mapy sa publicznie dostepne w internecie nie oznacza, ze mozna sobie je dowolnie kopiowac i modyfikowac dlatego wole aby baza ktora chce udostepnic byla stworzona od zera - choc zanim uruchomilem forum mialem zamiar skontaktowac sie z autorami tamtego rozwiazania co byc moze uczynie |
|
|
|
 |
chwalow [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2005, 09:16
|
|
|
arturro napisał/a: | [ Dodano: Nie Gru 18, 2005 10:56 pm ]
chwalow napisał/a: | Spoko Arku - myśle że wszystcy się przyłożą do tego.
nie chodzi mi o to zeby kazdy sobie kupil navi, chodzilo mi o to ze jesli ktos chce to niech napisze miejsce ktore go interesuje, a ja mu odpisze gdzie w danym miescie sa stacjonarne fotoradary. |
Wiem Arturro że o to chodzi, a mnie chodzi o to, że nie każdy ma szanse mieć na pokładzie takie cacko i będą sobie np drukować miejsca z fotoradarami albo z lotnymi "pewnymi" brygadami pieczarek a czy bedą to robić dzięki Tobie czy dzięki mapie z forum Arka to już niema znaczenia - im więcej informacji na ten temat tym lepiej zawsze można zweryfikować dokładność pozycji "pieczareczek".
pozdrawiam |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2005, 11:33
|
|
|
No ja juz cos dodalem od siebie. Wiecej nie znam ;/ |