pda i ecu |
Autor |
Wiadomość |
Sz@kal
Forumowicz Młody Mitsumaniak ;)

Auto: Mitsubishi Eclipse 1G GS
Pomógł: 7 razy Dołączył: 29 Maj 2006 Posty: 380 Skąd: Aleksandrów Łódzki
|
Wysłany: 14-11-2007, 17:11
|
|
|
wysłałem maila do sprzedającego czy aby napewno sprzęcik jest sprawny i jeżeli dostane pozytywną odpowiedź to go biorę. |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 14-11-2007, 17:35
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | IIIc - to 'c' jest od color | a IIIx - X od extra? |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 20:14
|
|
|
x jest od wiekszej ilosci ramu |
|
|
|
 |
Sz@kal

|
Wysłany: 14-11-2007, 21:46
|
|
|
Zanabyłem właśnie tego Palma IIIc ,którego podałem w linku wcześniej. Teraz czekam aż przyjdzie a jak przyjdzie t obędę kminić dalej (zapewne z waszą pomocą ) |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 22:46
|
|
|
To bedziemy kminić Szakalu razem,mój powinien jutro dojechac |
|
|
|
 |
Sz@kal

|
Wysłany: 18-11-2007, 13:39
|
|
|
Wrrrr ,zaraz sie potne Takiego oto maila dostałem od sprzedającego:
Cytat: | Witamy Pana
Na początek chcieliśmy z góry przeprosić za niedogodności na jakie Pana naraziliśmy to znaczy przez pomyłkę Palmtop Palm IIIc, którego Pan u nas zakupił został wystawiony ze stacją dokującą, której niestety nie posiadamy i w najbliższym czasie posiadać nie będziemy. Prosimy o kontakt i jeszcze raz przepraszamy. |
Daruje sobie te nsprzęt bo stacji dokującej nigdzie nie dokupie-tak samo jak kabla i ładowarki :/ |
|
|
|
 |
dyzio007 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 14:18
|
|
|
a ja spytam w jakim celu podlacza sie pda pod ecu?? |
|
|
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 14:29
|
|
|
Szakalu, ten Palm jest zupełnie goły czy brakuje tylko stacji dokującej? Tam z zestawie byl zasilacz i kabel, Może da sie bez tej stacji,tylko przez kabel?
Dyzio007, Palmika podłączamy po to aby na własne oczy widzieć to co widzi ECU. To znaczy widziec jakie wartości są wysyłane z podstawowych czujników w silniku. Pokazywane są m.in. czas wtrysku, temperatura silnika, napiecie z Lambdy, predkosc obrotowa, ile kroczków zostal wysuniety silniczek krokowy,kąt wyprzedzenia zapłonu itp. |
|
|
|
 |
Sz@kal

|
Wysłany: 18-11-2007, 14:47
|
|
|
mitutoyo napisał/a: | Szakalu, ten Palm jest zupełnie goły czy brakuje tylko stacji dokującej? Tam z zestawie byl zasilacz i kabel, Może da sie bez tej stacji,tylko przez kabel? |
Brakuje tylko stacji dokującej Chyba ,że sie z nim ugadam i mi go puszczą po niższej cenie... To co robić? Brać czy go sobie darować bo bez stacji dokujacej nie bedzie działał? |
|
|
|
 |
dyzio007 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 16:16
|
|
|
dzieki z info i chyb atez zaczne szukac:) |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 21:54
|
|
|
dyzio007 napisał/a: | a ja spytam w jakim celu podlacza sie pda pod ecu?? |
Dla bajeru heheh Mozesz soebie sprawdzic bledy, miec wglad na temp silnika, obroty ilosc kroczkow silnika na mape wtrysku itd |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 18-11-2007, 23:01
|
|
|
Sz@kal napisał/a: | mitutoyo napisał/a: | Szakalu, ten Palm jest zupełnie goły czy brakuje tylko stacji dokującej? Tam z zestawie byl zasilacz i kabel, Może da sie bez tej stacji,tylko przez kabel? |
Brakuje tylko stacji dokującej Chyba ,że sie z nim ugadam i mi go puszczą po niższej cenie... To co robić? Brać czy go sobie darować bo bez stacji dokujacej nie bedzie działał? | http://www.gsm-sklep.com/ , tam sprzedają coś takiego
kabel nadaje się do podłączenia do auta - DB9 i ładowania jednocześnie - USB - i dostajesz dwie ładowarki |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
|