Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
tweeterki w lusterkach chwale sie + maly manual :)
Autor Wiadomość
mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2007, 17:53   tweeterki w lusterkach chwale sie + maly manual :)

Witam chcialem sie pochwalic a przy okazji zapodac manual do zrobienia miejsc na tweetery w trojkatach lusterek tak by wygladaly na fabryczne.
Na poczatku przykladamy tweetery do owych trojkatow i mniej wiecej namierzamy tak by stworzyc "scene" na miejsce kierowcy. Ja uzylem dodanych w komplecie tych "gniazdek" uniwersalnych (widac na fotce) to duze ulatwienie w nakierowaniu tweeterow na kierowce prawie pasowaly troche uzylem plasetliny by je umocowac tymczasowo. Oczywiscie dziurka na kabel w gniazku jak i w trojkacie powstala wczesniej. Zeby latwiej bylo manewrowac trojkatem warto zdjac lub uchylic boczek w gornej czesci tu blizej przedniej szyby bo w trojakcie jest taki dzyndzel ktory chowa sie pod tapicerke w taki zaczep w drzwiach.
1)
dopasowac sobie tweeterki do upodoban, utrwalic je np. plastelina, ja jeszcze poxipolu w domu dolozylem po kropli. Wczesniej porobic dziury na kabel.

2)
Potem obciagnalem ponczocha coby nadac ladny ksztalt obudowie, ponczoche przylapalem w newralgicznych punktach kropelka.

3)
Tu widac juz nalozona warstwe zywicy a potem jeszcze dolozona warstewke maty szklanej i zywicy, czeka na wyschniecie. Trzeba uwazac by nie dac za duzo utwardzacza do zywicy bo sie nam zapali :lol: zywicy nie trzeba duzo. Jak wyschnie to jest juz w miare sztywne.

4)
Potem juz tylko szpachla szpachla szpachla :lol: :D :D

Potem szlifowanie uzupelnianie ubytkow szlifowanie i tak w kolko az bedzie pikne i gladkie :)

5)
I efekt koncowy juz na aucie, ja obciagnalem je ponczocha bo po lakierowaniu wyszly male niedorobki w gladkosci. Sa ukonczone juz w 95% jeszcze pociagne je czarnym polmatem bo w swietle dziennym ta rajstopa jest lekko granatowa. Mozna je obciagnac czym chcemy skora materialem welurem czy okleina carbonowa

Scena troszke sie poprawila i jest lepiej no i efekt wizualny sie poprawil wygladaja bardziej profesjonalnie. Ja jestem zadowolony, jest troche pracy ale oplaca sie

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2007, 08:37   

mrogal napisał/a:
I efekt koncowy juz na aucie
I nic nie widać, bo ciemno :mrgreen: Ale bardzo fajny pomysł na wykonanie.

mrogal
[Usunięty]

Wysłany: 10-10-2007, 18:44   

Hugo napisał/a:
mrogal napisał/a:

ciemno? czyli pora zmienic monitor na lcd, u mnie jest aligancko, ale cykne jeszcze fotki w pelnej krasie

[ Dodano: 15-11-2007, 18:34 ]
Hugo napisał/a:
mrogal napisał/a:

te fotki moze beda lepsze :roll:

Odpowiedz do tematu